Έντυπη Έκδοση

48ΩΡΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ • 24ΩΡΗ ΟΙ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ

Κατεβάζουν ρολά και τα τελωνεία

Οι επικείμενες προειδοποιητικές κινητοποιήσεις των τελωνειακών υπαλλήλων για τις 23 και 24 Αυγούστου προκάλεσαν την ανησυχία φορέων για τις επιπτώσεις της 48ωρης απεργίας στη λειτουργία του λιμανιού του Πειραιά.

Ηδη η Διεθνής Ναυτική Ενωση (ΔΝΕ) απέστειλε επιστολή προς τη Διεύθυνση Τελωνειακών Διαδικασιών, στην οποία επισημαίνει τα σοβαρά προβλήματα που θα προκληθούν από την απεργία που προανήγγειλαν οι τελωνειακοί υπάλληλοι και ζητεί να ληφθούν άμεσα μέτρα.

Τα προβλήματα η ΔΝΕ τα εντοπίζει στην απρόσκοπτη προσέγγιση των κρουαζιερόπλοιων και των εν γένει εμπορικών πλοίων στα λιμάνια της χώρας αλλά και στη διακίνηση των κοντέινερ από και προς τη χώρα, ειδικά με ευπαθή προϊόντα.

Για τους λόγους αυτούς η ΔΝΕ ζητεί από τη Διεύθυνση Τελωνειακών Διαδικασιών να γίνουν οι άμεσες ενέργειες και οι παρεμβάσεις στις τελεωνειακές υπηρεσίες της χώρας, έτσι ώστε τις δύο αυτές μέρες της απεργίας να υπάρχει το κατάλληλο προσωπικό ασφαλείας. Ετσι θα επιτευχθούν η απρόσκοπτη προσέγγιση και η ελεύθερη επικοινωνία των κρουαζιερόπλοιων και των εμπορικών πλοίων, καθώς και η ομαλή διακίνηση των ευπαθών φορτίων στους σταθμούς εμπορευματοκιβωτίων του ΟΛΠ Α.Ε. και της ΣΕΠ Α.Ε.

* Να υπενθυμίσουμε ότι απεργία αύριο 23 Αυγούστου έχουν αποφασίσει και οι εργαζόμενοι στον τομέα του τουρισμού, με συγκέντρωση την ίδια ημέρα, στις 11 π.μ., στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Την απόφαση των μελών του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας Εργατών Επισιτισμού Τουρισμού και Υπαλλήλων Τουριστικών Επαγγελμάτων για απεργιακές κινητοποιήσεις, εν μέσω της τουριστικής περιόδου, ανακοίνωσε την προηγούμενη Πέμπτη ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Παναγιώτης Προύτζος.

Οι κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται με αιτήματα: την παραμονή όλων των ειδικοτήτων του κλάδου στη λίστα των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων και τη διατήρηση των προϋποθέσεων για το επίδομα ανεργίας των εποχικών υπαλλήλων. Σύμφωνα με τον κ. Προύτζο, το πόρισμα της επιτροπής κρίσεων για τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα του υπουργείου Εργασίας θέτει εν αμφιβόλω την παραμονή στη λίστα βασικών ειδικοτήτων του κλάδου, όπως είναι οι σερβιτόροι, οι καμαριέρες, οι μάγειροι, οι ζαχαροπλάστες, οι ψήστες και οι λαντζέρηδες.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Απεργίες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας
Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
Τουρισμός
Ναυτιλία και ακτοπλοΐα
Άλλα θέματα στην κατηγορία Οικονομία της έντυπης έκδοσης
Δάνεια
Το κίνημα των δανειοληπτών τώρα δικαιώνεται
Τράπεζες
Σκύλλα ομολόγων - Χάρυβδη υπερχρεωμένων
Τελωνεία
Κατεβάζουν ρολά και τα τελωνεία
Ναυτιλία
Καθ' οδόν νομοσχέδιο-σκούπα για τη ναυτιλία
Χρηματιστήριο Αθηνών
Στη στενωπό της οικονομίας το Χ.Α. - Τελευταίο σε απόδοση στις ώριμες αγορές
Χρυσωρυχεία
Κατά της επένδυσης χρυσού και ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης
Αγροτικά θέματα
Καταγραφή ζημιών από περονόσπορο
Κρατικός προϋπολογισμός
Σαφάρι για έσοδα 27,2 δισ. μέχρι το τέλος του έτους
Οικοδομή
5η χειρότερη επίδοση στις τιμές διαμερισμάτων με ακόμα - 5%