Έντυπη Έκδοση

«ΜΥΘΟΣ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ» ΠΡΟΚΑΛΕΙ Ο ΓΥΜΝΑΣΙΑΡΧΗΣ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο εθνικοσοσιαλιστής που με μήνυσε...

Διευθυντής του 6ου Γυμνασίου Μυτιλήνης είναι ο φιλόλογος Βασίλης Μακρυπούλιας, ο οποίος μήνυσε τον υπογράφοντα για δημοσίευμά του στην τοπική εφημερίδα της Μυτιλήνης «Εμπρός», στο οποίο τού ασκείτο κριτική για τις πολιτικές του απόψεις.

Προσπάθησαν να μετατρέψουν τη σχολική εκδήλωση τιμής στο Πολυτεχνείο σε μαύρη προπαγάνδα με την προβολή δήθεν ντοκιμαντέρ ακροδεξιάς έμπνευσης. Μαθητές και καθηγητές αποχώρησαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας Προσπάθησαν να μετατρέψουν τη σχολική εκδήλωση τιμής στο Πολυτεχνείο σε μαύρη προπαγάνδα με την προβολή δήθεν ντοκιμαντέρ ακροδεξιάς έμπνευσης. Μαθητές και καθηγητές αποχώρησαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας Ο εκπαιδευτικός είχε μόλις την περασμένη Κυριακή, ανήμερα της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, αναρτήσει στον προσωπικό του ιστοχώρο άρθρο με τίτλο «Το απόλυτο ψεύδος είναι ένα: Αυτό του Πολυτεχνείου του 1973».

Σύμφωνα με τη μήνυση, ο εκπαιδευτικός δηλώνει ότι συκοφαντήθηκε από τις φράσεις «ο γυμνασιάρχης της Χρυσής Αυγής» και «ο γνωστός δεδηλωμένος νεοναζί - γυμνασιάρχης του 6ου Γυμνασίου Μυτιλήνης». Εναντίον του επί υπουργίας Αννας Διαμαντοπούλου πραγματοποιήθηκε μια ΕΔΕ η οποία διενεργήθηκε από εκπαιδευτικό της Μυτιλήνης και κατέληξε στην απαλλαγή του.

Ο Βασίλης Μακρυπούλιας προκάλεσε την κοινή γνώμη της Λέσβου αρχικά το 2007, όταν, ως συνδικαλιστής της συνδικαλιστικής παράταξης της Νέας Δημοκρατίας ΔΑΚΕ -ταμίας τότε του διοικητικού συμβουλίου της ΕΛΜΕ-, σε τηλεοπτική συζήτηση, υπερασπίστηκε το ρόλο των δικτατόρων Ιωάννη Μεταξά και Γεωργίου Παπαδόπουλου!

Από το 2010 εθνικοσοσιαλιστής

Το 2010 με την προσωπική του ιστοσελίδα http://users.sch.gr/makripulias/, η οποία πατούσε στο επίσημο κρατικό ενδοδίκτυο του υπουργείου Παιδείας, την ιστοσελίδα την οποία μάλιστα χαρακτηριστικά τιτλοφορούσε «Φιλοσοφική Σχολή Αρειον Ημαρ» (σ.σ. Επιστροφή των Αρίων, δηλαδή της αρίας φυλής), προκάλεσε επίσημα ως εθνικοσοσιαλιστής, καλώντας τους εθνικιστές εκπαιδευτικούς «οργανωμένα να διδάσκουν τις εθνικές αλήθειες στα παιδιά-μαθητές».

Σε άρθρο του υπό τον τίτλο «Τι να κάνουμε» δήλωνε: «Είναι τιμή το να αποκαλούμαστε Εθνικοσοσιαλιστές, είναι Πίστη ότι κατέχουμε την οδό προς ένα αύριο σε έναν κόσμο που τόσο προσεκτικά ετοιμάσθηκε από τους προπάτορες και ρίχθηκε στη λήθη από τους πρόσκαιρους εξουσιαστές αυτού του κόσμου. Ο δρόμος προς τα δικά μας Ηλύσια Πεδία περνάει μέσα από την καταστροφή αυτού του υλικού κόσμου ο οποίος στηρίζεται στο μερικό και στη λήθη».

Μαζί με τα δικά του άρθρα αναρτούσε και αυτά των Ρούντολφ Ες, Γκέμπελς και άλλων. Ανάκατα με τη συμβουλή τότε του κ. γυμνασιάρχη για ψήφο στον γνωστό Νικόλαο Μιχαλολιάκο. «Ελληνες, θυμηθείτε. 7 Νοεμβρίου ψηφίζουμε Ελληνική Αυγή και Ν. Μιχαλολιάκο για την Αθήνα και την Ελλάδα», έγραφε ο θιγόμενος σήμερα από τον όρο χρυσαυγίτης. Που όμως, αν και θιγόμενος, στην ιστοσελίδα του επιμένει: «Είναι άκρως σημαντική η επαφή μας και η ουσιαστική σχέση μας με εθνικιστικές οργανώσεις και συνδέσμους (πρβλ. Χρυσή Αυγή), οι οποίες ως κιβωτός διατηρούν το γνήσιο εθνικιστικό Λόγο και Πράξη».

