Έντυπη Έκδοση

Κατάληψη στο υπουργικό γραφείο για τα Βαρέα

«Κάτω τα χέρια από τα Βαρέα και Ανθυγιεινά», φώναζαν χθες το πρωί έξω από το υπουργείο Εργασίας, επί της οδού Σταδίου, εκπρόσωποι από πρωτοβάθμια σωματεία και συνδικάτα, που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.

Οι εκπρόσωποι των σωματείων εκφράζουν την αντίθεσή τους στον υπουργό Γ. Κουτρουμάνη, για τον αποχαρακτηρισμό επαγγελμάτων από τα Βαρέα και Ανθυγιεινά Οι εκπρόσωποι των σωματείων εκφράζουν την αντίθεσή τους στον υπουργό Γ. Κουτρουμάνη, για τον αποχαρακτηρισμό επαγγελμάτων από τα Βαρέα και Ανθυγιεινά Οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας, για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στα σχέδια του υπουργείου να αποχαρακτηρίσει κάποια επαγγέλματα και ειδικότητες, που αυτή τη στιγμή συγκαταλέγονται στα Βαρέα και Ανθυγιεινά, σύμφωνα με τη νέα λίστα, η οποία θα δοθεί σε δημόσια διαβούλευση τη Δευτέρα.

Στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν κατάληψη του υπουργείου, γιατί -όπως είπε στην «Ε» ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Γιάννης Τασιούλας- «δεν μας άνοιγαν την πόρτα του υπουργείου να μπούμε μέσα. Τη στιγμή, μάλιστα, που είχαμε ενημερώσει γραπτώς τόσο για τη σημερινή (χθεσινή) μας παράσταση διαμαρτυρίας όσο και για το αίτημά μας να συναντηθούμε με τον υπουργό. Ετσι μπήκαμε μέσα, ανεβήκαμε στο γραφείο του υπουργού, όπου και τον περιμέναμε».

Οταν ο υπουργός, Γιώργος Κουτρουμάνης, έφτασε στο γραφείο του, συνομίλησε με αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων, η οποία του εξέφρασε την αντίθεσή της στον επιχειρούμενο αποχαρακτηρισμό επαγγελμάτων-ειδικοτήτων από τα Βαρέα και Ανθυγιεινά.

«Πρόκειται για ένα ακόμα αντεργατικό μέτρο που σχεδιάζει η κυβέρνηση, που πλήττει τους εργαζόμενους, τις εργατικές οικογένειες και απαλλάσσει το μεγάλο κεφάλαιο από το "βαρίδι" του πρόσθετου ασφάλιστρου για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά», είπε στην «Ε» ο κ. Τασιούλας, τονίζοντας: «Τώρα μπορεί να αποχαρακτηρίζουν κάποια και όχι όλα τα επαγγέλματα, αλλά, στην πραγματικότητα, ανοίγει ο δρόμος και για τα υπόλοιπα».

Μετά το τέλος της συνάντησης με τον υπουργό, λίγο μετά τη 1.30, οι συγκεντρωμένοι αποχώρησαν.

Δευτέρα η νέα λίστα

Τη Δευτέρα 25/7 αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα η νέα λίστα των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων (ΒΑΕ). Να σημειωθεί ότι σε επιταγή του Μνημονίου, τα εν λόγω επαγγέλματα πρέπει να περιοριστούν στο 10% του εργατικού δυναμικού, ήτοι 500.000 άτομα.

Σήμερα υπολογίζεται ότι ο εν λόγω αριθμός έχει περιοριστεί (ένεκα οι απολύσεις...) στις 520.000. Και αναμένεται να αποχαρακτηριστούν ειδικότητες στις οποίες απασχολούνται άνω των 70.000 ατόμων, καθώς θα προστεθούν άλλες 50.000 άτομα, κυρίως από τον δημόσιο τομέα (Υγεία, υπουργείο Αμυνας, κ.λπ.).

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Απεργίες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας
Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
Άλλα θέματα στην κατηγορία Οικονομία της έντυπης έκδοσης
ΠΝΟ
Εδωσε στην ΠΝΟ αναστολή 2 άρθρων και περιμένει ανταπόκριση
Ασφαλιστικά ταμεία
Χρωστάνε 6,1 δισ. στο ΙΚΑ και δύο στις 3 δεν περνάνε ούτε για ρύθμιση
Κλάδος μετάλλου
Πήγε να πουλήσει λάθος μεταλλευτικά δικαιώματα
Υπουργείο Εργασίας
Κατάληψη στο υπουργικό γραφείο για τα Βαρέα
Οίκοι αξιολόγησης
Η FITCH έβαλε στο στόχαστρο και την Τουρκία, λόγω εμπορικού ελλείμματος
Επιβατικός σταθμός "Ιάσων"
Εφτιαξαν σταθμό, αλλά στέλνουν τους τουρίστες στο «τολ»
Ενέργεια
Η Αγκυρα φρενάρει τον Nabucco - το Βερολίνο προκρίνει ρωσικό αέριο
Ακτοπλοΐα
Νέα δρομολόγια ζητεί η ΝΕΛ
Δικαιοσύνη
Ο Αρειος Πάγος έφερε πιο κοντά τη γρήγορη είσπραξη οφειλών
Συγκρότηση ΕΛΕ
Αλήθειες για την Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου
Θέματα καταναλωτή
Ζητούν ειδικά μέτρα λόγω ζημιών από Ε. coli
ΔΝΤ
ΔΝΤ: Το υποτιμημένο γουάν δεν είναι πρόβλημα
Άλλες ειδήσεις
10μελής επιτροπή για να κινηθούν 2 σκάφη του ΣΔΟΕ
Αναχώρησε από Θεσσαλονίκη για Σάμο