Έντυπη Έκδοση

ΧΑΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ Σ. ΚΟΤΡΩΤΣΟΥ ΑΠΟ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ

Τα πρόβατα κυνήγησαν τη «Συμμορία του Λύκου»

«Φθάνει η υποκρισία. Συμμετέχετε στην ίδια συμμορία» φώναζαν οργισμένοι εργαζόμενοι της εφημερίδας «Αποκάλυψη», ιδιοκτησίας Σεραφείμ Κοτρώτσου, υποστηρίζοντας ότι τους οφείλονται αποδοχές ενός έτους.

Τα πυρά της ομάδας που είχε εργασθεί στην εφημερίδα «Αποκάλυψη» στράφηκαν εναντίον όσων επρόκειτο να παρουσιάσουν το βιβλίο. Από αριστερά, φαίνονται οι Νικήτας Κακλαμάνης (βουλευτής Ν.Δ.), Δημ. Παπαδημούλης (βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ), Νίκος Χατζηνικολάου (δημοσιογράφος) και Νίκος Κωνσταντόπουλος (πρ. πρόεδρος Συνασπισμού), δεξιά μετά τον Σ. Κοτρώτσο Τα πυρά της ομάδας που είχε εργασθεί στην εφημερίδα «Αποκάλυψη» στράφηκαν εναντίον όσων επρόκειτο να παρουσιάσουν το βιβλίο. Από αριστερά, φαίνονται οι Νικήτας Κακλαμάνης (βουλευτής Ν.Δ.), Δημ. Παπαδημούλης (βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ), Νίκος Χατζηνικολάου (δημοσιογράφος) και Νίκος Κωνσταντόπουλος (πρ. πρόεδρος Συνασπισμού), δεξιά μετά τον Σ. Κοτρώτσο Ετσι ματαιώθηκε η παρουσίαση του αντιμνημονιακού βιβλίου που έγραψε ο Σεραφείμ Κοτρώτσος «Η συμμορία του λύκου». Μέσα σε ένταση και φωνές εργαζομένων που παραμένουν απλήρωτοι, δύο χρόνια μετά το κλείσιμο της εκδοτικής επιχείρησης.

Τα πυρά της ομάδας που είχε εργασθεί στην εφημερίδα «Αποκάλυψη» στράφηκαν εναντίον όσων επρόκειτο να παρουσιάσουν το βιβλίο, στο ξενοδοχείο «Athens Plaza» στην πλατεία Συντάγματος: Νίκου Κωνσταντόπουλου (πρ. πρόεδρος Συνασπισμού), Νικήτα Κακλαμάνη (βουλευτής Ν.Δ.), Δημ. Παπαδημούλη (βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ), Γ. Χατζημαρκάκη (ευρωβουλευτής) και Στέλιου Περράκη (αν. πρύτανης Παντείου). Συντονιστής της συζήτησης ήταν ο Νίκος Χατζηνικολάου.

Απλωσαν πανό

Τη στιγμή που ξεκίνησε την παρουσίαση εκπρόσωπος των εκδόσεων Λιβάνη, αναφερόμενος στις επιπτώσεις του Μνημονίου -«αυτοκτονίες, παιδιά νηστικά στα σχολεία, οι νέοι ξενιτεύονται, μπαίνουν λουκέτα στις επιχειρήσεις και η εθνική κυριαρχία απειλείται...»- στην αίθουσα ξεδιπλώθηκε ένα πανό: «Ούτε ένα ευρώ από τα δεδουλευμένα μας...». «Χωρίς λεφτά μπορείτε να ζήσετε;» φώναξαν κάποιοι.

Απευθυνόμενος στον Νικ. Κακλαμάνη, ένας εργαζόμενος είπε: «Στηρίξατε τα μνημονιακά μέτρα, μας ωθήσατε στη φτώχεια και την ανεργία. Δουλέψαμε μήνες απλήρωτοι. Ο Σ. Κοτρώτσος έκλεισε την εφημερίδα. Δίχως να καταβάλει δεδουλευμένα και αποζημιώσεις. Συμβαδίζουν αυτά με την αντιμνημονιακή ρητορεία;». Κι άλλοι έλεγαν «κύριε Παπαδημούλη, σας καλούμε να αποχωρήσετε. Νομιμοποιείτε την αυθαιρεσία. Πώς συνυπάρχετε;».