Κύριε υπουργέ Παιδείας, τι λέτε;

Ακροδεξιά προπαγάνδα μέσα στο σχολείο

Εκδήλωση τιμής στην εξέγερση του Πολυτεχνείου πραγματοποιήθηκε στο 6ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης στην Επάνω Σκάλα το πρωί της περασμένης Παρασκευής 15 Νοεμβρίου. Πλην όμως, στην εκδήλωση αυτή τιμής στην εξέγερση κυριάρχησε η προβολή ενός φιλμ διάρκειας λίγων λεπτών με τον τίτλο «Ο μύθος του Πολυτεχνείου». Παρών σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο γυμνασιάρχης του σχολείου Βασίλης Μακρυπούλιας.

Το ακροδεξιό «ντοκιμαντέρ», διάρκειας 8,5 λεπτών, που μπορεί κανείς να δει αναρτημένο στο διαδικτυακό κανάλι YouTube και συγκεκριμένα στη διεύθυνση www.youtube. com/ watch?v =koGc5m7u0VY, παίχτηκε στη διάρκεια της σχολικής εκδήλωσης.

Το «ντοκιμαντέρ» αυτό παίχθηκε με πρωτοβουλία, υποτίθεται, δύο μαθητών, αλλά προκάλεσε την έντονη δυσαρέσκεια και την αντίδραση τόσο μαθητών όσο και εκπαιδευτικών, οι οποίοι και αποχώρησαν. Αυτός όμως που δεν αποχώρησε ήταν ο γυμνασιάρχης του 6ου Γυμνασίου Βασίλης Μακρυπούλιας. Ο οποίος είχε την ίδια μέρα ανεβάσει το «ντοκιμαντέρ» στο γνωστό προσωπικό του ιστολόγιο http://www.pandidaktirio.blogspot.gr, όπου και βρίσκεται ακόμα αναρτημένο.

Να σημειώσουμε εδώ, βέβαια, ότι την ευθύνη της εκδήλωσης για την επίσημη σχολική γιορτή, την αφιερωμένη στην εξέγερση των φοιτητών του Πολυτεχνείου, έχει ο σύλλογος διδασκόντων και διά αυτού υπεύθυνος καθηγητής. Και φυσικά, σε τέτοιες εκδηλώσεις λογικές «της άποψης της άλλης πλευράς» (δηλαδή του ακούσματος της άποψης του φασισμού) δεν χωρούν. Η διοργάνωσή τους και ο τρόπος διοργάνωσής τους προβλέπονται από νόμο του ελληνικού κράτους και εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας.

Πάντως, η εκδήλωση της Παρασκευής προκάλεσε και αντιδράσεις. Καθηγητές αντιδρώντας στην πρόκληση του φασισμού μέσα στο σχολείο, την ώρα της εκδήλωσης για τη συμβολή της νέας γενιάς στον αντιδικτατορικό αγώνα, αποχώρησαν από αυτήν. Αργότερα δε συγκέντρωσαν όσους περισσότερους μαθητές μπορούσαν και πραγματοποίησαν άλλη γιορτή στα εργαστήρια στο ισόγειο του κτηρίου, κατά την οποία και παρουσιάστηκε η ταινία παραγωγή της Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης «Γράμμα προς το μέλλον».

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Κανένα σχόλιο

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 0

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Σχολεία
Συνεντεύξεις
Δημοσιογράφοι
Επέτειος Πολυτεχνείου
Απεργίες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας
Νησιωτική Ελλάδα
Συλλήψεις/Προσαγωγές
Δημοσιεύματα/Αρθρα/Σχολιασμοί/Παρεμβάσεις
ναζισμός/νεοναζισμός
Σχετικά θέματα: Νησιωτική Ελλάδα
Ακροδεξιά προπαγάνδα μέσα στο σχολείο
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Συνεντεύξεις
«Να γίνει η Αριστερά το ΕΑΜ της εποχής μας»
Βουλή
Κόντρα - φαρμάκι ΣΥΡΙΖΑ με Αδωνι...
Εμπόριο φαρμάκων
Σουπερμάρκετ βιταμίνες!
Εκπαίδευση
Ανοιχτά ή κλειστά πανεπιστήμια; Ιδού το ερώτημα
Θυμήθηκε το διάλογο προ της δωδεκάτης εβδομάδος
«Πρόχειρη και αυθαίρετη η διαθεσιμότητα»
ΕΟΠΥΥ
...και κόντρα ΕΟΠΥΥ με Αδωνι και τριήμερη
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Αστυνομικός φρουρός λήστεψε μετανάστες!
Με φόνο 28χρονου... πλήρωσαν τα δεδουλευμένα
Παρουσίαση βιβλίου
Τα πρόβατα κυνήγησαν τη «Συμμορία του Λύκου»
Θεσσαλονίκη
Στο σκαμνί 14 για διατάραξη «χρυσής» ειρήνης
Στις φλόγες φορτηγό της «Ελληνικός Χρυσός»
Νησιωτική Ελλάδα
Ο εθνικοσοσιαλιστής που με μήνυσε...
Ακροδεξιά προπαγάνδα μέσα στο σχολείο
Αντιφασιστική Δράση
Δίκες εναντίον αντιφασιστών
ΚΕΔΕ
Οι δήμαρχοι γλίτωσαν το ξύλο
Τοπική Αυτοδιοίκηση
Βόμβα στην Καλαμάτα σε ενεχυροδανειστήριο του Τάσου Μητρόπουλου
Εκδηλώσεις
Η προσφορά της Δημοκρατικής Νεολαίας Λαμπράκη
Ανθρώπινα
«Από τον Αυλό στο Οργανο»
Δασικές εκτάσεις
Κινδυνεύει δημόσιος Πόρος εκατομμυρίων