Έντυπη Έκδοση

ΟΙ ΠΡΩΗΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΕΡΤ ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΣΗΕΑ

Συνεχίζουν ακάθεκτοι, σήμερα οι αποφάσεις

Με κεντρικό σύνθημα «Συνεχίζουμε», ολοκληρώθηκε κατ' αρχάς η συνέλευση των πρώην εργαζομένων της ΕΡΤ, με τη συμμετοχή όλων των ειδικοτήτων, που πραγματοποιήθηκε στην ΕΣΗΕΑ. Οι διαδικασίες θα συνεχιστούν σήμερα, όποτε αναμένεται να ανακοινωθούν και οι αποφάσεις της συνέλευσης για την περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεων.

Αποφασισμένοι να εκπέμπουν και από τα σπίτια τους Αποφασισμένοι να εκπέμπουν και από τα σπίτια τους Στο μεταξύ, αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους για ελεύθερη Ραδιοφωνία και Τηλεόραση δηλώνουν οι πρώην εργαζόμενοι της ΕΡΤ3, οι οποίοι μετά την εκκένωση του Ραδιομεγάρου της Αγίας Παρασκευής έχουν αναλάβει το μεγαλύτερο βάρος των ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών. Παρά την περιρρέουσα φημολογία πως τα άμεσα σχέδια της κυβέρνησης αφορούν αρχικά εκκένωση των εγκαταστάσεων στη λ. Στρατού και την Αγγελάκη, στη Θεσσαλονίκη, και στην πορεία όλων των κτηρίων των 18 περιφερειακών σταθμών σε όλη την Ελλάδα, είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν να εκπέμπουν ακόμη κι απ' τα σπίτια τους.

Ευρωπαϊκοί φόβοι

Από την πλευρά της, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων που συμμερίζεται απόλυτα τις θέσεις της EBU, η οποία καταδικάζει τις πρόσφατες κυβερνητικές δράσεις με αποκυρύφωμα την εκκένωση του Ραδιομεγάρου και δεν δέχεται τη Δ.Τ. στους κόλπους της, εξέδωσε χθες ανακοίνωση στην οποία εκφράζει, εκτός από κατηγορώ, φόβους και ανησυχίες. Και όχι μόνο για τη μεταβατική ελληνική δημόσια τηλεόραση, αλλά και για το μελλοντικό φορέα, τη ΝΕΡΙΤ.

«Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων εκφράζει ιδιαίτερη ανησυχία για την Ελλάδα, η οποία ενδεχομένως κινδυνεύει να βρεθεί εκτός του ευρωπαϊκού δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού στίβου.

»Εχουν περάσει έξι μήνες από τότε που η ελληνική κυβέρνηση έκλεισε απότομα το φορέα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης ΕΡΤ και οδήγησε στην ανεργία 2.600 εργαζομένους.

Η μοναδική πρόοδος που έχει επιτευχθεί μέχρι στιγμής είναι η παράταση της λειτουργίας μιας μεταβατικής υπηρεσίας δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, η οποία δεν πληροί τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές για την ανεξαρτησία, πολυφωνία και την κάλυψη του συνόλου της χώρας», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

«Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων πιστεύει ακράδαντα ότι το ζήτημα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης στην Ελλάδα αποτελεί μια μαρτυρία κακής πρακτικής εφαρμογής στην Ευρώπη, καθώς συνδυάζει την παραβίαση εργασιακών δικαιωμάτων, αμφισβητήσιμες διαδικασίες, αυταρχικές πρακτικές και, πάνω από όλα, την απόλυτη αδιαφορία για το δημόσιο αγαθό της ενημέρωσης», δήλωσε από την πλευρά του ο Τζον Μπάρσμπι, πρόεδρος της Ομάδας Εμπειρογνωμόνων Ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ της ΕΟΔ.

«Οπως έχουν τα πράγματα και υπό το πρίσμα της ανάληψης της προεδρίας της Ε.Ε. από την Ελλάδα, θα εντείνουμε τις προσπάθειες για την αποκατάσταση των λειτουργικών προδιαγραφών της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης στην Ελλάδα για να αποτρέψουμε την περαιτέρω παραβίαση των εργασιακών δικαιωμάτων των πρώην εργαζομένων της ΕΡΤ», συμπλήρωσε ο Γιάννης Κοτσιφός, μέλος της Διευθύνουσας Επιτροπής της ΕΟΔ.

ΥΓ. Μόλις μία εβδομάδα μένει πλέον πριν τη λήξη της ανοικτής δημόσιας διαβούλευσης -μέσα από την ιστοσελίδα http://www.opengov.gr- που έχει θέσει η ΝΕΡΙΤ. Ο νέος φορέας ζητάει από τους Ελληνες χρήστες την περιγραφή των απαιτούμενων προσόντων του προς πρόσληψη προσωπικού στο νέο φορέα. Εδώ είναι που κολλάει η λαϊκή σοφία: «Ο διάβολος γίδια δεν είχε και τυρί επούλαγε».

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Κανένα σχόλιο

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 0

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Απεργίες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας
TV & Media
ΕΡΤ
ΕΣΗΕΑ
Συναντήσεις/Συμφωνίες/Συνομιλίες/Διαπραγματεύσεις
Σχετικά θέματα: TV & Media
Η «Εμμα» θα κλέψει την παράσταση
Ελληνική σειρά και στον ΣΚΑΪ
929.405 ευρώ σε «Πήγασος Εκδοτική», «Πρώτο Θέμα» και «Realmedia»
Άλλα θέματα στην κατηγορία Τέχνες & Πολιτισμός της έντυπης έκδοσης
Αρχαιολογία
Θεραπευτές από τον Τρωικό Πόλεμο
Υπουργείο Πολιτισμού
Μέτρα για την «προστασία» του Εθνικού Υμνου
Βιβλιοπωλεία
«Εστία» ξανά
Εικαστικά
PSI και για τον Ζογγολόπουλο
Συνεντεύξεις
«Ο φασισμός απλώνεται σαν δηλητήριο στην Ευρώπη»
«Η Εκκλησία προτιμά να κρύβει τα σκάνδαλα»
Οποιαδήποτε ομοιότητα με τον... Ακη Πάνου είναι συμπτωματική
Κι αυτά
Πετώντας με τον «Καρυοθραύστη»
Κι εκείνα
Το αδιέξοδο της Ορχήστρας
Αποκατάσταση τώρα
TV & Media
Συνεχίζουν ακάθεκτοι, σήμερα οι αποφάσεις
Η «Εμμα» θα κλέψει την παράσταση
Ελληνική σειρά και στον ΣΚΑΪ
929.405 ευρώ σε «Πήγασος Εκδοτική», «Πρώτο Θέμα» και «Realmedia»
Άλλες ειδήσεις
«Δεν φίλησα κατουρημένες ποδιές»