Έντυπη Έκδοση

Για καντάδες στα σπίτια των βουλευτών στέλνει τους οπαδούς του ο Χαζάρε

«Η Λαϊκή Βουλή βρίσκεται υψηλότερα από την Εθνική Βουλή», είπε μπροστά σε περίπου 50.000 υποστηρικτές του, που συγκεντρώθηκαν χθες για να ακούσουν ομιλία του, ο 73χρονος ακτιβιστής Ανά Χαζάρε, που σήμερα διανύει την 7η ημέρα απεργίας πείνας.

Κάτω από μια γιγάντια αφίσα του Γκάντι, ο απεργός πείνας Ανά Χαζάρε παίρνει έναν υπνάκο... (ΕΡΑ/ΑΠΕ) Κάτω από μια γιγάντια αφίσα του Γκάντι, ο απεργός πείνας Ανά Χαζάρε παίρνει έναν υπνάκο... (ΕΡΑ/ΑΠΕ) Ο Χαζάρε, που μέχρι χθες έθετε με σθένος στην κυβέρνηση χρονοδιάγραμμα για την υιοθέτηση νόμου κατά της διαφθοράς ώς το τέλος του μήνα, άφησε ένα μικρό παράθυρο για διάλογο με την κυβέρνηση, που ώρες νωρίτερα είχε επίσης κάνει ανάλογο άνοιγμα.

Ο πρωθυπουργός της Ινδίας Μανμοχάν Σινγκ δήλωσε το Σάββατο ότι είναι πρόθυμος να συνομιλήσει με τον Ανά Χαζάρε επί των αιτημάτων του.

Η πρωτοβουλία είχε ιδιαίτερη σημασία, μετά την προσωρινή φυλάκιση του Χαζάρε και την κλιμάκωση της υποστήριξης στο πρόσωπό του, κυρίως εξαιτίας της επιμονής του για γενναίο νόμο κατά της διαφθοράς.

Ομως, αυτή ακριβώς η επιμονή, που συνοδεύτηκε από τελεσίγραφα του τύπου «να συζητηθεί το νομοσχέδιο την Τρίτη (αύριο) και να έχει ψηφιστεί μέχρι τις 30 Αυγούστου», άρχισε να ενοχλεί αρκετούς, που βλέπουν στη στάση του μια προσπάθεια να τεθούν οι υφιστάμενοι θεσμοί σε ομηρία. Ανάμεσά τους, η συγγραφέας και ακτιβίστρια Αρουντάτι Ρόι. «Ο κίνδυνος είναι ότι, αν απαλλαγούμε από τους θεσμούς και πούμε ότι οι συζητήσεις θα γίνονται εκτός Βουλής, κανείς δεν αποκλείει να κινητοποιηθούν αύριο εξτρεμιστικές ομάδες». Το κίνημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Ρόι θα διατυπώσει κι εκείνο πρόταση για το νομοσχέδιο κατά της διαφθοράς.

Από την πλατεία του Νέου Δελχί όπου βρίσκεται, ο Χαζάρε κάλεσε τους οπαδούς του να πηγαίνουν έξω από τα σπίτια των βουλευτών και να τραγουδούν πατριωτικά τραγούδια. «Η μη βία είναι το όπλο μας» διακήρυξε μπροστά από μια τεράστια αφίσα του Μαχάτμα Γκάντι.

Στους επικριτές του ο Χαζάρε απαντά ότι δεν είναι με κανένα κόμμα, αλλά, ως κομμάτι του λαού, αγωνίζεται για συστημικές μεταρρυθμίσεις.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Ινδία
Άλλα θέματα στην κατηγορία Διεθνή της έντυπης έκδοσης
ΗΠΑ
Εμπλουτισμό ουρανίου με λέιζερ σχεδιάζει η «Τζένεραλ Ελέκτρικ»
Λιβύη
Σφίγγει ο βρόχος στον Καντάφι
Συρία
Εκλογές τον Φεβρουάριο υπόσχεται ο Ασαντ
Ισραήλ
Μισή συγγνώμη Ισραήλ
Βρετανία
«Δυσλειτουργικές οικογένειες» βλέπει πίσω από τα επεισόδια ο Μπλερ
Ινδία
Για καντάδες στα σπίτια των βουλευτών στέλνει τους οπαδούς του ο Χαζάρε
Ιράν
8 έτη για κατασκοπία
Γερμανία
Αμβούργο καλεί Λονδίνο
Ρωσία
Σε περιοδεία σε Απω Ανατολή - Σιβηρία ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας
Τρίτωσε το κακό