Έντυπη Έκδοση

Δίκες εναντίον αντιφασιστών

Ακόμα και μετά τις συλλήψεις της Χρυσής Αυγής, οι δικαστικές τους διώξεις είναι παρούσες. Στις 12 Δεκεμβρίου στα δικαστήρια της Ευελπίδων εκδικάζεται η δίκη εναντίον μελών της Κίνησης Ενάντια στο Φασισμό και τη Ρατσιστική Απειλή, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της εφημερίδας «Εργατική Αλληλεγγύη» για τις αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές τους απόψεις, έπειτα από μήνυση που κατέθεσε σε βάρος τους ο δικηγόρος Ιωάννης Ανδριόπουλος, τον οποίο χαρακτηρίζουν «έμμισθο συνεργάτη της Χρυσής Αυγής».

«Πρόκειται για δίκη φρονηματικού χαρακτήρα. Η Χρυσή Αυγή χρησιμοποιεί το δικαστικό μηχανισμό ως μέσον τρομοκράτησης», υποστήριξε σε συνέντευξη Τύπου ο δικηγόρος Δημ. Ζώτος προσθέτοντας ότι αυτός που έκανε τη δίωξη στρέφεται εναντίον του νόμου για την ιθαγένεια.

Ο Ι. Αδριόπουλος έχει καταθέσει μήνυση για εσχάτη προδοσία και για παράβαση καθήκοντος εναντίον 174 βουλευτών, ζητώντας την άρση της ασυλίας τους. Στη δίωξη γίνεται επίκληση του τυποκτόνου νόμου. Σε περίπτωση επιβολής προστίμου 30.000 ευρώ, η μικρή εφημερίδα θα κλείσει.

**Στις 16 Δεκεμβρίου δικάζεται στο Δ' Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών ο Θανάσης Κούρκουλας, στέλεχος της Κίνησης «Απελάστε το Ρατσισμό» και του ΣΥΡΙΖΑ, «μετά από ανυπόστατη μήνυση υποστηρικτή της Επιτροπής κατοίκων Αγ. Παντελεήμονα», όπως υποστηρίζει.

Ο μηνυτής τον κατηγορεί ότι «καθοδηγούσε ομάδα ροπαλοφόρων» η οποία του επιτέθηκε το βράδυ της 25ης Μαΐου 2009. Καταγγέλλει επίσης την κλοπή από τους επιτιθέμενους του προσωπικού του, πτυσσόμενου κλομπ! Πάντως, ο μηνυτής θυμήθηκε τον υποτιθέμενο «καθοδηγητή» ένα μήνα μετά την αρχική του μήνυση κατ' αγνώστων, οπότε και υπέβαλε συμπληρωματική μήνυση. Ο ίδιος δηλώνει κάτοικος Μπραχαμίου, που τυχαία βρέθηκε στον Αγιο Παντελεήμονα την επομένη της επίθεσης εναντίον αντιφασιστικής εκδήλωσης που είχε διοργανωθεί στην πλατεία, όπου προπηλακίσθηκαν κάτοικοι, μέλη αντιρατσιστικών οργανώσεων.

Ο Θ. Κούρκουλας υποστηρίζει ότι δεν ήταν παρών στο περιστατικό και ότι δεν υπάρχει άλλη μαρτυρία εκτός του μηνυτή. Προσθέτει ότι η δίκη αποτελεί τμήμα της βιομηχανίας διώξεων που έστησε η Χρυσή Αυγή και υποστηρικτές της. Θυμίζουμε την περίφημη πολυ-μήνυση κατά μιας τεράστιας λίστας οργανώσεων, μεταξύ των οποίων είναι η Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό και τοπικές οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Κανένα σχόλιο

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 0

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Χρυσή Αυγή
Απεργίες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας
Δικαιοσύνη
Ρατσισμός
Αντιφασιστική Δράση
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Συνεντεύξεις
«Να γίνει η Αριστερά το ΕΑΜ της εποχής μας»
Βουλή
Κόντρα - φαρμάκι ΣΥΡΙΖΑ με Αδωνι...
Εμπόριο φαρμάκων
Σουπερμάρκετ βιταμίνες!
Εκπαίδευση
Ανοιχτά ή κλειστά πανεπιστήμια; Ιδού το ερώτημα
Θυμήθηκε το διάλογο προ της δωδεκάτης εβδομάδος
«Πρόχειρη και αυθαίρετη η διαθεσιμότητα»
ΕΟΠΥΥ
...και κόντρα ΕΟΠΥΥ με Αδωνι και τριήμερη
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Αστυνομικός φρουρός λήστεψε μετανάστες!
Με φόνο 28χρονου... πλήρωσαν τα δεδουλευμένα
Παρουσίαση βιβλίου
Τα πρόβατα κυνήγησαν τη «Συμμορία του Λύκου»
Θεσσαλονίκη
Στο σκαμνί 14 για διατάραξη «χρυσής» ειρήνης
Στις φλόγες φορτηγό της «Ελληνικός Χρυσός»
Νησιωτική Ελλάδα
Ο εθνικοσοσιαλιστής που με μήνυσε...
Ακροδεξιά προπαγάνδα μέσα στο σχολείο
Αντιφασιστική Δράση
Δίκες εναντίον αντιφασιστών
ΚΕΔΕ
Οι δήμαρχοι γλίτωσαν το ξύλο
Τοπική Αυτοδιοίκηση
Βόμβα στην Καλαμάτα σε ενεχυροδανειστήριο του Τάσου Μητρόπουλου
Εκδηλώσεις
Η προσφορά της Δημοκρατικής Νεολαίας Λαμπράκη
Ανθρώπινα
«Από τον Αυλό στο Οργανο»
Δασικές εκτάσεις
Κινδυνεύει δημόσιος Πόρος εκατομμυρίων