Έντυπη Έκδοση

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΘΑ ΕΝΙΣΧΥΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ

Βρέθηκαν δουλειές για τους δημοτικούς αστυνομικούς

Προς ΕΛ.ΑΣ., σωφρονιστικά καταστήματα και υπηρεσίες μετανάστευσης του υπουργείου Εσωτερικών οδεύουν κατά κύριο λόγο οι δημοτικοί αστυνομικοί που βγήκαν στη διαθεσιμότητα τον περασμένο Σεπτέμβρη.

Μέσα σε 15 μέρες οι πρώην δημοτικοί αστυνομικοί πρέπει να υποβάλουν αίτηση προτίμησης Μέσα σε 15 μέρες οι πρώην δημοτικοί αστυνομικοί πρέπει να υποβάλουν αίτηση προτίμησης Ειδικότερα,σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ένα μεγάλο κομμάτι των 3.500 που βγήκαν στη διαθεσιμότητα πηγαίνουν στην Ελληνική Αστυνομία (περίπου 1.500 με 1.600 υπαλλήλους), ενώ ένας σημαντικός αριθμός (700 άτομα) θα τοποθετηθούν σε σωφρονιστικά καταστήματα ως φύλακες.

Και στην Εφορία

Ακόμα 400 υπάλληλοι θα καλύψουν τα κενά στις υπηρεσίες αλλοδαπών και μετανάστευσης («one stop shop») του υπουργείου Εσωτερικών, ενώ περίπου 300 θα πάνε στις υπηρεσίες δίωξης του παρεμπορίου του υπουργείου Ανάπτυξης, καθώς και στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών. Πρόκειται για πρώην δημοτικούς αστυνομικούς που διέθεταν πτυχία οικονομικών σπουδών και με αυτό τον τρόπο αξιοποιούνται.

Εκτός από το ανθρώπινο δυναμικό της πρώην Δημοτικής Αστυνομίας που αξιοποιείται σε θέσεις και υπηρεσίες αντίστοιχες με τα προσόντα τους, δίδεται η ευκαιρία σε υπηρεσίες με σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης να βρουν το προσωπικό που τους λείπει, όπως είναι σωφρονιστικά καταστήματα, φοροεισπρακτικοί μηχανισμοί, Αποκεντρωμένες Διοικήσεις.

Από εδώ και πέρα τα επόμενα βήματα, μέχρι οι δημοτικοί αστυνομικοί να πάνε στις καινούργιες τους θέσεις, είναι τα εξής:

1 Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα εκδώσει σχετική ανακοίνωση εντός των προσεχών ημερών, βάσει της γνωμοδότησης του Τριμελούς Ειδικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου, με την οποία καθορίζονται η σειρά προτεραιότητας των φορέων υποδοχής και ο αριθμός που θα διατεθεί σε κάθε φορέα.

2 Οι δημοτικοί αστυνομικοί καλούνται μέσα σε 15 μέρες να υποβάλουν αίτηση προτίμησης με τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

3 Μέσα σε 10 ημέρες από τη λήξη αυτής της προθεσμίας οι φορείς υποδοχής θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη σύνταξη των πινάκων συνδρομής κριτηρίων. Στη συνέχεια, αποστέλλουν τις αιτήσεις στους φορείς υποδοχής και στο ΑΣΕΠ, το οποίο προχωρεί στη μοριοδότηση των υπαλλήλων.

4 Μέσα σε 15 ημέρες από τη λήψη των πινάκων βαθμολογικής κατάταξης του ΑΣΕΠ, συνεδριάζουν τα αρμόδια Τριμελή Ειδικά Υπηρεσιακά Συμβούλια των φορέων υποδοχής, γνωμοδοτούν και διαβιβάζουν τους πίνακες βαθμολογικής κατάταξης στο ΑΣΕΠ, το οποίο καταρτίζει ενιαίο πίνακα διάθεσης.

5 Εκδίδεται υπουργική απόφαση μετάταξης - μεταφοράς του φορέα υποδοχής.

Ο Μητσοτάκης επιβεβαίωσε τα λουκέτα

Επιβεβαίωσε το «λουκέτο» στα Νομικά Πρόσωπα του Δημοσίου τους επόμενους μήνες, αρνήθηκε όμως ότι η τρόικα έθεσε θέμα να συνεχιστεί η διαθεσιμότητα και πέραν του 2014, δηλαδή για το 2015 και το 2016, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του «ΣΚΑΪ».

