Έντυπη Έκδοση

ΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ Ο Μ. ΜΠΕΝΤΕΝΙΩΤΗΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ

Κινδυνεύει δημόσιος Πόρος εκατομμυρίων

Το Δασαρχείο, γρήγορα και με συνοπτικές διαδικασίες, χαρακτήρισε ως μη δασική την έκταση χωρίς να αναφέρει ότι είναι δημόσια

Εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ κινδυνεύουν να χαθούν, αν δεν ενεργοποιηθούν οι θεσμοί για να υπάρξει υπεράσπιση των δικαιωμάτων του Δημοσίου σε εκτάσεις στην Τροιζηνία.

Αν δεν κινηθεί εγκαίρως ο κρατικός μηχανισμός, το 2015 θα χάσει το ελληνικό Δημόσιο εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, για χιλιάδες καταπατημένα στρέμματα, στη θέση Σφακοβούνι του Δήμου Πόρου Τροιζηνίας Αν δεν κινηθεί εγκαίρως ο κρατικός μηχανισμός, το 2015 θα χάσει το ελληνικό Δημόσιο εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, για χιλιάδες καταπατημένα στρέμματα, στη θέση Σφακοβούνι του Δήμου Πόρου Τροιζηνίας Αυτό καταγγέλλει, σύμφωνα με πληροφορίες, με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, με ημερομηνία 20-11-2013, ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Β' Πειραιά Μανώλης Μπεντενιώτης, τονίζοντας πως αν δεν κινηθεί εγκαίρως ο κρατικός μηχανισμός, το 2015 θα χάσει το ελληνικό Δημόσιο εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, για χιλιάδες καταπατημένα στρέμματα στη θέση Σφακοβούνι του Δήμου Πόρου Τροιζηνίας.

Ο κ. Μπεντενιώτης επικαλείται τη γνωμοδότηση του Μεικτού Γνωμοδοτικού Συμβουλίου (υπ' αριθμόν 1/18-5-2005), η οποία συντάχθηκε από τον τότε αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου Νικόλαο Γεωργίλη και τη δασική υπάλληλο Παρασκευή Μήλιου, όταν τα δάση υπάγονταν ακόμη στην αρμοδιότητα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Η γνωμοδότηση αυτή αφορά καταπάτηση δημόσιας έκτασης, δασικής και μη, στη θέση Μάζωμα του Πόρου Τροιζηνίας. Πρόκειται για μια βραχώδη έκταση, η οποία όμως καταλήγει στον πανέμορφο κόλπο του Πώγωνα της αρχαίας Τροιζηνίας.

Παραγραφή το 2015

«Με τη γνωμοδότηση ακριβώς περιγράφονται τα δικαιώματα του Δημοσίου, χιλιάδων στρεμμάτων, εκατοντάδων εκατομμυρίων, τα οποία όμως θα παραγραφούν το 2015 από την ολιγωρία αρμοδίων δημοσίων υπηρεσιών, αν δεν γίνει δεκτή από τον κ. υπουργό Οικονομικών η υπ' αριθμόν 1/18-5-2005 γνωμοδότηση του Μεικτού Γνωμοδοτικού Συμβουλίου», σημειώνει στην επιστολή του και ζητεί να επιληφθεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Το θέμα έφτασε πολλές φορές και στη Βουλή, για μια σειρά από παρατυπίες ή αν μη τι άλλο ελλιπείς ενέργειες, όπως λ.χ. το γεγονός ότι δεν εξετάστηκαν οι τίτλοι κυριότητας στις καταπατήσεις, ενώ η πλευρά της Διεύθυνσης Δασών Πειραιά εκείνη την περίοδο είναι σε λογοδοσία στα δικαστήρια και η υπόθεση αυτή εκκρεμεί στις αίθουσες των δικαστηρίων.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, η Μ.Ζ. έχει χτίσει τέσσερα σπίτια χωρίς άδεια από τις αρμόδιες αρχές στους πρόποδες του βουνού Σφακοβούνι, μεγάλη οικοδομή χωρίς άδεια από την Πολεοδομία ή τις υπόλοιπες Αρχές, ενώ έχει εκχερσώσει βουνό, χωρίς να έχει ιδιοκτησία. Κατά τις ίδιες καταγγελίες, έχει πραγματοποιήσει περιφράξεις από το μεγάλο «κτήμα Γερμανικών», μολονότι η ίδια υποστηρίζει πως κατέχει νόμιμα την έκταση, κατόπιν αγοράς από άλλο άτομο.

