Έντυπη Έκδοση

Η Ν.Δ. ΕΚΤΙΜΑ ΟΤΙ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ

Ετοιμάζουν τώρα τις λίστες

Ανοιχτό το θέμα των πρόωρων εκλογών κρατάει στο τραπέζι η Συγγρού. Ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. Γιάννης Μιχελάκης, σχολιάζοντας τη δήλωση του πρωθυπουργού ότι δεν τις σκέφτεται, επικαλέστηκε τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Λεωνίδα Γρηγοράκο, ο οποίος χαρακτήρισε «μαύρο Σεπτέμβρη» τον μήνα που έρχεται λόγω των μέτρων και τόνισε ότι «δεν μπορούμε να έχουμε απέναντι μας τον λαό, πρέπει να τον ρωτήσουμε» (Φλας).

Εκλογές προβλέπει η Ν.Δ. Ισως όχι με σορτσάκι, αλλά με τα πρωτοβρόχια... Εκλογές προβλέπει η Ν.Δ. Ισως όχι με σορτσάκι, αλλά με τα πρωτοβρόχια... «Παιδαριώδη πυροτεχνήματα δεν μπορούν να κρύψουν τη γύμνια μιας κυβέρνησης της οποίας ακόμη και οι ίδιοι οι βουλευτές της ζητούν εκλογές» δήλωσε ο Γ. Μιχελάκης. «Ακριβώς γιατί και εκείνοι βλέπουν το αδιέξοδο στο οποίο οδήγησε τη χώρα ο κ. Παπανδρέου».

Η Συγγρού εκτιμά ότι ο λογαριασμός δεν βγαίνει και η κυβέρνηση θα συρθεί σε εκλογές το φθινόπωρο. Γι' αυτό και βρίσκεται σχεδόν στην τελική ευθεία στη σύνθεση των ψηφοδελτίων. Με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο της Ν.Δ. και πρώην επίτροπο Σταύρο Δήμα στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας και με στόχο την ανανέωση σε όλη τη χώρα θα επιδιώξει οι λίστες να έχουν τη σφραγίδα Σαμαρά. Ο γραμματέας του κόμματος Ανδρέας Λυκουρέντζος, που έχει και την ευθύνη για τις εκλογικές λίστες, συνέχισε τις κομματικές συσκέψεις και επαφές μέσα στο καλοκαίρι. Αρκετές συναντήσεις έχει κάνει και ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της «Ε», μέχρι στιγμής υπάρχουν οι εξής σκέψεις-αποφάσεις:

1Ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Ολα δείχνουν ότι επικεφαλής θα είναι ο πρώην επίτροπος και αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Σταύρος Δήμας. Κάνει σπάνιες δημόσιες παρεμβάσεις, αλλά είναι πλέον καθημερινή η παρουσία του στο γραφείο που του έχει παραχωρηθεί στη Συγγρού. Είναι προσωπικότητα με ευρύ πεδίο επαφών σε μια Ε.Ε. όπου ο Α. Σαμαράς αντιμετωπίζεται κάτι ως «μαύρο πρόβατο». Συμμετέχει σε συσκέψεις υπό τον Σαμαρά και με προθυμία ανταποκρίνεται όταν το οικονομικό επιτελείο τού ζητεί πληροφόρηση ή κατεύθυνση στο χειρισμό των ευρωπαϊκών θεμάτων. Οι προσωπικές του σχέσεις με τον πρόεδρο της Ν.Δ. χαρακτηρίζονται πλέον ως «πολύ καλές». Σε εκλόγιμες θέσεις στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας φαίνεται ότι θα είναι ο στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά Χρύσανθος Λαζαρίδης και ο εκπρόσωπος του κόμματος Γιάννης Μιχελάκης. Το ερώτημα είναι τι θα γίνει με τον επίσης εξ απορρήτων του προέδρου της Ν.Δ., τον Δημήτρη Σταμάτη (Θεσσαλονίκης), ο οποίος έχει εκφράσει την επιθυμία να μην ξανακυνηγήσει ψήφο. Αναζητείται η γυναικεία προσωπικότητα.

