Έντυπη Έκδοση

Αδειασαν τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ

Εγκαταλελειμμένο κτίριο θυμίζει η κομματική έδρα του ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές. Δεκάδες υπάλληλοι που στεγάζονταν στα γραφεία της Ιπποκράτους μετακόμισαν ήδη σε υπουργικούς προθαλάμους, ενώ αρκετά μέλη των τομέων του κινήματος μετακινήθηκαν σε κρατικά πόστα.

Σβηστά είναι πλέον τα φώτα στα περισσότερα γραφεία της Ιπποκράτους μετά τις απογευματικές ώρες Σβηστά είναι πλέον τα φώτα στα περισσότερα γραφεία της Ιπποκράτους μετά τις απογευματικές ώρες Με πρωτοβουλία του γενικού διευθυντή του κόμματος, Ροβ. Σπυρόπουλου, οι υπάλληλοι που ήταν αποσπασμένοι στην Ιπποκράτους ή είχαν συμβάσεις έργου κλήθηκαν να επιλέξουν μεταξύ κόμματος και κράτους και η σχετική διαδικασία ολοκληρώνεται τις επόμενες εβδομάδες, προκειμένου να ακολουθήσει η «στρατολόγηση» νέων.

**«Η ζωή στα κεντρικά γραφεία του κόμματος δεν θυμίζει σε τίποτε το παρελθόν, τα φώτα είναι πλέον λιγοστά μετά τις έξι το απόγευμα, ενώ και οι δημοσιογράφοι που περνούν από την ειδική αίθουσα που έχει διαμορφωθεί γι' αυτούς είναι πλέον ελάχιστοι», περιγράφει άνθρωπος που γνωρίζει από παλιά την καθημερινότητα του κομματικού «Γενικού Επιτελείου».

**Προσθέτει, μάλιστα, πως ακόμη και ο καφετζής του κτιρίου παραπονιέται για μείωση του τζίρου. Διαπίστωση που συμμερίζεται και ο ιδιοκτήτης των «ψιλικών» απέναντι, ο οποίος λέει ότι ο κόσμος που μπαινοβγαίνει είναι πλέον πολύ λιγότερος.

**Σε κατάσταση αναμονής βρίσκονται και οι περισσότεροι από τους 30 τομείς του κόμματος, αφού οι κενές θέσεις είναι πολλές, με αποτέλεσμα ακόμη και κρίσιμα πεδία όπως το Οργανωτικό (με τον Τ. Αποστολόπουλο να επιθυμεί, σύμφωνα με πληροφορίες, να αποχωρήσει), αλλά και το Συνδικαλιστικό, των Επαγγελματοβιοτεχνών και άλλα να λειτουργούν με το μίνιμουμ της δυναμικότητάς τους.

**Τις επόμενες μέρες το πρόβλημα αυτό θα αντιμετωπιστεί κεντρικά, με αποφάσεις για τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου και των τομέων που θα πάνε σε κυβερνητικές θέσεις.

Οπότε το Πολιτικό Συμβούλιο, το οποίο θα συνεδριάσει την Τετάρτη, θα αποφασίσει για την αντικατάστασή τους, αφού ισχύει το σχετικό ασυμβίβαστο από το καταστατικό.

**Καθημερινό «παρών», εκτός από τον γραμματέα Σωκ. Ξυνίδη και τον Ρ. Σπυρόπουλο, δίνουν μεταξύ άλλων ο Ν. Αθανασάκης, ο πάλαι ποτέ συγκεντρωσιάρχης, Γ. Παναγιωτακόπουλος, η αναπληρώτρια εκπρόσωπος τύπου Μαρία Καρακλιούμη, η γραμματέας του τομέα Οικονομίας, Ντίνα Λάζαρη και ο οικονομικός διευθυντής του κόμματος Γ. Γεωργακόπουλος.

**Σε φάση αναδιοργάνωσης βρίσκεται και το γραφείο τύπου, αφού ο Γ. Ελενόπουλος έχει αναλάβει διευθυντής του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού στο Μαξίμου.

**Κάποια ζωή στα γραφεία δίνουν πάντως, τις τελευταίες μέρες, οι διαρκείς συσκέψεις που έχει ο Σωκ. Ξυνίδης, με τους επικεφαλής των νομαρχιακών επιτροπών απ' όλη την Ελλάδα, σε μια προσπάθεια να ενεργοποιηθεί το κόμμα με ορίζοντα τις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου του 2010.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΠΑΣΟΚ
Σχετικά θέματα: ΠΑΣΟΚ
Με ασυντόνιστο βήμα
Ενέσεις αισιοδοξίας
Επεσαν προειδοποιητικές βολές
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Προϋπολογισμός 2010
Ποιοι γλιτώνουν, ποιοι πληρώνουν
Οικονομία σε τριπλή παραλλαγή
Τρεις ενστάσεις από Βρυξέλλες
Γκρίζες ζώνες στον προϋπολογισμό
ΠΑΣΟΚ
Με ασυντόνιστο βήμα
Ενέσεις αισιοδοξίας
Επεσαν προειδοποιητικές βολές
Αδειασαν τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ
Συνέντευξη: Γιώργος Πεταλωτής
«Η ΕΡΤ χρειάζεται σχήμα πιο μικρό και ευέλικτο!»
Νέα Δημοκρατία
Και τώρα, τα ρέστα τους
ΣΥΝ και ΣΥΡΙΖΑ
Σε ήρεμα νερά
Είκοσι χρόνια ΣΥΝάχι
ΛΑΟΣ
Αδεια για την Αττική, κεραίες σε όλη τη χώρα
Συνωστίζονται στο ασανσέρ
Επιστολή Κωνσταντίνας Καρακατσάνη
«Αναρχική είμαι, ζητιάνα δεν είμαι»
«Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς»
Εννέα ακόμη εντάλματα
Βουλή
Αγώνας δρόμου για κατάθεση νομοσχεδίων