Έντυπη Έκδοση

Συνωστίζονται στο ασανσέρ

Ντόρα ή Σαμαράς; Το δίλημμα δεν διχάζει μόνο τους νεοδημοκράτες αλλά και τους ενοίκους άλλων διαμερισμάτων της γνωστή δεξιάς πολυκατοικίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο Φόρουμ Νεολαίας του ΛΑΟΣ στο Ιντερνετ υπάρχει ως θέμα συζήτησης η καλύτερη επιλογή για την αρχηγία στη Ρηγίλλης.

*Ενας αριθμός στελεχών καταγγέλλει ήδη τον Γ. Καρατζαφέρη ότι πριμοδοτεί εμμέσως την Ντόρα Μπακογιάννη, έχοντας χαμηλώσει τους άλλοτε υψηλούς τόνους εναντίον της.

*Μια ομάδα μελών που επιθυμούν αυτόνομη πορεία του ΛΑΟΣ προσδοκούν σε νίκη της Ντόρας, ελπίζοντας ότι θα υπάρξει διαρροή δεξιόστροφων στελεχών της Ν.Δ. προς το κόμμα τους.

*Αλλοι, ωστόσο, προσδοκούν στην εκλογή του Αντ. Σαμαρά στη Ν.Δ., ώστε να επιστρέψουν κι εκείνοι στο «μαντρί». Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ.Ε.», ομάδα μεγαλύτερη των 20 μελών της Κεντρικής Επιτροπής του ΛΑΟΣ βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τους προσφάτως αποχωρήσαντες (υπό τον Τρ. Μπουγά) και τάσσονται υπέρ της υποψηφιότητας Σαμαρά.

Σε περίπτωση νίκης του, θα προσχωρήσουν μαζικά στη Ν.Δ., διαφορετικά θα προχωρήσουν στη συγκρότηση ενός νέου πόλου. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, θα ονομάζεται «Νέα Πατριωτική Δεξιά» και έμβλημά του θα είναι ένα κλαδί ελιάς σε γαλάζιο φόντο.

Οι πρωταγωνιστές της κίνησης κατηγορούν τον Γ. Καρατζαφέρη ότι αθέτησε τα περί «αυτόνομου πατριωτικού πόλου». Διευκρινίζουν, ωστόσο, ότι δεν έχουν οργανωτική επαφή με το επιτελείο του Α. Σαμαρά και ότι η επιλογή τους έχει να κάνει καθαρά και μόνο με ιδεολογικά κριτήρια.

Αλλωστε, και ο νομικός σύμβουλος του ΛΑΟΣ και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος Στ. Τζαβούλης προσχώρησε ήδη στο στρατόπεδο Σαμαρά και την ερχόμενη εβδομάδα θα στείλει ανοιχτή επιστολή, καταγγέλλοντας ότι ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ «έχει εγκαταλείψει από καιρό τις ιδέες της λαϊκής πατριωτικής δεξιάς».

Ορισμένοι από εκείνους που έχουν ήδη αποχωρήσει από τον ΛΑΟΣ πάντως ενισχύουν την προεκλογική εκστρατεία του Α. Σαμαρά. Οπως μας πληροφορούν, ήδη έχουν μοιράσει περί τις 2.500 σημαίες στις συγκεντρώσεις του, ενώ ειδοποιούν συστηματικά με sms φίλους για το πρόγραμμά του.

Μάλιστα πρώην οργανωτικό στέλεχος του ΛΑΟΣ εκτιμά ότι λόγω της χαλαρότητας των οργανώσεων του κόμματος είναι αρκετοί αυτοί που θα πάνε να ψηφίσουν στις εκλογές της Ν.Δ., ποντάροντας στο ότι δεν θα έχουν διαγραφεί από τα μητρώα της. «Το πολύ πολύ να δώσουν επιτόπου δύο ευρώ για να ξαναγραφτούν», συμπληρώνει.

Στη χαοτική αυτή κατάσταση αποδίδουν οι διαφωνούντες την τελευταία προσπάθεια του Γ. Καρατζαφέρη να αναδιοργανώσει τις νομαρχιακές και τοπικές οργανώσεις, ώστε να μπορέσει να τις ελέγξει καλύτερα και να καταστήσει δυσκολότερη τη μετακίνηση στους ορόφους της «πολυκατοικίας».

Παράλληλα, προκειμένου να περιοριστούν οι διαρροές προς τον τύπο, γίνονται σαρωτικές αλλαγές και στα γραφεία της Καλλιρρόης, όπου με το πρόσχημα της ανανέωσης υπάρχει αντικατάσταση όχι μόνο υπαλλήλων, αλλά... και των αστυνομικών της φρουράς που δικαιούται το κόμμα.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Νέα Δημοκρατία
ΛΑΟΣ
Σχετικά θέματα: ΛΑΟΣ
Αδεια για την Αττική, κεραίες σε όλη τη χώρα
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Προϋπολογισμός 2010
Ποιοι γλιτώνουν, ποιοι πληρώνουν
Οικονομία σε τριπλή παραλλαγή
Τρεις ενστάσεις από Βρυξέλλες
Γκρίζες ζώνες στον προϋπολογισμό
ΠΑΣΟΚ
Με ασυντόνιστο βήμα
Ενέσεις αισιοδοξίας
Επεσαν προειδοποιητικές βολές
Αδειασαν τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ
Συνέντευξη: Γιώργος Πεταλωτής
«Η ΕΡΤ χρειάζεται σχήμα πιο μικρό και ευέλικτο!»
Νέα Δημοκρατία
Και τώρα, τα ρέστα τους
ΣΥΝ και ΣΥΡΙΖΑ
Σε ήρεμα νερά
Είκοσι χρόνια ΣΥΝάχι
ΛΑΟΣ
Αδεια για την Αττική, κεραίες σε όλη τη χώρα
Συνωστίζονται στο ασανσέρ
Επιστολή Κωνσταντίνας Καρακατσάνη
«Αναρχική είμαι, ζητιάνα δεν είμαι»
«Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς»
Εννέα ακόμη εντάλματα
Βουλή
Αγώνας δρόμου για κατάθεση νομοσχεδίων