Ο Σ. Κοτρώτσος είπε ότι «γνωρίζετε την κατάσταση που επικρατεί στον Τύπο. Εγινε προσπάθεια καταβολής μέρους της οφειλής». «Με χίλια ευρώ το χρόνο. Οφείλετε 120.000 ευρώ σε 10 άτομα» απάντησαν. «Μνημόνιο σημαίνει νοικοκύρεμα. Οφείλω να αποχωρήσω» είπε ο Ν. Κακλαμάνης.

Αποχωρήσεις

«Είμαστε με το μέρος των εργαζομένων. Δεν γνώριζα την αδικία. Δεν θα μετάσχω» δήλωσε ο Δημ. Παπαδημούλης, αποχωρώντας. «Οι συνθήκες που βρίσκεται η χώρα είναι δραματικές. Κινδυνεύουμε να οδηγηθούμε σε κοινωνικό κανιβαλισμό» πρόσθεσε ο Ν. Κωνσταντόπουλος, αποχωρώντας.

«Είναι αντιμνημονιακό το μπλοκάκι, κύριε Χατζηνικολάου;» συνέχισαν. Ο γνωστός εκδότης τούς απάντησε λέγοντας ότι «είχα την εικόνα ότι είχε ρυθμίσει τις οφειλές του. Αν δεν τις ρύθμισε, πρέπει να το κάνει. Δεν μπορεί να χαρακτηρίζεται, με ευκολία, απατεώνας», προσθέτοντας ότι «έδωσα δουλειά σε 800 οικογένειες. Ελάτε να δείτε τα οικονομικά της εταιρείας, την αγωνία να πληρωθούν οι μισθοί».

«Ζητώ συγγνώμη γι' αυτό που συνέβη, είμαι άτυχος, έκανα λάθη. Ευτυχώς, ο Ν. Χατζηνικολάου μού έδωσε δουλειά» απαντούσε ο Σ. Κοτρώτσος υποστηρίζοντας ότι σκοπεύει να πουλήσει το σπίτι του, που βρίσκεται στο Πήλιο. Η κατάμεστη αίθουσα του πολυτελούς ξενοδοχείου ήταν γεμάτη με πολιτικά στελέχη των περισσότερων πολιτικών κομμάτων. Στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ απευθύνθηκαν κυρίως τα βέλη των εργαζομένων. Η αίθουσα άδειασε μέσα σε λίγα λεπτά.

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Κανένα σχόλιο

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 0

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Εργασιακά θέματα
Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (ΜΜΕ)
Παρουσίαση βιβλίου
Δημοσιογράφοι
Απεργίες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Συνεντεύξεις
«Να γίνει η Αριστερά το ΕΑΜ της εποχής μας»
Βουλή
Κόντρα - φαρμάκι ΣΥΡΙΖΑ με Αδωνι...
Εμπόριο φαρμάκων
Σουπερμάρκετ βιταμίνες!
Εκπαίδευση
Ανοιχτά ή κλειστά πανεπιστήμια; Ιδού το ερώτημα
Θυμήθηκε το διάλογο προ της δωδεκάτης εβδομάδος
«Πρόχειρη και αυθαίρετη η διαθεσιμότητα»
ΕΟΠΥΥ
...και κόντρα ΕΟΠΥΥ με Αδωνι και τριήμερη
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Αστυνομικός φρουρός λήστεψε μετανάστες!
Με φόνο 28χρονου... πλήρωσαν τα δεδουλευμένα
Παρουσίαση βιβλίου
Τα πρόβατα κυνήγησαν τη «Συμμορία του Λύκου»
Θεσσαλονίκη
Στο σκαμνί 14 για διατάραξη «χρυσής» ειρήνης
Στις φλόγες φορτηγό της «Ελληνικός Χρυσός»
Νησιωτική Ελλάδα
Ο εθνικοσοσιαλιστής που με μήνυσε...
Ακροδεξιά προπαγάνδα μέσα στο σχολείο
Αντιφασιστική Δράση
Δίκες εναντίον αντιφασιστών
ΚΕΔΕ
Οι δήμαρχοι γλίτωσαν το ξύλο
Τοπική Αυτοδιοίκηση
Βόμβα στην Καλαμάτα σε ενεχυροδανειστήριο του Τάσου Μητρόπουλου
Εκδηλώσεις
Η προσφορά της Δημοκρατικής Νεολαίας Λαμπράκη
Ανθρώπινα
«Από τον Αυλό στο Οργανο»
Δασικές εκτάσεις
Κινδυνεύει δημόσιος Πόρος εκατομμυρίων