Έντυπη Έκδοση

Στη θάλασσα τα οστά του Ρούντολφ Ες

Οι κάτοικοι της γερμανικής κωμόπολης Βούνσιντελ είχαν πολλή ανάγκη να ξεφορτωθούν το φάντασμα του Ρούντολφ Ες που ενέπνεε τους νεοναζί. Εκεί είχε ταφεί ο υπαρχηγός του Χίτλερ μετά την αυτοκτονία του στη φυλακή Σπαντάου το 1987. Χθες επιβεβαιώθηκε και από τον αντιδήμαρχο της Βούνσιντελ ότι έγινε εκταφή των οστών του Ες και ο τάφος του καταστράφηκε.

Ο τάφος του Ες όπως ήταν και όπως δεν πρόκειται ποτέ πια να είναι (ΕΡΑ/ΑΠΕ) Ο τάφος του Ες όπως ήταν και όπως δεν πρόκειται ποτέ πια να είναι (ΕΡΑ/ΑΠΕ) Το σημείο ταφής δεν θα συγκεντρώνει πια κάθε 17 Αυγούστου, ημέρα θανάτου του Ες, τους νοσταλγούς του Τρίτου Ράιχ.

Τα ΜΜΕ δεν ενημερώθηκαν για την ισοπέδωση του τάφου του Ες παρά μόνον αφού είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία. Ο Ες ήταν το δεξί χέρι του Χίτλερ μέχρι το 1941, όταν έφυγε με αεροπλάνο για τη Σκοτία για μια αποστολή ειρήνης, την οποία είχε αποκηρύξει ο φίρερ, λέει η ιστορία. Το αεροπλάνο έκανε αναγκαστική προσγείωση και ο Ες συνελήφθη και κλείστηκε σε βρετανική φυλακή μέχρι το τέλος του πολέμου. Στη Δίκη της Νυρεμβέργης, το 1946, ο Ες καταδικάστηκε για εγκλήματα κατά της ειρήνης σε ισόβια. Το 1987 αυτοκτόνησε. Είχε ζητήσει να ταφεί στην κωμόπολη όπου περνούσε τις διακοπές του, ο τόπος όμως υπέφερε από το προσκύνημα των νεοναζί. Απόφαση δικαστηρίου του 2005 που απαγόρευσε συγκεντρώσεις τους δεν είχε αποτέλεσμα, αλλά μετά από συνεννόηση με την εγγονή του Ες, η οποία αρνείτο επί μακρόν να συναινέσει σε καταστροφή του τάφου, το εμπόδιο ήρθη και το ιδιότυπο μαυσωλείο είναι πια παρελθόν. Τα οστά του Ες θα αποτεφρωθούν και θα σκορπιστούν στη θάλασσα.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Γερμανία
Άλλα θέματα στην κατηγορία Διεθνή της έντυπης έκδοσης
ΟΗΕ
«Απειλή, αλλά όχι και τόοσο μεγάλη»
Τουρκία
Για πυρηνικό σταθμό στα κατεχόμενα μιλάει η Τουρκία
«Ατλαντίς»
«Χιούστον, αποστολή εξετελέσθη»
"Anonymous"
Χάκεψαν το ΝΑΤΟ οι Anonymous
Ιταλία
Οι πολλές αμαρτίες του Πάπα
Αίγυπτος
Νέο υπουργικό συμβούλιο, νέος εκλογικός νόμος στην Αίγυπτο
Σερβία
Επιχαίρουν Σλοβενία-Κροατία για τη σύλληψη Χάτζιτς
ΗΠΑ
Οσο πλησιάζει η 11/9, τόσο σπέρνουν φόβο
50%-50% πιθανότητες δίνουν στον Ομπάμα
Γερμανία
Στη θάλασσα τα οστά του Ρούντολφ Ες
Άλλες ειδήσεις
Αχρηστα πια τα μολύβια!