2Α' Αθήνας. Εξελίσσεται στην πιο σκληρή περιφέρεια. Μέχρι στιγμής εκτός από την Ολγα Κεφαλογιάννη, η οποία μετακόμισε από το Ρέθυμνο με απόφαση Σαμαρά από τον χειμώνα, έχουν πάρει παρασκηνιακώς το «χρίσμα» του υποψήφιου ο αν. τομεάρχης Οικονομικών της Ν.Δ. Νότης Μηταράκης και ο Βασίλης Κικίλιας. Επίσης επιστρέφει η Μαριέττα Γιαννάκου από τις Βρυξέλλες. Ο πρώην δήμαρχος Αθήνας Νικήτας Κακλαμάνης σκέφτεται επίσης την επιστροφή του στην πολιτική. Το ερώτημα είναι τι θα γίνει με την Αλεξία Εβερτ η οποία στις δημοσκοπήσεις των προηγούμενων εκλογών είχε υψηλή απήχηση αλλά δεν είχε πει το «ναι» στον Καραμανλή. Στην Α' Αθήνας θα κατεβούν και πάλι ο πρώτος σε ψήφους αντιπρόεδρος Δημήτρης Αβραμόπουλος, η Ελίζα Βόζενμπεργκ, ο Προκόπης Παυλόπουλος κ.ά.

3Στην Α' Θεσσαλονίκης κατεβαίνει ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Στη Β' Αθήνας ο Βαγγέλης Αντώναρος. Στη Β' Πειραιώς ο προεδρικός φίλος, δικηγόρος Φαήλος Κρανιδιώτης. Στην Περιφέρεια Αττικής επανέρχεται όπως φαίνεται ο Πέτρος Δούκας, ο οποίος έχει πλέον γέφυρες με τον Α. Σαμαρά. Στην Κεφαλονιά θα κατεβεί ο διαφημιστής Παύλος Παπαδάτος, ο οποίος ήδη έχει αρχίσει τον εκλογικό του αγώνα.

4Θα υπάρξουν αλλαγές και στην ηγετική ομάδα του κόμματος. Ο καθηγητής Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, που είναι διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Α. Σαμαρά, θα κατεβεί στην Α' Πειραιά. Ατύπως τον αντικαθιστά από τώρα ο προσωπικός φίλος τού Α. Σαμαρά, Κωνσταντίνος Μπούρας, ο οποίος έχει το γραφείο του στη Συγγρού, δίπλα στου Αρβανιτόπουλου, και συνεργάζεται πολύ στενά καθημερινά με τον πρόεδρο.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Νέα Δημοκρατία
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Υπουργείο Οικονομικών
Τρεις καυτές πατάτες στα χέρια του Βενιζέλου
Κυβέρνηση
Με τον φόβο της αγανάκτησης
Ελληνική αφωνία ενώ η Ευρώπη μαθαίνει γερμανικά...
Ευρωζώνη
Πολλαπλό γερμανικό «όχι» πάλι στο ευρωομόλογο
Πολεμικές αποζημιώσεις
Η Γερμανία και η ασυλία δικαιοδοσίας
Νέα Δημοκρατία
Ετοιμάζουν τώρα τις λίστες
Κύπρος
«Ευγνωμοσύνη» Κύπρου για τη ρωσική στήριξη
Αριστερά
Παπαρήγα: Με όρους του 1850 θα ζουν οι εργαζόμενοι
SOS από ΔΗΜ.ΑΡ. για τα έντυπα της περιφέρειας
Ξαναθέτουν θέμα εκλογών ΚΚΕ και ΣΥΝ
Τοπική Αυτοδιοίκηση
Ο Δήμος Ικαρίας στο ΣτΕ κατά των ανεμογεννητριών
Ελληνορωσικό Συνέδριο στη Ρόδο
ΗΠΑ
Μπαϊντεν: «Οι ΗΠΑ ποτέ δεν πτωχεύουν»
Υπουργείο Υγείας
556 νοσοκομειακά κρεββάτια σε εταιρίες