Έντυπη Έκδοση

ΛΕΞΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΓΙΑ ΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ

Ραγκούσης: Πλήρης η απελευθέρωση ταξί

Μπουρλότο! Η γνωστή έκφραση της αείμνηστης Σαπφώς Νοταρά αποδίδει τα όσα αναμένεται να διαδραματιστούν στο χώρο των αυτοκινητιστών, μετά το άνοιγμα των χαρτιών του υπουργού Μεταφορών Γ. Ραγκούση.

Ο υπουργός αποκλείει το «ήπιο άνοιγμα του κλάδου» Ο υπουργός αποκλείει το «ήπιο άνοιγμα του κλάδου» Σε συνέντευξή του (στην «Καθημερινή») ο κ. Ραγκούσης μιλάει για πλήρη απελευθέρωση του επαγγέλματος και όχι μόνο: διευκρινίζει ότι «απελευθέρωση δεν σημαίνει να βγουν, αλλά να βγαίνουν νέες άδειες. Διεθνώς από τους ποσοτικούς περιορισμούς πηγαίνουμε στα αυστηρά ποιοτικά κριτήρια», αναφέρει. Πουθενά, στη συνέντευξη τουλάχιστον, ο κ. Ραγκούσης δεν κάνει λόγο για «πληθυσμιακά κριτήρια», που είναι και το βασικό αίτημα των αυτοκινητιστών.

Αποκλείει πάντως σαφώς και εκ προοιμίου το «ήπιο άνοιγμα του κλάδου», διότι «οι ήπιες προσαρμογές αποδείχθηκε ότι ούτε προσαρμογές ήταν, ούτε στο τέλος ήπιες, αφού τα δραματικά τους αποτελέσματα τα πληρώνουμε ακόμη».

Και στέλνει μήνυμα στους αυτοκινητιστές, τις καλοκαιρινές κινητοποιήσεις των οποίων χαρακτηρίζει «ακραίο προληπτικού χαρακτήρα αντικοινωνικό χτύπημα», ότι «θα ζητήσει από τις υπηρεσίες των περιφερειών ενημέρωση για την πορεία επιβολής των προβλεπόμενων κυρώσεων, όπου διαπιστώθηκε ότι συντρέχουν οι προϋποθέσεις».

Ο υπουργός Μεταφορών όχι μόνο υπεραμύνεται της στάσης που κράτησε εν μέσω θέρους, στην καρδιά της τουριστικής περιόδου, αλλά δηλώνει ότι, αν παρουσίαζε τις προτάσεις του, τότε «θα έδινε πρόσχημα για μικροκομματικά καθοδηγούμενες αντιδράσεις εις βάρος του τουρισμού. Και επιχειρεί να προσεταιριστεί τον τουριστικό κλάδο, προσθέτοντας ότι τόσο εκείνοι όσο και ευρύτερα η κοινωνία απαίτησαν όχι ένα συμβατικό κουκούλωμα, αλλά επιτέλους να προχωρήσουμε στις αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος».

Στο ερώτημα τέλος, αν σε περίπτωση έντονων αντιδράσεων υπάρχει και ενδεχόμενο παραίτησής του, η απάντησή του αποτελεί μήνυμα και προς το Μέγαρο Μαξίμου: «Από την πρώτη μέρα συμμετοχής μου στην κυβέρνηση, θεωρώ την παραίτηση αυτονόητη όταν κανείς διαπιστώνει ότι δεν έχει την εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού και τη συνείδησή του ήσυχη».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Απελευθέρωση επαγγελμάτων
Υπουργείο Ανάπτυξης
Συγκοινωνίες-Μεταφορές
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Εκπαίδευση
Πρόσβαση στα ΑΕΙ από ΙΕΚ, κολλέγια
Διήμερη κινητοποίηση
Δημόσιο
Ασπίδα σε διορισμένους μέσω ΑΣΕΠ
Δήμος Αθηναίων
Με πιλότο τα κόκκινα φανάρια
Υπουργείο Υποδομών
Ραγκούσης: Πλήρης η απελευθέρωση ταξί
Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης
Εκπτώσεις στην παραχώρηση αγροτικών εκτάσεων
Υγεία
Χωρίς γιατρούς 8, 9 Σεπτεμβρίου
Ρίχτερ
«Χορεύει» το Ρίο-Αντίρριο
Πυρκαγιές
Με 8 Μποφόρ, οι πυρκαγιές πήραν αέρα
Οι φλόγες έγλειψαν τις αυλές
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Πρόλαβαν να χασισομαζέψουν
Διαρρήξεις με τηλεκοντρόλ...
Ενστολοι πιστολάδες
Σκότωσε τον πατέρα του
Για όπλα και ναρκωτικά
Οδικό δίκτυο
Σήκωσαν τις μπάρες στις Αφίδνες