Έντυπη Έκδοση

Από τη Βουλή στο Αρχείο

Ενα ιστορικό ντοκουμέντο, που αφορά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την αναγνώριση της Εθνικής Αντίστασης στη Βουλή των Ελλήνων (17-19 και 23 Αυγούστου 1982), παρουσιάζει το Αρχείο της ΕΡΤ.

Το ψηφιοποιημένο αρχείο, που είναι διαθέσιμο στο κοινό από χθες μέσω των ιστοσελίδων: ert-archives.gr και www.ert.gr, αφορά ένα σχετικό επεισόδιο της εβδομαδιαίας εκπομπής «Η ΕΡΤ 2 κάθε εβδομάδα στη Βουλή» με τον Χριστόφορο Κονταξή.

Μέσα από τη συγκεκριμένη εκπομπή προβάλλονται στιγμιότυπα από την τριήμερη συζήτηση του νομοσχεδίου για την αναγνώριση της Εθνικής Αντίστασης (17 έως 19 Αυγούστου 1982).

Από την πρώτη ημέρα της συζήτησης παρουσιάζονται οι ομιλίες και οι δευτερολογίες του πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Ευάγγελου Αβέρωφ, πλάνα από την αποχώρηση των βουλευτών της Ν.Δ., καθώς και αποσπάσματα από τις ομιλίες του γ.γ. του ΚΚΕ, Χαρίλαου Φλωράκη, του ανεξάρτητου βουλευτή Επικρατείας της Ν.Δ. Παναγιώτη Κανελλόπουλου και του ανεξάρτητου βουλευτή Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ Γεωργίου Μαύρου.

Στο δεύτερο μέρος, παρουσιάζονται σημεία ομιλιών των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ Χρήστου Φωτίου, Δημήτρη Διαμαντίδη και Μανώλη Γλέζου, και του εισηγητή του ΚΚΕ Κώστα Λουλέ, ενώ περιέχονται αποσπάσματα από τις ομιλίες του υπουργού Εργασίας Ευάγγελου Γιαννόπουλου και του υπουργού Εσωτερικών Γιώργου Γεννηματά (18/8/1982).

Το ΖΑΠ-ΖΑΠ λείπει σε διακοπές

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
ΕΡΤ
Τηλεόραση
Σχετικά θέματα: ΜΜΕ
Πρωτιά για New York Times, και Twitter
Απόβαση ξένων το φθινόπωρο
Στο «Big Brother» η σύζυγος του Βρετανού προέδρου της Βουλής
Άλλα θέματα στην κατηγορία Τέχνες & Πολιτισμός της έντυπης έκδοσης
Μαύρο Θέατρο
Η Αλίκη στη χώρα του Μαύρου Θεάτρου
Νίκος Θέμελης
Ο πολιτικός της λογοτεχνίας
Συνέντευξη: Δήμος Αβδελιώτης
«Το αρχαίο δράμα, οικουμενικό γεγονός»
Λογοτεχνία
Το καλοκαίρι η κρίση έγινε μπεστ σέλερ
ΜΜΕ
Πρωτιά για New York Times, και Twitter
Από τη Βουλή στο Αρχείο
Απόβαση ξένων το φθινόπωρο
Στο «Big Brother» η σύζυγος του Βρετανού προέδρου της Βουλής