Έντυπη Έκδοση

Καθαρό το ποινικό του μητρώο στην Αλβανία

Στην Αλβανία ο Ριζάι έχει καθαρό ποινικό μητρώο (!) και στο χωριό του το Ballsh, στο Φίερι της Αλβανίας, θεωρείται ήρωας. Ποιος είναι, όμως, ο Αλκέτ;

Γεννήθηκε το 1974 στο χωριό Aranitas της Μαλακάστρα. Μόλις γεννήθηκε οι γονείς του μετακόμισαν με τα άλλα δύο αδέλφια του στο Ballsh.

*Η οικογένειά του θεωρείται μία μέση (οικονομικά) αλβανική οικογένεια. Ο μεγαλύτερος αδελφός του Ριζάι ζει στην Αγγλία και ο άλλος στο Βέλγιο. Και οι δύο είναι παντρεμένοι. Ο Αλκέτ πήγε σχολείο για οκτώ χρόνια, αλλά οι δάσκαλοι πάντα ανέφεραν πως δημιουργούσε προβλήματα. Μιλάει πέντε γλώσσες: Αλβανικά, ελληνικά, ιταλικά, ρώσικα και λίγα σέρβικα.

*Οι κάτοικοι του χωριού του τον θεωρούν ήρωα. Από τη στιγμή που συνελήφθη, το σπίτι της οικογένειάς του, στον πρώτο όροφο μιας τριώροφης πολυκατοικίας, άρχισε να γεμίζει από συγγενείς και φίλους για συμπαράσταση.

*Η μητέρα του Donikeς τη δεκαετία του '90 είχε ανοίξει ένα μικρό μπαρ στην περιοχή, στο οποίο εργαζόταν και ο πατέρας του, Ramizi. Η μητέρα του, όχι πάνω από 60 ετών, δεν λέει πολλά: «Ο γιος μου ζητά τη δικαιοσύνη, που δεν δίνει το ελληνικό κράτος». Η Donika δεν δέχεται ότι ο γιος της είναι δολοφόνος. Οταν ο Αλκέτ απέδρασε πρώτη φορά από τις φυλακές Κορυδαλλού, η Donika σχολίασε ότι ο γιος της δεν είναι δολοφόνος, αλλά δραπέτευσε για να βρει το δίκιο του.

*Σύμφωνα με όσα μεταδίδονται από αλβανούς δημοσιογράφους, επικοινωνούσε συχνά με τον γιο της. Συνήθως μιλούσαν για θέματα υγείας. Μετά την πρώτη απόδραση, η ίδια αλλά και ο σύζυγός της ήθελαν να έρθουν στην Ελλάδα. Αυτό όμως δεν κατέστη δυνατό, γιατί δεν θεωρήθηκε η βίζα τους.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Σχετικά θέματα: Αλκέτ Ριζάι
«Εξευτέλισα το σύστημα και τώρα με εκδικούνται»
Τέσσερα επεισόδια από το σίριαλ Ριζάι
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Νέα γρίπη
Ανησυχούν αλλά δεν θέλουν να εμβολιαστούν οι Ελληνες
Αλκέτ Ριζάι
«Εξευτέλισα το σύστημα και τώρα με εκδικούνται»
Τέσσερα επεισόδια από το σίριαλ Ριζάι
Καθαρό το ποινικό του μητρώο στην Αλβανία
Εκκλησία - Κυβέρνηση
Ολο πιο κοντά στο διαζύγιο
Περιβάλλον
Γουδή με «πράσινη» προοπτική