Έντυπη Έκδοση

Χωρίς γιατρούς 8, 9 Σεπτεμβρίου

Στις 8 και 9 Σεπτεμβρίου κάνουν «πρεμιέρα» οι απεργιακές κινητοποιήσεις των γιατρών, με αφορμή την έναρξη και της ΔΕΘ, όπως αποφασίστηκε στη Γενική Συνέλευση του Πανελληνιου Ιατρικού Συλλόγου, ενώ καλούνται οι γιατροί να μην υπογράψουν συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ.

Επίσης, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ Δημήτρης Βαρνάβας, οι γιατροί θα ενεργοποιήσουν τις προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας και στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια για την αντισυνταγματικότητα της απελευθέρωσης του ιατρικού επαγγέλματος με την κατάργηση του 51%. Ειδικότερα η συνέλευση κατέληξε στα εξής:

- Απορρίπτει στο σύνολό του το κυβερνητικό σχέδιο για τον ΕΟΠΠΥ, ως απαράδεκτο και επικίνδυνο για την περίθαλψη των πολιτών, την αξιοπρέπεια του Ελληνα ιατρού και του ιατρικού έργου.

- Καλεί τα συναρμόδια υπουργεία να μην προχωρήσουν στην υλοποίηση του απαράδεκτου σχεδίου τους για τον ΕΟΠΥΥ και να επανεξετάσουν συνολικά το σχεδιασμό τους βάσει των προτάσεων της ιατρικής κοινότητας.

- Καλεί το σύνολο των γιατρών της χώρας να αντιδράσουν συνολικά και μαχητικά στις διαγραφόμενες εις βάρος τους και εις βάρος της υγείας του λαού εξελίξεις, οι οποίες υπαγορεύονται από μια απάνθρωπη και ανεδαφική πολιτική για την υγεία, στο όνομα της οικονομικής κρίσης.

- Εξουσιοδοτεί το Διοικητικό Συμβούλιο να καταρτίσει με εμπειρογνώμονες πλήρη τεκμηριωμένη και κοστολογημένη πρόταση για Γενική Συλλογική Σύμβαση Ιατρικής Απασχόλησης και Αμοιβών με τον ΕΟΠΠΥ για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) του ελληνικού λαού.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Νοσοκομεία και υπηρεσίες υγείας
Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ)
Απεργίες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Εκπαίδευση
Πρόσβαση στα ΑΕΙ από ΙΕΚ, κολλέγια
Διήμερη κινητοποίηση
Δημόσιο
Ασπίδα σε διορισμένους μέσω ΑΣΕΠ
Δήμος Αθηναίων
Με πιλότο τα κόκκινα φανάρια
Υπουργείο Υποδομών
Ραγκούσης: Πλήρης η απελευθέρωση ταξί
Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης
Εκπτώσεις στην παραχώρηση αγροτικών εκτάσεων
Υγεία
Χωρίς γιατρούς 8, 9 Σεπτεμβρίου
Ρίχτερ
«Χορεύει» το Ρίο-Αντίρριο
Πυρκαγιές
Με 8 Μποφόρ, οι πυρκαγιές πήραν αέρα
Οι φλόγες έγλειψαν τις αυλές
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Πρόλαβαν να χασισομαζέψουν
Διαρρήξεις με τηλεκοντρόλ...
Ενστολοι πιστολάδες
Σκότωσε τον πατέρα του
Για όπλα και ναρκωτικά
Οδικό δίκτυο
Σήκωσαν τις μπάρες στις Αφίδνες