Έντυπη Έκδοση

ΕΞΑΓΡΙΩΜΕΝΟΙ ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΠΗΛΑΚΙΣΑΝ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΚΕΔΕ

Οι δήμαρχοι γλίτωσαν το ξύλο

Οι εργαζόμενοι στους δήμους κατηγόρησαν ανοιχτά τους δημάρχους ότι ευθύνονται για τις μέχρι τώρα απολύσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

Σε κλίμα μεγάλης έντασης πραγματοποιήθηκε χθες στη Θεσσαλονίκη συνέδριο της ΚΕΔΕ. Οι εργασίες του συνεδρίου διακόπηκαν δύο φορές, καθώς σχολικοί φύλακες και εργαζόμενοι στους δήμους της πόλης κατηγόρησαν τους δημάρχους για το γεγονός ότι χάνουν τις δουλειές τους και ζητούσαν να ξαναπροσληφθούν.

Σχολική φύλακας σε θερμό τετ α τετ με δήμαρχο, από τα πολλά που είχαμε στο συνέδριο Σχολική φύλακας σε θερμό τετ α τετ με δήμαρχο, από τα πολλά που είχαμε στο συνέδριο Η ένταση ήταν τέτοια που λίγο έλειψε να προκληθούν επεισόδια, καθώς κάποιοι από τους διαμαρτυρόμενους κινήθηκαν με άγριες διαθέσεις προς το προεδρείο του συνεδρίου, εξακοντίζοντας κατηγορίες για τη στάση των δημάρχων στο θέμα της διαθεσιμότητας των δημοτικών υπαλλήλων.

Χωρίς εξαίρεση

Ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης, έλεγε ότι η ΠΕΔ Κ. Μακεδονίας είναι κάθετα αντίθετη σε οριζόντιες περικοπές στα νομικά πρόσωπα των δήμων και τις δημοτικές επιχειρήσεις, σημειώνοντας ότι έχει ωριμάσει η πρόταση για εθελούσια διαδημοτική κινητικότητα. Αλλά οι εξοργισμένοι δημοτικοί υπάλληλοι που είτε έχασαν είτε απειλούνται να χάσουν τη δουλειά τους, δεν τον εξαίρεσαν από όλους τους δημάρχους, στους οποίους επέρριπταν συνολικά την ευθύνη και φώναζαν συνθήματα κατά της διαθεσιμότητας και των απολύσεων.

Το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Μηνάς Μοναστηρίδης, που αποδοκιμάστηκε από τους σχολικούς φύλακες, ζήτησε την άμεση επιστροφή όλων των εργαζομένων που διώχθηκαν από την Αυτοδιοίκηση άμεσα. Χαρακτήρισε τους δημάρχους κατώτερους των περιστάσεων, γιατί δεν μπόρεσαν να αποτρέψουν την απώλεια του 30% των εργαζομένων τους. «Από αύριο με δική σας απόφαση να επαναπροσλάβετε όλους τους σχολικούς φύλακες ενάντια κι απέναντι στην κυβέρνηση, την τρόικα και όποιον άλλο, ό,τι κι αν σημαίνει αυτό. Ακόμη κι αν σημαίνει ότι θα πρέπει να παραιτηθείτε σύσσωμοι. Δεν μένει άλλος δρόμος. Θα μας βρίσκετε κάθε μέρα μπροστά σας κι εσείς και η τρόικα και η κυβέρνηση», είπε απευθυνόμενος στους δημάρχους.

Ο πρόεδρος του συντονιστικού των σχολικών φυλάκων, Χάρης Μπάστας, κατηγόρησε τους δημάρχους για τις απολύσεις των συναδέλφων του. «Σε μια νύχτα χάσαμε τη δουλειά μας, επειδή το ήθελαν κάποιοι, και αυτοί οι κάποιοι είναι και οι δήμαρχοι», είπε.

Δυναμικά από το ξεκίνημα

Το συνέδριο της ΚΕΔΕ, με θέμα «Κοινωνία σε κρίση, Αυτοδιοίκηση σε δράση», επρόκειτο να αρχίσει στις 12 το μεσημέρι, στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης».

Από νωρίς μεγάλος αριθμός σχολικών φυλάκων και δημοτικών υπαλλήλων είχε συγκεντρωθεί έξω από το κτήριο για να διαμαρτυρηθεί για τη διαθεσιμότητα στους δήμους. Σχεδόν μόλις ξεκίνησαν οι εργασίες του συνεδρίου οι δημοτικοί υπάλληλοι εισέβαλαν στην αίθουσα φωνάζοντας συνθήματα κατά της διαθεσιμότητας και αρκετοί κινήθηκαν προς το προεδρείο ζητώντας να πάρουν το λόγο.

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Κανένα σχόλιο

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 0

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Απεργίες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας
Συναντήσεις/Συμφωνίες/Συνομιλίες/Διαπραγματεύσεις
Βία
Σχολικοί φύλακες
Σχολεία
Τοπική Αυτοδιοίκηση
Συνέδρια
Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
Θεσσαλονίκη
ΠΟΕ-ΟΤΑ
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Συνεντεύξεις
«Να γίνει η Αριστερά το ΕΑΜ της εποχής μας»
Βουλή
Κόντρα - φαρμάκι ΣΥΡΙΖΑ με Αδωνι...
Εμπόριο φαρμάκων
Σουπερμάρκετ βιταμίνες!
Εκπαίδευση
Ανοιχτά ή κλειστά πανεπιστήμια; Ιδού το ερώτημα
Θυμήθηκε το διάλογο προ της δωδεκάτης εβδομάδος
«Πρόχειρη και αυθαίρετη η διαθεσιμότητα»
ΕΟΠΥΥ
...και κόντρα ΕΟΠΥΥ με Αδωνι και τριήμερη
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Αστυνομικός φρουρός λήστεψε μετανάστες!
Με φόνο 28χρονου... πλήρωσαν τα δεδουλευμένα
Παρουσίαση βιβλίου
Τα πρόβατα κυνήγησαν τη «Συμμορία του Λύκου»
Θεσσαλονίκη
Στο σκαμνί 14 για διατάραξη «χρυσής» ειρήνης
Στις φλόγες φορτηγό της «Ελληνικός Χρυσός»
Νησιωτική Ελλάδα
Ο εθνικοσοσιαλιστής που με μήνυσε...
Ακροδεξιά προπαγάνδα μέσα στο σχολείο
Αντιφασιστική Δράση
Δίκες εναντίον αντιφασιστών
ΚΕΔΕ
Οι δήμαρχοι γλίτωσαν το ξύλο
Τοπική Αυτοδιοίκηση
Βόμβα στην Καλαμάτα σε ενεχυροδανειστήριο του Τάσου Μητρόπουλου
Εκδηλώσεις
Η προσφορά της Δημοκρατικής Νεολαίας Λαμπράκη
Ανθρώπινα
«Από τον Αυλό στο Οργανο»
Δασικές εκτάσεις
Κινδυνεύει δημόσιος Πόρος εκατομμυρίων