Έντυπη Έκδοση

Στα δικαστήρια το θέμα διάλυσης του Ηρακλή

Στη Δικαιοσύνη οδηγείται το αίτημα του υπουργείου Οικονομικών «για κάθε νόμιμη ενέργεια σχετικά με τον Γ.Σ.Ηρακλή που έχει μετατραπεί σε κερδοσκοπικό σωματείο» και που οδήγησε στη σχετική απόφαση της επιτροπής Οικονομικών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας βρίσκεται στο στόχαστρο της οργής των οπαδών της ιστορικής ομάδας και χθες υπογράμμισε με δηλώσεις του πως η επιλογή αυτή ήταν η καλύτερη δυνατή για το σύλλογο της Θεσσαλονίκης.

«Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έλαβε ένα αίτημα που ζητά την άμεση διάλυση του Ηρακλή. Εμείς κρίναμε πως δεν μπορεί να διαλυθεί ο σύλλογος επειδή πέρασαν κάποιες διοικήσεις οι οποίες έκαναν τρομερά λάθη. Γι' αυτό η οικονομική μας επιτροπή ψήφισε υπέρ στο να παραπεμφθεί το θέμα στα αρμόδια δικαστήρια και να μη διαλυθεί η ομάδα. Ως Περιφέρεια, αντιδράσαμε και είπαμε πως δεν είμαστε εμείς αρμόδιοι να αποφασίσουμε τη διάλυση του Ηρακλή αλλά τα δικαστήρια και ο νόμος. Πρέπει να δικαστούν πρώτα τα φυσικά πρόσωπα».

Βέβαια, στο έγγραφο που παραθέτουν στο σάιτ τους οι συνδεσμίτες του Ηρακλή, που χθες το βράδυ είχαν συγκέντρωση για να ξεκινήσουν κινητοποιήσεις, αναφέρεται μεν ότι ο σύλλογος έχει πλέον κερδοσκοπικό χαρακτήρα κατόπιν των ελέγχων του ΣΔΟΕ, αλλά τονίζεται πως πρέπει να γίνουν όλες οι νόμιμες ενέργειες. Ξεκάθαρη φράση «κλείστε το σύλλογο» δεν υπάρχει.

Την άμεση σύγκληση του Περιφερειακού Συμβουλίου ζητεί με χθεσινό της αίτημα η Λαϊκή Συσπείρωση, παράταξη που πρόσκειται στο ΚΚΕ, για το ζήτημα του Ηρακλή, όπως αναφέρει.

Την ίδια στιγμή, χθες βράδυ, φίλαθλοι του Ηρακλή ζήτησαν με έντονο ύφος από πολιτικούς που παραβρέθηκαν στα εγκαίνια της έκθεσης «Φιλοξένια» να δοθεί λύση στο πρόβλημα. Παρόντες ήταν ο κ. Τζιτζικώστας, που επέμενε ότι όλα έγιναν όπως έπρεπε, ο Γιάννης Μπουτάρης, με τον οποίο ανέβηκαν οι «τόνοι», η κ. Γιαταγάνα, οι κ.κ. Καράογλου, Καλαφάτης, Κυνηγόπουλος, που υποσχέθηκαν να βοηθήσουν τον Ηρακλή.

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Κανένα σχόλιο

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 0

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Αθλητισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Ηρακλής
Απεργίες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας
Πτώχευση-χρεοκοπία
Δικαιοσύνη
Ποδόσφαιρο
Υπουργείο Οικονομικών
Σχετικά θέματα: Ποδόσφαιρο
«Πολύ δύσκολο να μείνει»
Ανόβερο καλεί Ρισβάνη
Πιθανή απουσία του Ριμπερί στο ντέρμπι
«Εδεσε» τον Στέλιο Κίτσιου ο ΠΑΟΚ
Άλλα θέματα στην κατηγορία Αθλητισμός της έντυπης έκδοσης
Ποδόσφαιρο
«Πολύ δύσκολο να μείνει»
Ανόβερο καλεί Ρισβάνη
Πιθανή απουσία του Ριμπερί στο ντέρμπι
«Εδεσε» τον Στέλιο Κίτσιου ο ΠΑΟΚ
Στα δικαστήρια το θέμα διάλυσης του Ηρακλή
ΕΠΟ
Είναι πολλά τα λεφτά, ΕΠΟ
Μπάσκετ
Για το αήττητο στην «καυτή» Μάλαγα
Τζέκιλ και Χάιντ