Έντυπη Έκδοση

Ο ΥΦ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ

Φόβοι για επιδημία του μισθού ανά 4μηνο

Πονοκέφαλο και φοβία ότι το φαινόμενο επιχειρησιακών συμβάσεων ανάλογο της εταιρείας security, όπου οι εργαζόμενοι θα πληρώνονται ανά 3μηνο ή 4μηνο ένα μισθό, μπορεί να πάρει διαστάσεις επιδημίας και σε άλλους κλάδους της ιδιωτικής οικονομίας εκφράζει η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, η οποία χθες μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η αποκάλυψη της «Ε» προσέτρεξε να μιλήσει για «μη νόμιμο δικαίωμα».

Ο Βασίλης Κεγκέρογλου δεν αποκλείει νομοθετική παρέμβαση προκειμένου να αποφευχθούν επιχειρησιακές συμβάσεις όμοιες με της εταιρείας security Ο Βασίλης Κεγκέρογλου δεν αποκλείει νομοθετική παρέμβαση προκειμένου να αποφευχθούν επιχειρησιακές συμβάσεις όμοιες με της εταιρείας security Μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινό Mega» ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου τόνισε ότι «δεν είναι νόμιμο το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης», παραδεχόμενος ωστόσο ότι οι συμβάσεις δεν ελέγχονται από το υπουργείο Εργασίας και απλά κατατίθενται στο αρχείο του Σώματος Επιθεωρητών.

Ο κ. Κεγκέρογλου τόνισε ότι η ηγεσία του υπουργείου έχει ζητήσει τη γνωμοδότηση της νομικής υπηρεσίας επί του θέματος, ενώ δεν απέκλεισε νομοθετική παρέμβαση προκειμένου να αποφευχθούν περαιτέρω τέτοια φαινόμενα εργοδοτικών αυθαιρεσιών.

Ερωτηματικά ωστόσο προκαλεί το γεγονός ότι η συγκεκριμένη εταιρεία έχει πάρει πολλές δουλειές του Δημοσίου, μεταξύ των οποίων και τη φύλαξη του υπουργείου Εργασίας, με το δεδομένο ότι στους διαγωνισμούς κατατίθενται δικαιολογητικά για την απασχόληση, την ασφάλιση και τις αμοιβές, προκειμένου να διαπιστώνεται αν τηρείται η νομιμότητα.

Ο υφυπουργός παραδέχθηκε ωστόσο ότι δεν είναι δυνατή «η αναστολή της λειτουργίας της επιχείρησης», καθ' ότι κάτι τέτοιο είναι πέρα από το νόμο.

Οπως εξηγεί στην «Ε» ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο υπουργείο Εργασίας, επιθεωρητής του ΣΕΠΕ Ηλίας Κιούλος, οι Επιθεωρήσεις Εργασίας είχαν δικαίωμα ελέγχου της νομιμότητας των συμβάσεων από το 1955 (ν.3239/55) ώς το 1990 που άλλαξε ο νόμος όπου κατετίθεντο στο υπουργείο και κηρύσσονταν υποχρεωτικές.

Από 1η Ιουλίου αυτό άλλαξε και περιορίστηκε η υποχρέωση μόνο στην κατάθεση των συμβάσεων, χωρίς να υπάρχει έλεγχος της νομιμότητας.

Ορισμός μισθού

Ωστόσο, σημειώνει ο κ. Κιούλος, η καταβολή του μισθού ορίζεται από το 655 άρθρο του Αστικού Κώδικα σύμφωνα με το οποίο «επί συμβάσεως εργασίας, αν δεν υπάρχει αντίθετη συμφωνία ή συνήθεια, ο μισθός καταβάλλεται μετά την παροχή της εργασίας και, αν υπολογίζεται κατά ορισμένα διαστήματα κατά τη διάρκεια της συμβάσεως, καταβάλλεται στο τέλος καθενός από αυτά.

