Έντυπη Έκδοση

ΕΝΑ ΕΥΦΑΝΤΑΣΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΡΑΓΑΣ

Η Αλίκη στη χώρα του Μαύρου Θεάτρου

Το αριστούργημα του Λούις Κάρολ,για 5 παραστάσεις στην Ελλάδα
Εγινε κόμικς, έγινε ταινία -ξανά και ξανά-, έγινε και θέατρο επίσης, επαναληπτικά. Ηρθε η ώρα το ψυχαναλυτικό αριστούργημα του Λούις Κάρολ, «Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων», ένα ευφάνταστο ταξίδι στον κόσμο του υποσυνείδητου και της ψευδαίσθησης, να γίνει και Μαύρο Θέατρο, και μάλιστα από τον επίσημο «φορέα» του, το πολυβραβευμένο (στο 52ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου στο Εδιμβούργο το 2002 αλλά και με το Fringe Report Award το 2003) Εθνικό Μαύρο Θέατρο της Πράγας.

Πλήρες θέμα...

 • Νίκος Θέμελης

  • ΕΦΥΓΕ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 64 ΕΤΩΝ Ο ΝΙΚΟΣ ΘΕΜΕΛΗΣ Εφυγε ο πολιτικός και συγγραφέας Ν. Θέμελης
   Ο Νίκος Θέμελης παρέμεινε δημιουργικός και ευζωιστής μέχρι και την τελευταία στιγμή Ο Νίκος Θέμελης, συγγραφέας και επί χρόνια σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού Κ. Σημίτη, έφυγε σε ηλικία 64 ετών, έπειτα από μακρόχρονη μάχη με τον καρκίνο. Στη λογοτεχνία πρωτοεμφανίστηκε το 1998, με το μυθιστόρημα «Η Αναζήτηση», το πρώτο μέρος μιας τριλογίας, που ολοκληρώθηκε με την «Ανατροπή» και την «Αναλαμπή». Σ' αυτήν αποτύπωσε τις περιπέτειες και τις κατακτήσεις του Ελληνισμού της διασποράς.
 • Συνέντευξη: Δήμος Αβδελιώτης

  • Ο ΔΗΜΟΣ ΑΒΔΕΛΙΩΔΗΣ ΜΙΛΑΕΙ ΣΤΗΝ «Ε» ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ, ΤΟΥΣ ΑΙΣΧΥΛΕΙΟΥΣ ΠΕΡΣΕΣ «Το αρχαίο δράμα, οικουμενικό γεγονός»
   «Η παράδοση δεν με ενδιαφέρει ποτέ σαν κάτι το φετιχιστικό που αναπαράγεται φολκλορικά» λέει ο Δ. Αβδελιώδης (φωτ.: Λεωνίδας Δημακόπουλος) Ο Δήμος Αβδελιώδης μόλις πρόσφατα ασχολήθηκε για πρώτη φορά με το αρχαίο δράμα. Εχοντας ήδη επιστρέψει από μια μικρή, αλλά συγκινητικής υποδοχής και εγκωμιαστικών σχολίων περιοδεία (σε Εφεσο, Πέργαμο, Κύπρο και Θεσσαλονίκη) των «Ιχνευτών», του μοναδικού σωσμένου (μόνο 40 στίχοι) σατυρικού δράματος του Σοφοκλή.
 • Λογοτεχνία

  • ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ 3 ΜΕΓΑΛΩΝ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΩΝ ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΟΥΝ ΣΤΗΝ «Ε» ΤΙΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΤΗ ΘΕΡΙΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟ Το καλοκαίρι η κρίση έγινε μπεστ σέλερ
   Οι Ελληνες αναγνώστες στράφηκαν παραδοσιακά στη λογοτεχνία, ενώ ιδιαίτερη αύξηση σημείωσαν οι εκδόσεις με θέμα την οικονομική κρίση Με λίγες ή πολλές μέρες διακοπών, σε παραθεριστικά κέντρα, σε πατρογονικά ή σπίτια συγγενών, το καλοκαίρι τουλάχιστον ημερολογιακά έχει αρχίσει να μετράει αντίστροφα. Ακόμη δεν έχει ακουστεί η «προσταγή» «Κεφάλια μέσα!».
 • ΜΜΕ

  • Πρωτιά για New York Times, και Twitter
   Ψηλά στις προτιμήσεις των Αμερικανών δημοσιογράφων για την ενημέρωση βρίσκονται οι δημοφιλείς χώροι κοινωνικής δίκτυωσης Facebook και Twitter, σύμφωνα με έρευνα που έγινε στην Αριζόνα και αφορούσε τη βιομηχανία των ΜΜΕ.
  • Από τη Βουλή στο Αρχείο
   Ενα ιστορικό ντοκουμέντο, που αφορά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την αναγνώριση της Εθνικής Αντίστασης στη Βουλή των Ελλήνων (17-19 και 23 Αυγούστου 1982), παρουσιάζει το Αρχείο της ΕΡΤ.
  • ΝΕΕΣ ΣΕΙΡΕΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ Απόβαση ξένων το φθινόπωρο
   Το «Worst week» προβάλλει από σήμερα (17.00) ο «Σκάι» Με την περίοδο των διακοπών να φτάνει στο τέλος της, στα κανάλια αρχίζουν οι πρώτες επιστροφές της «βασικής φρουράς» στην ενημέρωση.
  • Στο «Big Brother» η σύζυγος του Βρετανού προέδρου της Βουλής
   Τον περασμένο Φεβρουάριο τυλίχθηκε μ' ένα σεντόνι και φωτογραφήθηκε σε free press εφημερίδα, μιλώντας ταυτόχρονα για τη βουλευτική περιουσία και τη σεξουαλική ζωή των πολιτικών και δη του συζύγου της.