Οσον αφορά το ακανθώδες θέμα των απολύσεων στο Δημόσιο, ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι από την πλευρά της τρόικας δεν ετέθη θέμα επέκτασης των όσων έχουν συμφωνηθεί. Πρέπει «να έχουμε ένα μόνιμο μηχανισμό κινητικότητας, αλλά η κινητικότητα όπως τη φανταζόμαστε δεν συνδέεται με απολύσεις», διευκρίνισε, αφού ως προς τους ποσοτικούς στόχους, οι απολύσεις τελείωνουν με τις 15.000 απολύσεις που πρόκειται να γίνουν μέχρι το 2014.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε συγκεκριμένα στο Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας, επικαλούμενος τη δήλωση του αρμόδιου υπουργού (Μ. Χρυσοχοΐδης) ότι κλείνει.

Αναφερόμενος στα επόμενα λουκέτα, είπε: «Δεν θα πω ονόματα, αλλά υπάρχουν κι άλλα νομικά πρόσωπα που πρέπει να κλείσουν».

Σε ό,τι αφορά τις αμυντικές βιομηχανίες, επισήμανε πως όποια λύση και αν προκριθεί, θα προβλέπει μείωση προσωπικού, η οποία «θα προσμετρηθεί στις 4.000 απολύσεις, που έχουμε να κάνουμε το 2013».

Επιπλέον, ο υπουργός είπε για την τρόικα ότι «έχει αρχίσει να ακούει» και εκτίμησε ότι δεν αναμένεται να υπάρξει σκηνικό ρήξης στη συνέχεια της διαπραγμάτευσης, προσθέτοντας πως τα περισσότερα ανοιχτά ζητήματα θα έχουν κλείσει έως το Eurogroup της 9ης Δεκεμβρίου.

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Κανένα σχόλιο

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 0

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
Μετακινήσεις/Μεταθέσεις/Διαθεσιμότητα/Απολύσεις
Σχολικοί φύλακες
Δημοτική Αστυνομία
Υπάλληλοι Ασφαλείας/Σεκιούριτι
Σχετικά θέματα: Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης
Ο Μητσοτάκης επιβεβαίωσε τα λουκέτα
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Κρατικός προϋπολογισμός
49,6 δισ. ζητούν από τα φορο-υποζύγια
Στο βωμό του «Πλεονάσματος»
7,5 δισ. λιγότερα σε κοινωνικές παροχές
Τι 'χες Γιάννη μ'
Χαριστική βολή σε Ασφάλιση και Υγεία: 49,4 δισ. ευρώ
Ξανά στη μέγκενη μισθοί και συντάξεις
Στον Προκρούστη τα ασφαλιστικά ταμεία
ΟΑΕΕ: Κάθε μήνα η πληρωμή εισφορών
Μεγάλο νυστέρι στην Υγεία
Γαλαντόμος με δικαστές
Αξιοποίηση στρατιωτικών εργοστασίων με... λουκέτα
306 εκατ. λιγότερα στην Παιδεία
Ψαλίδα και στους αγρότες
Success Sorry τουρισμού
Κουτσούρεμα επενδύσεων χάριν του... πλεονάσματος
Εσοδα από λεηλασία ακινήτων
Βουλή
Βουλή: Ανοιγμα λογαριασμών για Καπερνάρο, Μητρόπουλο
Παραιτούνται οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ από αποζημιώσεις επιτροπών
Eurogroup
Ντάισελμπλουμ: Χάνουμε την υπομονή μας με την Ελλάδα
Ραντεβού για... ιθαγενείς
ΔΝΤ
ΔΝΤ: Μακρά η διαπραγμάτευση
Ευρωπαϊκή Επιτροπή
Κατανόηση, συμπάθεια και θλίψη από Ρεν, Αντορ
Βίζερ: Μένουν πολλά να γίνουν
Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης
Βρέθηκαν δουλειές για τους δημοτικούς αστυνομικούς
Ο Μητσοτάκης επιβεβαίωσε τα λουκέτα
ΣΥΡΙΖΑ/ΔΗΜΑΡ
Η συζήτηση για ΣΥΡΙΖΑ διχάζει τη ΔΗΜΑΡ
ΑΟΖ
Στα «βαθιά» οι έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ
Ναυπηγεία
Εξεταστική για Βενιζέλο θα ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ
Κύπρος
Συνάντηση Αναστασιάδη - Ερογλου για να «βγει το Κυπριακό από το αδιέξοδο»
Πέταξαν στη θάλασσα λείψανα Ελληνοκυπρίων
Άλλες ειδήσεις
Αντικοινωνικός και κάλπικος