Έντυπη Έκδοση

* ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Εκκαθάριση του ΟΠΕ χωρίς αποζημιώσεις

«Εμμεση κλοπή» χαρακτηρίζει ο σύλλογος των εργαζομένων του ΟΠΕ (Οργανισμός Προώθησης Εξαγωγών) τον τρόπο με τον οποίο επέλεξε το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας να συγχωνεύσει τον οργανισμό με το Invest in Greece, με επιστολή του στην «Ε», την οποία υπογράφει ο πρόεδρος του συλλόγου Γ. Παπαστεργιόπουλος.

Ο σύλλογος (ΣΥΟΠΕ) καταγγέλλει το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας ότι οδήγησε τον ΟΠΕ στην εκκαθάριση με στόχο την αθέτηση της σύμβασης (ομαδικό ασφαλιστήριο συμβόλαιο πολλών χιλιάδων ευρώ) που έχει με το προσωπικό και προβλέπει την αποζημίωση των εργαζομένων όταν εξέλθουν από την υπηρεσία.

Η αντίδραση του συλλόγου των εργαζομένων έρχεται μετά τη συνέντευξη του υφυπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νότη Μηταράκη στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» την προηγούμενη Κυριακή. Ο υφυπουργός, σε σχετικές ερωτήσεις «γιατί το Δημόσιο επέλεξε την εκκαθάριση;» και «τι θα γίνει με το ομαδικό ασφαλιστήριο συμβόλαιο;» απάντησε ότι είναι θέμα του εκκαθαριστή.

Ο σύλλογος των εργαζομένων υποστηρίζει ότι «παραπέμποντας το θέμα αυτό στην εκκαθάριση, στην οποία θα έχει φροντίσει μέσω των ρυθμίσεων του νομοσχεδίου να μην έχει απομείνει ευρώ, ο κύριος υπουργός μάς λέει ανοικτά ότι οι παροχές που προέβλεψε το πρόγραμμα δεν θα πληρωθούν. Αξιολογώντας τη μεθόδευση αυτή, νομίζουμε ότι η έκφραση που χρησιμοποιήσαμε στη διαβούλευση "περί καταστρατήγησης εργασιακών δικαιωμάτων" είναι ήπια για να χαρακτηριστεί η επιχειρούμενη μεθόδευση. Πρόκειται για έμμεση κλοπή η οποία προωθείται νομοθετικά και με την οποία ο Οργανισμός θα αθετήσει σύμβαση την οποία μας κάλεσε να υπογράψουμε μόλις δύο χρόνια πριν».

Ο σύλλογος καλεί τον υπουργό:

1 Να δημοσιοποιήσει τις οφειλές του ΟΠΕ προς το Δημόσιο και την αιτία που δημιουργήθηκαν αυτές οι οφειλές.

2 Πώς ακριβώς υπολογίζει τις οφειλές αυτές ο κύριος Μηταράκης; Μήπως πρόκειται για εγκεκριμένα προγράμματα και δράσεις τις οποίες υλοποίησε ο ΟΠΕ αλλά οι επιχορηγήσεις δεν έφθασαν ποτέ;

3 Ποιοι είναι οι ποσοτικοποιημένοι στόχοι της εκκαθάρισης του Οργανισμού;

4 Τι εγγυάται ο υπουργός ότι θα εξοικονομήσει «at the end of the day» το ελληνικό Δημόσιο από την επιχειρούμενη μεθόδευση;

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Κανένα σχόλιο

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 0

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Οργανισμός Προώθησης Εξαγωγών (ΟΠΕ)
Εξαγωγές
Αποζημιώσεις
Άλλα θέματα στην κατηγορία Οικονομία της έντυπης έκδοσης
Υπουργείο Εργασίας
Φόβοι για επιδημία του μισθού ανά 4μηνο
ΟΠΕ
Εκκαθάριση του ΟΠΕ χωρίς αποζημιώσεις
Ομιλος Μυτιληναίος
Ρευστό 65 εκατ. από πώληση μετοχών
Ιχθυοκαλλιέργειες
Υποσχέσεις για fast track στις ιχθυοκαλλιέργειες
Διεθνείς αγορές
«Στις αγορές αρχές 2014 οι ελληνικές τράπεζες»
ΥΠΕΚΑ
Ενεργειακή αναβάθμιση σε 70.000 σπίτια
Υπουργείο Ναυτιλίας
Λιμενικός Καλλικράτης