Έντυπη Έκδοση

ΟΡΕΙΝΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Στις πλαγιές της Ζήρειας & του Μαίναλου

Δυο βήματα είναι η ορεινή Πελοπόννησος από την Αθήνα. Τρόπος του λέγειν μεν, αλλά ξεκινάς το πρωί και το μεσημέρι βρίσκεσαι σε έναν άλλο κόσμο, σε μια ορεινή επικράτεια προικισμένη με ποταμούς, φαράγγια και πυκνά ρουμάνια.

Ορεινή Κορινθία και Αρκαδία: βουνίσια μεγαλοπρέπεια, κοντά στην Αθήνα, για όλα τα γούστα: το πρωί σκι, ιππασία, πατινάζ σε παγωμένη λίμνη, ράφτινγκ ή ορειβασία, το βράδυ κλάμπινγκ... Ορεινή Κορινθία και Αρκαδία: βουνίσια μεγαλοπρέπεια, κοντά στην Αθήνα, για όλα τα γούστα: το πρωί σκι, ιππασία, πατινάζ σε παγωμένη λίμνη, ράφτινγκ ή ορειβασία, το βράδυ κλάμπινγκ... Παλιά μοναστήρια και πετρόχτιστα χωριά περιμένουν να σε γοητεύσουν, με την παραδοσιακή τους αρχοντιά. Μεζέδες λουκούλλειοι, αποστάγματα παράξενα, όπως το τσιπουρόμελο και το πότζι (κονιάκ με ζάχαρη και γαρίφαλο), ξενώνες ατμοσφαιρικοί...

Στην ορεινή Κορινθία, οι λάτρεις του σκι, καιρού επιτρέποντος, θα απολαύσουν το άθλημά τους στο χιονοδρομικό κέντρο της Ζήρειας. Μικρό μεν, με ένα συρόμενο αναβατήρα, σε σπουδαία θέση δε. Στο καταχείμωνο, όταν παγώνει η κουκλίστικη λίμνη Δασίου, είναι εφικτό -υπό όρους- το πατινάζ στην επιφάνειά της, ενώ μια εκδρομή στην τεχνητή λίμνη της Δόξας, στα 900 μέτρα, επιβάλλεται. Οχθες κατάφυτες με μαυρόπευκα, έλατα κι αγριοκυπάρισσα, και στο κέντρο της το νησάκι με το ξωκλήσι του Αγίου Νικολάου. Στο Ρέθι θα βρείτε ένα κέντρο ιππασίας, ενώ στα Τρίκαλα Κορινθίας χτυπάει η καρδιά της νυχτερινής ζωής. Μην ξεχάσετε την Γκούρα, στο Χελμό: ένα φυσικό μπαλκόνι πάνω από τη λεκάνη του Φενεού.

Η ορεινή Αρκαδία είναι το βασίλειο της πέτρας, του έλατου και του νερού. Οι σκιέρ θα ικανοποιήσουν το ...ολισθηρό τους πάθος στο Μαίναλο, ενώ οι λάτρεις του ράφτινγκ πάνε στον Λούσιο, με το πανέμορφο φαράγγι. Η φύση είναι ζώσα, τα έλατα σας περιβάλλουν και τα χωριά που συναντάτε έχουν γίνει από χρόνια αγαπημένοι προορισμοί των ανθρώπων της πόλης, με όλη τη σχετική υποδομή σε καταλύματα και εστιατόρια.

Η ιστορική Δημητσάνα με τους μπαρουτόμυλους, το Μουσείο Υδροκίνησης και τη σπουδαία θέα στο Λούσιο, η Στεμνίτσα με τα λιτά, παλιά της σπίτια, η γραφική Βυτίνα, τα Λαγκάδια, κεφαλοχώρι των παλιών πετράδων, η Αλωνίσταινα, τα Κάψια με το σπήλαιό τους κι η Ζάτουνα, όπου και το Μουσείο Θεοδωράκη. Σ' όλα αυτά τα χωριά λειτουργούν ξενώνες και ξενοδοχεία με άποψη, για κάθε βαλάντιο και αισθητική. Ισως όμως, η μεγαλύτερη απόλαυση είναι ένας απλός περίπατος στα καλντερίμια τους: η δριμεία ανάσα των ελάτων θα σας ανανεώσει, καθώς θα σμίγει στον αέρα με την ευωδιά του καμένου ξύλου από τα τζάκια...

Info

*Δήμος Δημητσάνας: 27950 31237

*Κέντρο Υγείας Δημητσάνας: 27950 31401/3

*Αστυνομία Δημητσάνας: 27950 31205

*Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας: 27430 22229

*Κέντρο Ελεύθερης Ιππασίας στο Ρέφι: 6934140421

*Εταιρεία εναλλακτικών δραστηριοτήτων «Greek Adventure»: 210 2018551

 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ταξίδι
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ταξίδι της έντυπης έκδοσης
4x4
Τσίτα τα γκάζια, με σεβασμό στη φύση
Snowboard
Χιονοσανίδα στα 2,5 χιλιάδες μέτρα
Περιήγηση στο σπήλαιο
Η ομορφιά δεν είναι μόνο στην επιφάνεια
Ορειβασία
Σαββατοκύριακο στη Γραμμένη Οξιά
Καζάνιασμα
Τσίπουρο ευφραίνει καρδίαν
Canoe Kayak
Χειμερινή κωπηλασία
Σκι
Στις πλαγιές της Ζήρειας & του Μαίναλου
Πεζοπορία
Διασχίζοντας το φαράγγι του Αβακα
Ποδήλατο
Ποδηλατάδα στους λόφους της Λουμπλιάνα
Elephant riding
Βόλτα με ελέφαντα στη ζούγκλα
Σαφάρι για το τέρας του Λοχ Νες
Βαρκάδα στη λίμνη των θρύλων
Πεζοπορία στο Ερμιτάζ
Τέχνη και άθληση: περπατώντας στο μουσείο
Editorial
editorial
Οινικό ταξίδι
Στα κελάρια της Πίνδου