Έντυπη Έκδοση

* ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ

Ρευστό 65 εκατ. από πώληση μετοχών

Περί τα 65-66 εκατ. ευρώ ρευστότητας άντλησε μέσα σε ένα μήνα ο όμιλος Μυτιληναίου πουλώντας μετοχές, με τελευταία εξέλιξη τα χθεσινά πακέτα της εταιρείας ΜΕΤΚΑ, τον έλεγχο της οποίας διατηρεί η εταιρεία Μυτιληναίος. Ο Μυτιληναίος εισέπραξε 40,2 εκατ. ευρώ από την πώληση 3,2 εκατ. μετοχών της ΜΕΤΚΑ εξαργυρώνοντας άμεσα τον θετικό αντίκτυπο από το νέο έργο που ανέλαβε η τελευταία στην Αλγερία.

Δουλειά με τη Sonelgaz στην Αλγερία Δουλειά με τη Sonelgaz στην Αλγερία Συγκεκριμένα η ΜΕΤΚΑ ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα ότι θα κατασκευάσει για λογαριασμό της Sonelgaz (ο μεγαλύτερος πάροχος ηλεκτρικής ενέργειας της Αλγερίας) εργοστάσιο παραγωγής ρεύματος με φυσικό αέριο και ντίζελ, ισχύος 590 Μεγαβάτ, από κοινού με την General Electric. Η ΜΕΤΚΑ θα έχει μερίδιο 47% στο σύνολο του έργου προϋπολογισμού 372 εκατ. ευρώ.

Την επομένη της ανακοίνωσης για το έργο, η εταιρεία πούλησε μετοχές με ιδιωτική τοποθέτηση, μέσω των Credit Agricole, CIB και HSBC. Είχε προηγηθεί η είσοδος της Fairfax στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας Μυτιληναίος. Η τελευταία δήλωσε ότι διατηρεί το 50% συν μία μετοχή της ΜΕΤΚΑ.

Στο μεταξύ ο Μυτιληναίος παρουσίασε πριν από την πώληση των μετοχών και 61% αύξηση στα λειτουργικά κέρδη στο εννεάμηνο φέτος, που έφτασαν στα 183,7 εκατ. ευρώ, με αύξηση στα καθαρά κέρδη του, που έφθασαν τα 22,5 εκατ. ευρώ.

Στα λειτουργικά κέρδη περιλαμβάνονται και τα 29 εκατ. ευρώ, ως έκτακτο όφελος από την απόφαση της διαιτησίας για την τιμή του ρεύματος από τη ΔΕΗ.

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Κανένα σχόλιο

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 0

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
ΜΕΤΚΑ
Ομιλος Μυτιληναίος
Άλλα θέματα στην κατηγορία Οικονομία της έντυπης έκδοσης
Υπουργείο Εργασίας
Φόβοι για επιδημία του μισθού ανά 4μηνο
ΟΠΕ
Εκκαθάριση του ΟΠΕ χωρίς αποζημιώσεις
Ομιλος Μυτιληναίος
Ρευστό 65 εκατ. από πώληση μετοχών
Ιχθυοκαλλιέργειες
Υποσχέσεις για fast track στις ιχθυοκαλλιέργειες
Διεθνείς αγορές
«Στις αγορές αρχές 2014 οι ελληνικές τράπεζες»
ΥΠΕΚΑ
Ενεργειακή αναβάθμιση σε 70.000 σπίτια
Υπουργείο Ναυτιλίας
Λιμενικός Καλλικράτης