Σε κάθε περίπτωση μόλις λήξει η σύμβαση γίνεται απαιτητός ο μισθός, που αντιστοιχεί στο χρόνο έως τη λήξη. Εξάλλου, μισθός κατά την έννοια της ως άνω διατάξεως σε συνδυασμό προς τα άρθρα 648 και 649 του Α.Κ. και 1 της 95 Διεθνούς Συμβάσεως Εργασίας, που κυρώθηκε με το Ν. 3248/1955, είναι κάθε παροχή, την οποία οφείλει ο εργοδότης κατά το νόμο ή τη σύμβαση στο μισθωτό ως αντάλλαγμα για την παρεχόμενη εργασία του.

Αρα, μισθό υπό την έννοια των ως άνω διατάξεων αποτελούν και οι αμοιβές, που οφείλονται κατά νόμο στο μισθωτό ως αντάλλαγμα υπερεργασίας του, νόμιμης υπερωριακής εργασίας του και επιτρεπόμενης απασχολήσεώς του σε ημέρα αργίας, αφού συνιστούν νόμιμα ανταλλάγματα εγκύρως παρεχόμενης εργασίας του μισθωτού.

Επομένως, και για τις αμοιβές αυτές τάσσεται από το άρθρο 655 του Α.Κ. κατά τα ανωτέρω δήλη ημέρα καταβολής, εις τρόπον ώστε με μόνη την πάροδο αυτής να καθίσταται ο εργοδότης υπερήμερος κατά το άρθρο 341 παρ. 1 του Α.Κ. και να οφείλει έκτοτε επί χρηματικού χρέους τόκους υπερημερίας».

Για την αμοιβή δε της υπερεργασίας, της νόμιμης υπερωριακής εργασίας και της επιτρεπόμενης εργασίας σε ημέρες αργίας δήλη (προκαθορισμένη) ημέρα καταβολής των απαιτήσεων αυτών σε μισθωτό που αμείβεται με μηνιαίο μισθό είναι η τελευταία ημέρα του μήνα μέσα στον οποίο παρασχέθηκαν οι επί μέρους αυτές εργασίες.

Η αποκάλυψη της «Ε» ότι δύο εταιρείες security προχώρησαν σε συμβάσεις -η μία τραβήχτηκε πίσω μετά τις αντιδράσεις- με τις οποίες ανοίγουν το δρόμο και προφανώς τις ορέξεις των εργοδοτών να πληρώνουν, εκμεταλλευόμενες την κρίση, τους εργαζομένους όποτε θέλουν, προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις.

Ο ΣΥΡΙΖΑ

Με ανακοίνωσή του ο Δημήτρης Στρατούλης (ΣΥΡΙΖΑ), υπεύθυνος της ΕΕΚΕ Εργασίας, επισημαίνει ότι η κυβέρνηση και η τρόικα μέσα σε 3,5 χρόνια μετέτρεψαν το Εργατικό Δίκαιο σε εργοδοτικό και κατεδάφισαν τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας. «Με αυτό τον τρόπο "άναψαν το πράσινο φως" σε πολλούς μεγαλοεργοδότες, όχι μόνο να μειώσουν δραστικά τους μισθούς, συμπιέζοντάς τους προς τον ήδη μειωμένο κατώτερο μισθό, αλλά να παραβιάζουν ασύστολα το Σύνταγμα, το Αστικό Δίκαιο και τους νόμους της χώρας».

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Κανένα σχόλιο

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 0

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Διαγωνισμοί /Συμβάσεις έργων
Εργασιακά θέματα
Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
Υπάλληλοι Ασφαλείας/Σεκιούριτι
ΣΕΠΕ
Άλλα θέματα στην κατηγορία Οικονομία της έντυπης έκδοσης
Υπουργείο Εργασίας
Φόβοι για επιδημία του μισθού ανά 4μηνο
ΟΠΕ
Εκκαθάριση του ΟΠΕ χωρίς αποζημιώσεις
Ομιλος Μυτιληναίος
Ρευστό 65 εκατ. από πώληση μετοχών
Ιχθυοκαλλιέργειες
Υποσχέσεις για fast track στις ιχθυοκαλλιέργειες
Διεθνείς αγορές
«Στις αγορές αρχές 2014 οι ελληνικές τράπεζες»
ΥΠΕΚΑ
Ενεργειακή αναβάθμιση σε 70.000 σπίτια
Υπουργείο Ναυτιλίας
Λιμενικός Καλλικράτης