Έντυπη Έκδοση

Σε ήρεμα νερά

Την ώρα που, την επόμενη Κυριακή, στο γήπεδο Καραϊσκάκη θα λήγει το ντέρμπι Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού και στη Ρηγίλλης θα βγαίνουνε τα πρώτα αποτελέσματα για τον νέο πρόεδρο της Ν.Δ., στο γήπεδο Τάε Κβο Ντο του Φαλήρου θα ολοκληρώνεται η Πανελλαδική Διάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε αντίθεση με το πολεμικό κλίμα των δύο άλλων αναμετρήσεων, στις οργανώσεις του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ συζητούνται σε ήρεμα νερά τα δύο πολιτικά κείμενα που έχουν κατατεθεί και αναφέρονται στο μέλλον της συμμαχίας: αυτό του ΣΥΡΙΖΑ (με συντάκτες τους Γ. Μπανιά - Γ. Σαπουνά) για μετεξέλιξη του σχήματος σε κόμμα με μέλη και ειδικές πλειοψηφίες στις αποφάσεις, και εκείνο του ΣΥΝ («πλατφόρμα Φλαμπουράρη») που παραπέμπει το ζήτημα σε ειδική επιτροπή μελέτης.

*Το «παρών» στη διάσκεψη θα δώσουν και μέλη της «Ανανεωτικής πτέρυγας» του ΣΥΝ, αν και διαφωνούν με κάθε προοπτική μετατροπής του ΣΥΡΙΖΑ σε κόμμα. Πάντως, «ούτε θα καταθέσουμε πρόταση ούτε θα δημιουργήσουμε πρόβλημα στη λειτουργία του ΣΥΡΙΖΑ», επισημαίνει ο Σ. Λυκούδης.

Πληροφορίες, μάλιστα, επιμένουν ότι στελέχη των «Ανανεωτικών» όπως ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Φ. Κουβέλης και οι Σ. Λυκούδης, Θ. Μαργαρίτης, Μ. Σαμπατακάκης δεν θα ζητήσουν τον λόγο και δεν θα τοποθετηθούν.

*Από την άλλη πλευρά και τα στελέχη του «Αριστερού Ρεύματος» αναμένεται να επιλέξουν ήπια τακτική. «Ο ΣΥΝ θα καταθέσει την πρότασή του κι εμείς δεν θα μπούμε σε διαδικασία αντιπροτάσεων και ενός διαλόγου που ενδεχομένως δεν θα βγάλει πουθενά», υποστηρίζει με νόημα ο Δ. Στρατούλης.

Αλλωστε και η τάση αυτή συμφωνεί με το πνεύμα του κειμένου Φλαμπουράρη, που προβλέπει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει να λειτουργεί ως πολιτική συμμαχία, όπως μέχρι τώρα, «αλλά με κάποιες ρυθμίσεις για την εκπροσώπηση των ανέντακτων».

*Οι περίπου 2.500 σύνεδροι της διάσκεψης δεν έχουν εκλεγεί από τοπικές οργανώσεις, άρα δεν προβλέπεται και διαδικασία ψηφοφοριών επί των όποιων προτάσεων. Οι αποφάσεις που θα ληφθούν από το σώμα θα στηρίζονται στην πάγια αρχή της «ομοφωνίας».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΣΥΡΙΖΑ
Σχετικά θέματα: ΣΥΝ και ΣΥΡΙΖΑ
Είκοσι χρόνια ΣΥΝάχι
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Προϋπολογισμός 2010
Ποιοι γλιτώνουν, ποιοι πληρώνουν
Οικονομία σε τριπλή παραλλαγή
Τρεις ενστάσεις από Βρυξέλλες
Γκρίζες ζώνες στον προϋπολογισμό
ΠΑΣΟΚ
Με ασυντόνιστο βήμα
Ενέσεις αισιοδοξίας
Επεσαν προειδοποιητικές βολές
Αδειασαν τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ
Συνέντευξη: Γιώργος Πεταλωτής
«Η ΕΡΤ χρειάζεται σχήμα πιο μικρό και ευέλικτο!»
Νέα Δημοκρατία
Και τώρα, τα ρέστα τους
ΣΥΝ και ΣΥΡΙΖΑ
Σε ήρεμα νερά
Είκοσι χρόνια ΣΥΝάχι
ΛΑΟΣ
Αδεια για την Αττική, κεραίες σε όλη τη χώρα
Συνωστίζονται στο ασανσέρ
Επιστολή Κωνσταντίνας Καρακατσάνη
«Αναρχική είμαι, ζητιάνα δεν είμαι»
«Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς»
Εννέα ακόμη εντάλματα
Βουλή
Αγώνας δρόμου για κατάθεση νομοσχεδίων