Έντυπη Έκδοση

Πρωτιά για New York Times, και Twitter

Ψηλά στις προτιμήσεις των Αμερικανών δημοσιογράφων για την ενημέρωση βρίσκονται οι δημοφιλείς χώροι κοινωνικής δίκτυωσης Facebook και Twitter, σύμφωνα με έρευνα που έγινε στην Αριζόνα και αφορούσε τη βιομηχανία των ΜΜΕ.

Την πρώτη πηγή ενημέρωσης κατέχουν βέβαια οι «New York Times» -που «ξεπέρασαν» το σοκ της περασμένης εβδομάδας, όταν η ιστοσελίδα τους βρέθηκε για σαράντα λεπτά εκτός λειτουργίας- και ακολουθούν το Poynter.org's Romenesko (εκπαιδευτικό-δημοσιογραφικό site) και η εφημερίδα «Wall Street Journal».

Η έρευνα έγινε, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό site The Wrap.com, σε Σχολή Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ στο Φοίνιξ της Αριζόνα (Reynolds Center at Arizona State University's Walter Cronkite School of Journalism and Mass Communication) και συμμετείχαν 300 δημοσιογράφοι.

Ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης

Το εντυπωσιακό είναι ότι στην πέμπτη θέση (στην 4η βρίσκεται το Media Bistro, site για τη δημοσιογραφική-εκδοτική απασχόληση κ.τ.λ.) βρίσκεται το Twitter, το οποίο κερδίζει δημοτικότητα συνεχώς.

Η δημοσκόπηση αποκάλυψε ακόμη ότι το ποσοστό των δημοσιογράφων που ενημερώνονται από το Twitter και το Facebook διπλασιάστηκε σε σχέση με πέρσι. Μάλιστα ειδικοί επισημαίνουν ότι αν συνεχιστεί αυτός ο ρυθμός δημοτικότητας, οι δύο δημοφιλείς χώροι κοινωνικής δικτύωσης θα ανέβουν ακόμη υψηλότερα στις θέσεις προτίμησης.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
ΗΠΑ
Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (ΜΜΕ)
Πληροφορική και διαδίκτυο
Σχετικά θέματα: ΜΜΕ
Από τη Βουλή στο Αρχείο
Απόβαση ξένων το φθινόπωρο
Στο «Big Brother» η σύζυγος του Βρετανού προέδρου της Βουλής
Άλλα θέματα στην κατηγορία Τέχνες & Πολιτισμός της έντυπης έκδοσης
Μαύρο Θέατρο
Η Αλίκη στη χώρα του Μαύρου Θεάτρου
Νίκος Θέμελης
Ο πολιτικός της λογοτεχνίας
Συνέντευξη: Δήμος Αβδελιώτης
«Το αρχαίο δράμα, οικουμενικό γεγονός»
Λογοτεχνία
Το καλοκαίρι η κρίση έγινε μπεστ σέλερ
ΜΜΕ
Πρωτιά για New York Times, και Twitter
Από τη Βουλή στο Αρχείο
Απόβαση ξένων το φθινόπωρο
Στο «Big Brother» η σύζυγος του Βρετανού προέδρου της Βουλής