Έντυπη Έκδοση

Αδεια για την Αττική, κεραίες σε όλη τη χώρα

«Δώστε το ΤΗΛΕΑΣΤΥ στο Λαό», θα μπορούσε να είναι το νέο διαφημιστικό τρέιλερ στο κανάλι του προέδρου του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρη. Κι αυτό γιατί, αν και ο συγκεκριμένος σταθμός διαθέτει άδεια μόνο τοπικής εμβέλειας, εξακολουθεί να εκπέμπει -παρανόμως εξυπακούεται- σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Φαίνεται, πάντως, ότι ο Γ. Καρατζαφέρης, βρήκε τον μάστορά του ή καλύτερα τον... καταναλωτή του: Εδώ και καιρό ο Ν. Τσουκανάρας, πρόεδρος του «Κόμματος Καταναλωτών Ελλάδος» με έδρα τη Θεσσαλονίκη, έχει βαλθεί να ξεκαθαρίσει το ομολογουμένως ομιχλώδες τοπίο που συνοδεύει το Τηλεάστυ.

Αύριο, μάλιστα, εκπρόσωποι του κόμματος θα παραδώσουν στον πρόεδρο της Βουλής Φ. Πετσάλνικο υπόμνημα με όλες τις καταγγελίες που αφορούν, όπως λένε, στις παράνομες εκπομπές του τηλεοπτικού σταθμού του ΛΑΟΣ.

*Ο φάκελος περιλαμβάνει όλη την ιστορία εντοπισμού των παράνομων κεραιών του σταθμού σε διάφορα σημεία της χώρας, καθώς και όλα τα επίσημα έγγραφα από το ΕΣΡ, την ΕΕΤΤ αλλά και την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ)!

*Και πού εμπλέκεται η ΥΠΑ; Σύμφωνα με έγγραφο που εξέδωσε και χρονολογείται από τον περασμένο Σεπτέμβριο: «Λόγω της μεγάλης ισχύος των πομπών αυτών αλλά και του ύψους των χρησιμοποιούμενων κεραιοσυστημάτων, είναι δυνατό να προκληθούν λόγω γειτνιάσεως με τις εγκαταστάσεις της ΥΠΑ προβλήματα παρεμβολών ή εμποδίων με δυσμενείς συνέπειες για την ασφάλεια των πτήσεων».

Τώρα, σύμφωνα με έγγραφο της ΕΕΤΤ, δεκάδες παράνομες κεραίες του Τηλεάστυ εκπέμπουν παντού στην Ελλάδα. Παρά τις αποφάσεις του ΕΣΡ (δεν ξεπερνούν τις 4 από το 2005 ώς το 2009), η εκπομπή του προγράμματος συνεχίζεται σε όλη τη χώρα. Τι σημαίνει αυτό; Σα να παρακολουθούμε στην Αθήνα ένα τοπικό κανάλι της Αλεξανδρούπολης!

*Το Κόμμα των Καταναλωτών έχει ήδη προσφύγει στη Δικαιοσύνη για παράνομη εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού σε Κοζάνη και Καστοριά. Ομως ο φάκελος του Ν. Τσουκανάρα φαίνεται πώς δεν είναι πλήρης, καθώς απουσιάζει ένα κρίσιμο έγγραφο για τη δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης: Είναι η επίσημη απάντηση του ΕΣΡ στα απανωτά ερωτήματά του για το αν τελικά ο σταθμός εκπέμπει νόμιμα ή παράνομα εκτός Αττικής.

*Ενώ η ΕΕΤΤ έχει αποφανθεί ότι ο σταθμός εκπέμπει σε πολλά σημεία παρά τις κείμενες διατάξεις, το ΕΣΡ καθυστερεί -σύμφωνα με τον Ν. Τσουκανάρα- να του απαντήσει επίσημα αν αυτό ισχύει.

Το ΕΣΡ, όμως, δεν έχει απαντήσει και σε άλλα ερωτήματα, όπως υποστηρίζει το Κόμμα Καταναλωτών. Για παράδειγμα αναφέρουν «αν έχουν εφαρμοστεί οι αποφάσεις του ΕΣΡ για παύση παράνομης εκπομπής για τις εξής περιοχές: Μεσσηνία, Μαυροβούνι Κορινθίας, Περαχώρα Λουτρακίου, Καρφιώτισσα Ξυλοκάστρου, Ρέθυμνο και Ρόδο στη θέση Μόντε Σμιθ.

*Τι θα συμβεί τις επόμενες ημέρες; Θα κατατεθεί μηνυτήρια αναφορά από το Κόμμα των Καταναλωτών στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου, στην εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης και στις εισαγγελικές αρχές των νομών όπου εκπέμπει ο τηλεοπτικός σταθμός του Γ. Καρατζαφέρη, εκτός φυσικά από το νομό Αττικής, τον μοναδικό που καλύπτει η άδειά του.

«Ο τηλεοπτικός σταθμός Τηλεάστυ είναι ιδιοκτησίας ΛΑΟΣ και γεννιέται το ερώτημα πώς ένα κόμμα που εκπροσωπείται στο ελληνικό Κοινοβούλιο δικαιούται μέσου του τηλεοπτικού του σταθμού να παρανομεί», υποστηρίζει ο Ν. Τσουκανάρας.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (ΜΜΕ)
ΛΑΟΣ
Σχετικά θέματα: ΛΑΟΣ
Συνωστίζονται στο ασανσέρ
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Προϋπολογισμός 2010
Ποιοι γλιτώνουν, ποιοι πληρώνουν
Οικονομία σε τριπλή παραλλαγή
Τρεις ενστάσεις από Βρυξέλλες
Γκρίζες ζώνες στον προϋπολογισμό
ΠΑΣΟΚ
Με ασυντόνιστο βήμα
Ενέσεις αισιοδοξίας
Επεσαν προειδοποιητικές βολές
Αδειασαν τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ
Συνέντευξη: Γιώργος Πεταλωτής
«Η ΕΡΤ χρειάζεται σχήμα πιο μικρό και ευέλικτο!»
Νέα Δημοκρατία
Και τώρα, τα ρέστα τους
ΣΥΝ και ΣΥΡΙΖΑ
Σε ήρεμα νερά
Είκοσι χρόνια ΣΥΝάχι
ΛΑΟΣ
Αδεια για την Αττική, κεραίες σε όλη τη χώρα
Συνωστίζονται στο ασανσέρ
Επιστολή Κωνσταντίνας Καρακατσάνη
«Αναρχική είμαι, ζητιάνα δεν είμαι»
«Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς»
Εννέα ακόμη εντάλματα
Βουλή
Αγώνας δρόμου για κατάθεση νομοσχεδίων