Έντυπη Έκδοση

ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΤΟ ΕΤΗΣΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

Αμβούργο καλεί Λονδίνο

«Λονδίνο» θύμιζε το Αμβούργο μετά τις ολονύχτιες ταραχές που ακολούθησαν το ετήσιο φεστιβάλ νεολαίας και αριστερών οργανώσεων Schanzenfest και οι οποίες οδήγησαν σε δεκάδες συλλήψεις.

Με κανόνια νερού αντιμετωπίζει η αστυνομία τους «ταραξίες». Από τον Σεπτέμβριο, και σε μας... (Ass. Press) Με κανόνια νερού αντιμετωπίζει η αστυνομία τους «ταραξίες». Από τον Σεπτέμβριο, και σε μας... (Ass. Press) Το Schanzenfest, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο κι έχει τα χαρακτηριστικά ανοιχτού φεστιβάλ, οδηγεί κατά έναν άτυπο και... παραδοσιακά απαράβατο τρόπο σε συγκρούσεις των συμμετασχόντων με την αστυνομία. Φέτος, όμως, τα επεισόδια είχαν έναν ξεχωριστό χαρακτήρα, αφού στα συνθήματα υπήρχαν έντονες αναφορές στη Βρετανία.

Περίπου 2.500 αστυνομικοί είχαν αναπτυχθεί στην πόλη εν όψει του φεστιβάλ και τελικά αντιμετώπισαν με αντλίες νερού ομάδες διαδηλωτών που πέταξαν πέτρες και μπουκάλια και προκάλεσαν ζημιές σε τράπεζες και καταστήματα, ενώ επίσης έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων και αυτοκίνητα. Τα επεισόδια οδήγησαν σε 30 συλλήψεις.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης τα οποία δημοσιεύτηκαν στο κυριακάτικο φύλλο της εφημερίδας «Bild», η υποστήριξη για το κόμμα της Γερμανίδας καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο της περασμένης χρονιάς, ενώ κερδίζουν έδαφος οι Σοσιαλδημοκράτες της αντιπολίτευσης, μόλις λίγες εβδομάδες πριν από δύο περιφερειακές αναμετρήσεις.

Αναλυτικότερα, η δημοσκόπηση έδειξε ότι οι Σοσιαλδημοκράτες μαζί με τους Πράσινους κινούνται γύρω στα 49%, ξεκάθαρα μπροστά από τους Χριστιανοδημοκράτες της Ανγκελα Μέρκελ, που μαζί με τους νυν συμμάχους τους, Ελεύθερους Δημοκράτες, δεν ξεπερνούν το 36%.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Γερμανία
Άλλα θέματα στην κατηγορία Διεθνή της έντυπης έκδοσης
ΗΠΑ
Εμπλουτισμό ουρανίου με λέιζερ σχεδιάζει η «Τζένεραλ Ελέκτρικ»
Λιβύη
Σφίγγει ο βρόχος στον Καντάφι
Συρία
Εκλογές τον Φεβρουάριο υπόσχεται ο Ασαντ
Ισραήλ
Μισή συγγνώμη Ισραήλ
Βρετανία
«Δυσλειτουργικές οικογένειες» βλέπει πίσω από τα επεισόδια ο Μπλερ
Ινδία
Για καντάδες στα σπίτια των βουλευτών στέλνει τους οπαδούς του ο Χαζάρε
Ιράν
8 έτη για κατασκοπία
Γερμανία
Αμβούργο καλεί Λονδίνο
Ρωσία
Σε περιοδεία σε Απω Ανατολή - Σιβηρία ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας
Τρίτωσε το κακό