Έντυπη Έκδοση

Μέτρα για την «προστασία» του Εθνικού Υμνου

Το υπουργείο Πολιτισμού παρενέβη στις διαδικτυακές πλατφόρμες που παρουσίαζαν τον Εθνικό μας Υμνο «συνοδεία» διαφημίσεων και αυτές αναγνώρισαν το λάθος τους, δήλωσε χθες στη Βουλή ο υπουργός Πολιτισμού Π.Παναγιωτόπουλος. «Ο Εθνικός Υμνος δεν είναι ένα απλό πνευματικό δημιούργημα σε μουσική του Νικολάου Μάντζαρου και ποίηση του Διονυσίου Σολωμού. Είναι η ψυχή του έθνους. Εχει απολύτως εμβληματική αξία για κάθε Ελληνα και για κάθε Ελληνίδα», τόνισε ο κ. Παναγιωτόπολος, διαβεβαιώνοντας το Σώμα ότι λαμβάνονται «μέτρα ώστε να μην έχουμε παρόμοια φαινόμενα ξανά».

Επίσης, απηύθυνε προσκλητήριο εθνικού διαλόγου για τον πολιτισμό προς όλες τις πτέρυγες του Κοινοβουλίου κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για την πνευματική ιδιοκτησία και τα συγγενικά δικαιώματα. «Ο πολιτισμός μάς ενώνει», είπε. «Είναι η εθνική μας ταυτότητα και αξιοπρέπεια, η εθνική αυτοσυνειδησία». Και επανέλαβε ότι η έκθεση «Οι Ελληνες: από τον Αγαμέμνονα έως τον Μέγα Αλέξανδρο», σε Καναδά και ΗΠΑ, αποτελεί «μια θαυμάσια απάντηση στη σκοπιανή προπαγάνδα».

Ανήγγειλε επίσης ότι σε λίγες μέρες θα συσταθεί η επιτροπή διαλόγου που θα αντιμετωπίσει όλα τα προβλήματα στο χώρο της πνευματικής ιδιοκτησίας, τις υποχρεώσεις των χρηστών και τα δικαιώματα των καλλιτεχνών. Ο κατάλογος των συμμετεχόντων σε αυτή την επιτροπή δεν έχει κλείσει, είπε. Ο ίδιος δήλωσε ανοικτός σε προτάσεις, ενώ η επιτροπή θα έχει χρονοδιάγραμμα δύο μηνών από τη σύστασή της. «Μετά θα παρουσιάσει στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων τις προτάσεις της, οι οποίες θα υποδείξουν τις απαραίτητες νομοθετικές παρεμβάσεις μας. Θα είναι ένα αποφασιστικό βήμα προς τα εμπρός για την υπόθεση των πνευματικών δικαιωμάτων στη χώρα μας», είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος και πρόσθεσε: «Η κρίση επέφερε βαθιά πλήγματα στον πολιτισμό. Η ανεργία εδώ διαπιστώνεται σε πολύ υψηλότερο ποσοστό απ' ό,τι σε άλλους επαγγελματικούς χώρους. Ομως οι Ελληνες καλλιτέχνες διακρίνονται και εντός της χώρας και στο εξωτερικό. Και πρέπει να παραδεχθούμε ότι σε πολλές περιπτώσεις διακρίνονται και ερήμην του κράτους».

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Κανένα σχόλιο

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 0

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Εθνικές επέτειοι
Υπουργείο Πολιτισμού
Πνευματικά Δικαιώματα / Copyright
Άλλα θέματα στην κατηγορία Τέχνες & Πολιτισμός της έντυπης έκδοσης
Αρχαιολογία
Θεραπευτές από τον Τρωικό Πόλεμο
Υπουργείο Πολιτισμού
Μέτρα για την «προστασία» του Εθνικού Υμνου
Βιβλιοπωλεία
«Εστία» ξανά
Εικαστικά
PSI και για τον Ζογγολόπουλο
Συνεντεύξεις
«Ο φασισμός απλώνεται σαν δηλητήριο στην Ευρώπη»
«Η Εκκλησία προτιμά να κρύβει τα σκάνδαλα»
Οποιαδήποτε ομοιότητα με τον... Ακη Πάνου είναι συμπτωματική
Κι αυτά
Πετώντας με τον «Καρυοθραύστη»
Κι εκείνα
Το αδιέξοδο της Ορχήστρας
Αποκατάσταση τώρα
TV & Media
Συνεχίζουν ακάθεκτοι, σήμερα οι αποφάσεις
Η «Εμμα» θα κλέψει την παράσταση
Ελληνική σειρά και στον ΣΚΑΪ
929.405 ευρώ σε «Πήγασος Εκδοτική», «Πρώτο Θέμα» και «Realmedia»
Άλλες ειδήσεις
«Δεν φίλησα κατουρημένες ποδιές»