Έντυπη Έκδοση

Η μίνι ανταρσία της «συμμορίας των 4»

Τη νίκη στα σημεία φαίνεται ότι κέρδισαν οι προβεβλημένοι βουλευτές του ΛΑΟΣ απέναντι στο Γιώργο Καρατζαφέρη, αφού η αμφισβήτηση της εκλογικής του τακτικής και η μίνι ανταρσία που έκαναν τις προηγούμενες ημέρες ανάγκασε τον πρόεδρο του κόμματος για πρώτη φορά σε διαπραγμάτευση και συμβιβασμό.

Μάκης Βορίδης, Αδωνις Γεωργιάδης, Θάνος Πλεύρης και Κυριάκος Βελόπουλος έριξαν το γάντι στον αρχηγό τους, προβάλλοντας δημοσίως τη θέση ότι ο ΛΑΟΣ πρέπει να κατέβει αυτόνομα στις αυτοδιοικητικές εκλογές σε περιφέρειες και μεγάλους δήμους για να καταγράψει τη δυναμική του, και όχι να σύρεται πίσω από επιλογές άλλων κομμάτων (Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ).

«Κόκκινο πανί» για τους τέσσερις «σκληρούς» του ΛΑΟΣ αποτέλεσε η στήριξη στον Νικήτα Κακλαμάνη, στον οποίο καταλογίζουν πολιτική στο δήμο της Αθήνας αντίθετη με την ατζέντα του κόμματος. Αιχμή η στάση του στα θέματα των μεταναστών, της εγκληματικότητας, αλλά και του ισλαμικού τεμένους, τα οποία εκτιμούν ότι ερεθίζουν τα συντηρητικά ανακλαστικά της μεγάλης πλειοψηφίας των οπαδών τους.

Ο πρόεδρος του κόμματος μέσω διαρροών απείλησε με διαγραφές τους διαφωνούντες, διαμηνύοντας ότι «δεν θα επιτρέψει να ανατραπεί ο εκλογικός σχεδιασμός του κόμματος» («Καθημερινή» 18/8/2010) και κάλεσε σε κατ' ιδίαν συναντήσεις τους Θ. Πλεύρη και Α. Γεωργιάδη. Οι ανακοινώσεις που έγιναν, όμως, μετά απλώς επιβεβαίωσαν το συμβιβασμό: το κόμμα θα επιμείνει στη στήριξη Κακλαμάνη, αφού έχει ήδη δεσμευτεί με τις σχετικές δηλώσεις του Γ. Καρατζαφέρη, αλλά στις μεγάλες περιφέρειες θα υπάρξουν κομματικές υποψηφιότητες.

Για την Αττική το χρίσμα θα διεκδικήσουν, όπως όλα δείχνουν, ο Α. Γεωργιάδης, ο οποίος έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον και για την Αθήνα, και ο Μ. Βορίδης, ο οποίος συγκεντρώνει υψηλά ποσοστά σε αυτήν την περιφέρεια. Πολλά στελέχη εκτιμούν ότι η επιλογή Κικίλια από τον Α. Σαμαρά προσφέρει ευκαιρία διεκδίκησης ακόμη και της δεύτερης θέσης.

Παρά τις διαφορετικές στοχεύσεις καθενός από τους τέσσερις βουλευτές, γεγονός είναι ότι έβαλαν υποθήκες για τη δημιουργία ενός πόλου αμφισβήτησης της κυριαρχίας του Γ. Καρατζαφέρη, η οποία μέχρι σήμερα ήταν απόλυτη. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι σήμερα δεν έχει ζητηθεί η γνώμη των εκπροσώπων του κόμματος στους νομαρχιακούς συνδυασμούς.

Η συνέχεια θα δοθεί στο Εκτελεστικό Συμβούλιο αύριο, το οποίο αναμένεται να κινηθεί σε χαμηλούς τόνους. Οσο για τις υποψηφιότητες, αυτές θα ανακοινωθούν όταν ξεκαθαρίσει το τοπίο από τα δύο μεγάλα κόμματα.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΛΑΟΣ
Τοπική Αυτοδιοίκηση
Σχετικά θέματα: Οι κάλπες του Νοέβρη
Το πρασινογάλαζο ντόμινο στις περιφέρειες
Μπάσκετ, νυστέρι και τοπική αυτοδιοίκηση
Ο Αντώνης ακονίζει τα μαχαίρια του
Ο κύκλος των χαμένων υποψηφιοτήτων
Για το ίδιο θέμα
Το πρασινογάλαζο ντόμινο στις περιφέρειες
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Το σχέδιο πώλησης των ΔΕΚΟ
«Πωλητήριο» σε δημόσιες επιχειρήσεις
Κυβέρνηση
«Κληρώνει» ο ανασχηματισμός
Κοινωνικό πακέτο με λογιστικά τρικ
Συνέντευξη: Λούκα Κατσέλη
«Χρειαζόμαστε έναν ισχυρό δημόσιο τραπεζικό πυλώνα»
Υπόθεση Siemens
Siemens: Υποψίες για «Μαντέλη Νο2»
Εκλογικός νόμος
Αντιρρήσεις για τη λίστα
Οι κάλπες του Νοέβρη
Το πρασινογάλαζο ντόμινο στις περιφέρειες
Μπάσκετ, νυστέρι και τοπική αυτοδιοίκηση
Ο Αντώνης ακονίζει τα μαχαίρια του
Ο κύκλος των χαμένων υποψηφιοτήτων
Η μίνι ανταρσία της «συμμορίας των 4»
Ελληνοϊσραηλινές σχέσεις
Τρεις συντεταγμένες στις σχέσεις Αθήνας-Τελ Αβίβ
Λόμπι Αγκυρας-Σκοπίων
Διπλωματικός γάμος
Οι επιδόσεις των βουλευτών
Οι εργατικοί και οι... αόρατοι της Βουλής