Το Δασαρχείο, υποστηρίζει ο κ. Μπεντενιώτης, γρήγορα και με συνοπτικές διαδικασίες με την υπ' αριθμ. 1850/25-9-2002, προέβη σε πράξη χαρακτηρισμού, χαρακτήρισε ως μη δασική την έκταση, ενώ δεν ανέφερε ότι είναι δημόσια, κάτι το οποίο συνηθίζει να κάνει σε χαρακτηρισμούς και πρωτόκολλα διοικητικών αποβολών κάποιων λίγων μέτρων γης, τα οποία καλλιεργούνται από αγρότες.

2.000 στρέμματα

Κι ενώ υπήρξε σχετική καταγγελία στο υπουργείο Οικονομικών ήδη από τις 10-10-93 για μεθοδεύσεις σπείρας καταπατητών, που έχουν επιχειρήσει να στοιχειοθετήσουν τίτλους κυριότητας, το όλο θέμα έμεινε εκεί, ενώ πρόκειται για έκταση 2.000 στρεμμάτων!

Δέκα χρόνια τώρα, δηλαδή, και ειδικά την τελευταία τριετία, που το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών έχει καταβαραθρώσει μισθούς και συντάξεις, έχει λαχταρίσει μια ολόκληρη κοινωνία και αναρωτιέται πώς θα μαζέψει λεφτά για την επόμενη δόση, αν μη τι άλλο φαίνεται ότι η ηγεσία του ΥΠΟΙΚ δεν ενδιαφέρεται να επιχειρήσει να διεκδικήσει, έστω νομικά, τυχόν δικαιώματά του, όπως εκφράζονται στη γνωμοδότηση, ενώ αυτά μεταφράζονται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ!

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Κανένα σχόλιο

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 0

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Απεργίες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας
Δασικές εκτάσεις
Κυβέρνηση
Περιβάλλον & οικολογία
ΠΑΣΟΚ
Δασαρχεία/Δάση/Αναδασώσεις
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Συνεντεύξεις
«Να γίνει η Αριστερά το ΕΑΜ της εποχής μας»
Βουλή
Κόντρα - φαρμάκι ΣΥΡΙΖΑ με Αδωνι...
Εμπόριο φαρμάκων
Σουπερμάρκετ βιταμίνες!
Εκπαίδευση
Ανοιχτά ή κλειστά πανεπιστήμια; Ιδού το ερώτημα
Θυμήθηκε το διάλογο προ της δωδεκάτης εβδομάδος
«Πρόχειρη και αυθαίρετη η διαθεσιμότητα»
ΕΟΠΥΥ
...και κόντρα ΕΟΠΥΥ με Αδωνι και τριήμερη
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Αστυνομικός φρουρός λήστεψε μετανάστες!
Με φόνο 28χρονου... πλήρωσαν τα δεδουλευμένα
Παρουσίαση βιβλίου
Τα πρόβατα κυνήγησαν τη «Συμμορία του Λύκου»
Θεσσαλονίκη
Στο σκαμνί 14 για διατάραξη «χρυσής» ειρήνης
Στις φλόγες φορτηγό της «Ελληνικός Χρυσός»
Νησιωτική Ελλάδα
Ο εθνικοσοσιαλιστής που με μήνυσε...
Ακροδεξιά προπαγάνδα μέσα στο σχολείο
Αντιφασιστική Δράση
Δίκες εναντίον αντιφασιστών
ΚΕΔΕ
Οι δήμαρχοι γλίτωσαν το ξύλο
Τοπική Αυτοδιοίκηση
Βόμβα στην Καλαμάτα σε ενεχυροδανειστήριο του Τάσου Μητρόπουλου
Εκδηλώσεις
Η προσφορά της Δημοκρατικής Νεολαίας Λαμπράκη
Ανθρώπινα
«Από τον Αυλό στο Οργανο»
Δασικές εκτάσεις
Κινδυνεύει δημόσιος Πόρος εκατομμυρίων