Έντυπη Έκδοση

Υποσχέσεις για fast track στις ιχθυοκαλλιέργειες

Στάση σε μία μόνο δημόσια υπηρεσία, με τα δικαιολογητικά ανά χείρας και ζώνες υδατοκαλλιέργειας υπόσχεται το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, με το νέο νομοσχέδιο για την ιχθυοκαλλιέργεια, με στόχο την ανάπτυξη του τομέα, που ήταν ο πλέον ελπιδοφόρος, αλλά έχει βαλτώσει.

Το πιο σημαντικό στοιχείο του νομοσχεδίου είναι η απλοποίηση στην αδειοδότηση με μία στάση, διότι σήμερα το να ιδρύσει κάποιος μονάδα ιχθυοκαλλιέργειας ισοδυναμεί με ταλαιπωρία 1 ώς 6 χρόνων, ανάλογα με το προϊόν.

Με το νέο νομοσχέδιο προβλέπεται η ανάπτυξη Οργανώσεων Παραγωγών και Διακλαδικών Οργανώσεων για τη συντονισμένη δράση των επιχειρήσεων και τη διαμόρφωση της αναπτυξιακής πολιτικής του κλάδου.

Ειδικότερα προβλέπεται η εφαρμογή Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (ΕΠΑΥ), σύμφωνα με τις κατευθύνσεις του χωροταξικού σχεδιασμού και στο πλαίσιο της νέας Κοινής Αλιευτικής Πολιτικής (ΚΑΛΠ), ενώ θεσμοθετείται τεχνικό συμβούλιο υδατοκαλλιεργειών (ΤΕΣΥΔ).

Το ΤΕΣΥΔ ως ανώτατο γνωμοδοτικό όργανο πρόκειται να γνωμοδοτεί τόσο επί θεμάτων πολιτικής όσο και επί τεχνικών θεμάτων του κλάδου. Διευκρινίζονται μάλιστα και θέματα που αφορούν στη διοίκηση, διαχείριση, εκμετάλλευση και προστασία των ιχθυοτρόφων εν γένει υδάτων, στα οποία συμπεριλαμβάνονται και τα εσωτερικά νερά στα δημόσια ιχθυοτροφεία.

Προβλέπεται εξάλλου ψηφιοποίηση των δεδομένων της Αλιείας, κατά τα πρότυπα του ΟΠΕΚΕΠΕ, ενώ σε ό,τι αφορά στην αξιολόγηση των προτάσεων για επενδύσεις στις ιχθυοκαλλιέργειες έχουν υποβληθεί 100 αιτήσεις και το επόμενο δεκαπενθήμερο, ίσως και νωρίτερα, να υπάρξουν εγκρίσεις.

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Κανένα σχόλιο

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 0

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Ιχθυοκαλλιέργειες
Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Άλλα θέματα στην κατηγορία Οικονομία της έντυπης έκδοσης
Υπουργείο Εργασίας
Φόβοι για επιδημία του μισθού ανά 4μηνο
ΟΠΕ
Εκκαθάριση του ΟΠΕ χωρίς αποζημιώσεις
Ομιλος Μυτιληναίος
Ρευστό 65 εκατ. από πώληση μετοχών
Ιχθυοκαλλιέργειες
Υποσχέσεις για fast track στις ιχθυοκαλλιέργειες
Διεθνείς αγορές
«Στις αγορές αρχές 2014 οι ελληνικές τράπεζες»
ΥΠΕΚΑ
Ενεργειακή αναβάθμιση σε 70.000 σπίτια
Υπουργείο Ναυτιλίας
Λιμενικός Καλλικράτης