Έντυπη Έκδοση

Σιγή ασυρμάτου για τον αεροπλανικό μισθό

Σιωπά η εταιρεία του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών για την πενταετή επέκταση της σύμβασης του γενικού διευθυντή Γιάννη Παράσχη με ετήσιες απολαβές 650.000 ευρώ.

Μετά το χθεσινό δημοσίευμα της «Ε» για το θέμα, ούτε η διοίκηση του αεροδρομίου ούτε το ελληνικό Δημόσιο, που είναι και ο βασικός μέτοχος (55%), αλλά ούτε και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, τα οποία συζήτησαν την υπόθεση -και μάλιστα εκτός ατζέντας- θέλησαν να σχολιάσουν επισήμως το γεγονός.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε» η σύμβαση του κ. Παράσχη, όντως ανανεώθηκε χθες, με αμοιβή για τις υπηρεσίες του 650.000 ευρώ το χρόνο. Για άλλη μία φορά όμως κανείς από τους εμπλεκομένους δεν δέχθηκε να διαψεύσει ή να επιβεβαιώσει τα παραπάνω. Η εταιρεία Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Α.Ε. επικαλείται μέσω «κύκλων» ότι είναι ιδιωτική εταιρεία που διέπεται από τους κανόνες του ιδιωτικού δικαίου, οπότε δεν οφείλει να σχολιάζει ή να ανακοινώνει τις αποφάσεις του Διοικητικού της Συμβουλίου. Το ελληνικό Δημόσιο που δεν έχει τέτοια... κωλύματα και διαθέτει το πλειοψηφικό πακέτο γιατί δεν παίρνει θέση;

Το Δ.Σ. του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών είναι: πρόεδρος-καθηγητής Στράτος Παπαδημητρίου, αντιπρόεδρος Reiner Schraenkler και επτά απλά μέλη, οι Jacques F. Poos, Ιωάννης Καρύδας, Bernward Kulle, Dr. Peter Noe, Αντώνης Τριφύλλης, καπετάνιος Παναγιώτης Τσάκος και Dr. Hans-Georg Vater.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από το μισθό του γενικού διευθυντή του ΔΑΑ εξαρτάται και το ύψος της αμοιβής των υπόλοιπων διευθυντών του αεροδρομίου, οι οποίοι ανέρχονται σε 41 (!), αφού οι απολαβές τους είναι συνδεδεμένες με αυτόν.

Υπενθυμίζεται ότι η σύμβαση ανανεώθηκε την ώρα που το Δημόσιο σκοπεύει να πουλήσει μέρος της συμμετοχής του στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», κάτι που έχει γίνει σαφές και στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων. Ταυτόχρονα, ο έτερος μέτοχος, η Hochtief, επιθυμεί να πουλήσει το ποσοστό της, που ανέρχεται σε 40%.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Αερομεταφορές και ασφάλεια πτήσεων
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Σύνοδος κορυφής
Τούνελ για τουλάχιστον 30 χρόνια
Εθελοντικό κούρεμα 20% στα ομόλογα
Νέα Μνημόνια και εμπράγματες εγγυήσεις
Προς την «επιλεκτική χρεοκοπία»
«Κοινή γαρ η τύχη»
Μπαίνουμε σε περίοδο ακόμη πιο σκληρή
Πολιτικές αποφάσεις, όχι ημίμετρα
Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα
Δεν ενεργοποιούνται CDS, λέει ο Τρισέ
Υπόθεση Siemens
Κατά συνείδηση κατά κυβέρνησης
ΚΚΕ
«Και με 200 βουλευτές θα βρείτε εσείς δουλειά;»
Οικονομική κρίση
Μειωμένη επιχορήγηση κομμάτων
«Ελευθέριος Βενιζέλος»
Σιγή ασυρμάτου για τον αεροπλανικό μισθό
Ευρωζώνη
«Οχι» σε ιδιώτες λέει η Ιρλανδία
Διεθνείς αγορές
Αγόρασαν με το προσχέδιο φοβούμενοι τα χειρότερα
Άλλες ειδήσεις
«Οικονομική δικτατορία» βλέπουν 42 αντιστασιακοί