Έντυπη Έκδοση

«Δυσλειτουργικές οικογένειες» βλέπει πίσω από τα επεισόδια ο Μπλερ

Δύο εβδομάδες μετά τις ταραχές που συγκλόνισαν τη Βρετανία, ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας Τόνι Μπλερ υπερασπίζεται με δημόσια παρέμβασή του τη βρετανική κοινωνία, απορρίπτοντας τη θεωρία της ηθικής παρακμής και κοινωνικής διάλυσης κι αποδίδοντας τα έκτροπα σε συγκεκριμένες ομάδες περιθωριοποιημένων νέων που χρειάζονται συγκεκριμένη αντιμετώπιση.

Σε άρθρο του στην κυριακάτικη εφημερίδα «The Observer» ο Τ. Μπλερ παίρνει αποστάσεις από τον σημερινό πρωθυπουργό Ντ. Κάμερον, ο οποίος έκανε λόγο για μια «διαλυμένη Βρετανία» και μια κοινωνία σε ηθική κατάπτωση. Εκείνος υποστηρίζει αντιθέτως ότι η χώρα στο σύνολό της δεν βρίσκεται σε ηθική παρακμή και ότι οι ταραχές προκλήθηκαν από «αποξενωμένους νέους» που ζουν στο περιθώριο και προέρχονται στην πλειονότητά τους από «δυσλειτουργικές οικογένειες οι οποίες λειτουργούν με τελείους διαφορετικούς όρους από αυτούς της υπόλοιπης κοινωνίας».

Υποστηρίζει ότι για να βρεθεί λύση πρέπει το ζήτημα αυτό ν' αντιμετωπιστεί ως συγκεκριμένο πρόβλημα, με προγράμματα που θα επικεντρώνονται σε κάθε τέτοια οικογένεια, κι όχι γενικώς και αορίστως ως κοινωνικό φαινόμενο. Η αναγωγή της υπόθεσης αυτής σε ένα «θρήνο» για την ηθική παρέκκλιση της Βρετανίας απλώς θα οδηγήσει τη χώρα σε κατάθλιψη, θα αμαυρώσει τη φήμη της στο εξωτερικό ενώ θα χαθεί η ευκαιρία της αποτελεσματικής αντιμετώπισης του προβλήματος, καταλήγει ο κ. Μπλερ.

Κι ενώ ο πρώην πρωθυπουργός δεν απαντά στο ερώτημα τι είδους κοινωνία είναι αυτή που δημιουργεί συνεχώς περιθώριο, η Σκότλαντ Γιαρντ ανακοίνωσε ότι οι ταραχές έπληξαν 22 από τους 32 δήμους της ευρύτερης περιοχής του Λονδίνου και η αστυνομία του Μπέρμιγχαμ έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο που δείχνει ταραχοποιούς να πυροβολούν τη νύχτα της 9ης Αυγούστου εναντίον άοπλων αστυνομικών και προς την κατεύθυνση αστυνομικού ελικοπτέρου.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Βρετανία
Άλλα θέματα στην κατηγορία Διεθνή της έντυπης έκδοσης
ΗΠΑ
Εμπλουτισμό ουρανίου με λέιζερ σχεδιάζει η «Τζένεραλ Ελέκτρικ»
Λιβύη
Σφίγγει ο βρόχος στον Καντάφι
Συρία
Εκλογές τον Φεβρουάριο υπόσχεται ο Ασαντ
Ισραήλ
Μισή συγγνώμη Ισραήλ
Βρετανία
«Δυσλειτουργικές οικογένειες» βλέπει πίσω από τα επεισόδια ο Μπλερ
Ινδία
Για καντάδες στα σπίτια των βουλευτών στέλνει τους οπαδούς του ο Χαζάρε
Ιράν
8 έτη για κατασκοπία
Γερμανία
Αμβούργο καλεί Λονδίνο
Ρωσία
Σε περιοδεία σε Απω Ανατολή - Σιβηρία ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας
Τρίτωσε το κακό