Έντυπη Έκδοση

Εννέα ακόμη εντάλματα

Πρόσωπα ηλικίας 19-22 χρόνων περιλαμβάνονται στον φάκελο της υπόθεσης της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς Αθήνας-Θεσσαλονίκης», είτε αυτά έχουν εντοπιστεί και ήδη προφυλακιστεί (τρεις συνολικά), είτε καταζητούνται.

Ηδη η δικογραφία, που διαβιβάζεται από την 32η ανακρίτρια του πρωτοδικείου στον ειδικό εφέτη-ανακριτή, περιλαμβάνει και τα 5 εντάλματα σύλληψης εις βάρος νεαρών προσώπων, τα οποία δεν έχουν δώσει σημεία ζωής, ούτε και στους γονείς τους.

Επισήμως, τα αναζητούν σε χώρους καταλήψεων και σε περιοχές όπου οργανώνονται εκδηλώσεις αντιεξουσιαστικών ομάδων.

Την περασμένη εβδομάδα αφέθηκε ελεύθερη η 22χρονη Αντιγόνη Χελιώτη, αφού το μοναδικό εις βάρος της στοιχείο (ένα αποτύπωμα σε κηροπήγιο) δεν προσκομίστηκε ποτέ στην ανακρίτρια, αλλά επιδείχθηκε απλώς η σχετική φωτογραφία. Την ίδια ώρα απορρίφθηκε ανάλογη αίτηση του προφυλακισμένου Παν. Μασούρα να αποφυλακιστεί.

Οσοι, πάντως, έχουν πρόσβαση στη δικογραφία διαπιστώνουν ότι με τα κατηγορητήρια αποδίδονται οι σοβαρότατες κατηγορίες της συγκρότησης τρομοκρατικής ομάδας, αυτής της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» και η ευθύνη των τρομοκρατικών ενεργειών εις βάρος των Χηνοφώτη και Κατσέλη, μόνο με τα ευρήματα (περίπου 800) που βρέθηκαν στο σπίτι της οδού 25ης Μαρτίου στο Χαλάνδρι.

Στα κατηγορητήρια σημειώνεται ότι, εκτός από τα 12 άτομα που κατανομάζονται, στην οργάνωση «συμμετέχουν και άλλα άτομα αγνώστων στοιχείων με χωριστούς, κατά περίπτωση, για τον καθένα ρόλους...» Δεν αναφέρεται τίποτε, πάντως, για το αν υπάρχει εγκέφαλος ή καθοδηγητής των προσώπων αυτών. Κατηγορούνται, επίσης, για παραβίαση του 272 του Ποινικού Κώδικα (σχετικά με εκρηκτικές ύλες), αλλά και του 270 (του αδικήματος της έκρηξης και της διακεκριμένης φθοράς ξένης περιουσίας) χωρίς να αναφέρονται καν για τους περισσότερους τα στοιχεία που τους συνδέουν όχι μόνο με τη συγκρότηση αλλά και με τις ενέργειες ή με τις εκρήξεις στα σπίτια των δύο πολιτικών.

Εωλα ντοκουμέντα

Είναι άγνωστο αν και πότε θα εντοπιστούν τα άτομα που καταζητούνται (είναι χαρακτηριστικό ότι η τελευταία συνελήφθη σε πάρτι κατάληψης) και αν η Αντιτρομοκρατική θα μπορέσει να «δέσει» αξιόπιστα στοιχεία για παραπομπή τους στη Δικαιοσύνη, χωρίς έωλα «ντοκουμέντα».

Οι αρχικές προσδοκίες, πάντως, εκείνων που έλεγαν ότι «έχουν εντοπιστεί τουλάχιστον 40 άτομα, μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων» δεν φαίνεται να επιβεβαιώνονται στην πράξη.

Μέχρι στιγμής η επικαιρότητα καλύπτεται μόνο από συλλήψεις ή αναζητήσεις νεαρών που δεν κρύβουν ότι γοητεύονται από αντιεξουσιαστικές δοξασίες. Απόδειξη, τα όσα περιγράφει σήμερα και στην επιστολή της προς την «Κ.Ε.» η καταζητούμενη Κωνσταντίνα Καρακατσάνη.

* Στο μεταξύ η προκήρυξη του Επαναστατικού Αγώνα που δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα ενίσχυσε την άποψη εκείνων που θεωρούν ότι οι δύο οργανώσεις δεν έχουν καμία σχέση, αφού και ο τρόπος δράσης τους δεν εμφανίζει καμία ομοιότητα.

Επιπλέον, ως ημερομηνία συγκρότησης της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» ορίζεται στο κατηγορητήριο χρόνος προγενέστερος της 11ης Ιουλίου 2009, όταν τοποθετήθηκε ο εκρηκτικός μηχανισμός έξω από το σπίτι του πρώην υφυπουργού Παν. Χηνοφώτη στο Παλαιό Φάληρο.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Δικαστικό ρεπορτάζ
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Προϋπολογισμός 2010
Ποιοι γλιτώνουν, ποιοι πληρώνουν
Οικονομία σε τριπλή παραλλαγή
Τρεις ενστάσεις από Βρυξέλλες
Γκρίζες ζώνες στον προϋπολογισμό
ΠΑΣΟΚ
Με ασυντόνιστο βήμα
Ενέσεις αισιοδοξίας
Επεσαν προειδοποιητικές βολές
Αδειασαν τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ
Συνέντευξη: Γιώργος Πεταλωτής
«Η ΕΡΤ χρειάζεται σχήμα πιο μικρό και ευέλικτο!»
Νέα Δημοκρατία
Και τώρα, τα ρέστα τους
ΣΥΝ και ΣΥΡΙΖΑ
Σε ήρεμα νερά
Είκοσι χρόνια ΣΥΝάχι
ΛΑΟΣ
Αδεια για την Αττική, κεραίες σε όλη τη χώρα
Συνωστίζονται στο ασανσέρ
Επιστολή Κωνσταντίνας Καρακατσάνη
«Αναρχική είμαι, ζητιάνα δεν είμαι»
«Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς»
Εννέα ακόμη εντάλματα
Βουλή
Αγώνας δρόμου για κατάθεση νομοσχεδίων