Έντυπη Έκδοση

Μπλιμπλίκια χωρίς όρια στο Γκάζι

Οι πρίζες μπήκανε, τα «μπλιμπλίκια» ανάψανε, τα joustick στοιχηθήκανε και χθες η μεγάλη διεθνής έκθεση video games «Game On 2.0» άνοιξε την πόρτα της στο κοινό.

«Virtusphere»: φοράτε ειδικά γυαλιά, σας κλείνουν μέσα, αυτή γυρνάει κι εσείς τη... βρίσκετε «Virtusphere»: φοράτε ειδικά γυαλιά, σας κλείνουν μέσα, αυτή γυρνάει κι εσείς τη... βρίσκετε Θεωρείται η μεγαλύτερη διαδραστική έκθεση video games στον κόσμο και έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, έχοντας γυρίσει όλο τον πλανήτη.

Σε πάνω από 1.000 τετραγωνικά στην Τεχνόπολη στο Γκάζι το κοινό έχει την ευκαιρία όχι απλώς να δει την ιστορία, την κουλτούρα και το μέλλον των βιντεοπαιχνιδιών, αλλά να τα ζήσει. Ο επισκέπτης μπορεί να παίξει 150 παιχνίδια, από τα «αρχαία» Atari ώς τα virtual reality του αύριο, μόνο με το εισιτήριό του.

Το ταξίδι αρχίζει με την «προϊστορία» τής ταχύτερα ίσως σήμερα αναπτυσσόμενης show biz βιομηχανίας. Παράλληλα σε ξεναγεί στην αισθητική και τη δυναμική της μέσα από μια αίθουσα αφιερωμένη στο artwork, τη σχεδίαση χαρακτήρων και κόσμων γνωστών παιχνιδιών, αλλά και το πέρασμά τους στον κινηματογράφο.

Τα «κουμπάκια» και οι μοχλοί, όμως, κυριαρχούν και σε αποπλανούν. Ο χώρος είναι το όνειρο κάθε πιτσιρικά από τα 60'ς μέχρι σήμερα. Εχει τα πάντα. Από σπάνια «vintage» ηλεκτρονικά παιχνίδια, όπως το «Pong», το «Space Invaders», το «Pac-Man», κλασικά όπως το «Out Run», αλλά και τον Sonic και τον Super Mario, που σε ξεναγούν στο Top-10 των καλύτερων video games.

Μπορείτε ακόμη να δοκιμάσετε τις ικανότητές σας σε κάθε είδους παιχνίδι δράσης, εκπαιδευτικό, σκέψης ή εξομοιωτές, διαδικτυακά, παιχνίδια ρόλων, αλλά και να εξερευνήσετε το Top-5 των δημοφιλέστερων παιχνιδιών τού σήμερα (The Sims, Final Fantasy κ.ά.). Να «πεταχτείτε» στην... Ιαπωνία και την εκεί κουλτούρα των video games, από Tamagochi μέχρι dating games. Σημαντικό κομμάτι αφορά και την εξέλιξη της «τεχνητής νοημοσύνης» των παιχνιδιών ανά τις δεκαετίες.

Η τελευταία στάση του ταξιδιού είναι το μέλλον. Εκτός από τις τελευταίες εκδόσεις των «Uncharted 2», «Jack and Daxter» και «Lara Croft», θα δείτε και νέα ψηφιακά παιχνίδια με τεχνολογίες αιχμής. Ετσι, μπορείτε να οδηγήσετε σε ειδικό εξομοιωτή και σε τρισδιάσταστη οθόνη με ειδικά 3D γυαλιά ένα αυτοκίνητο σε αγώνα. Και ακριβώς δίπλα να δοκιμάσετε την εμπειρία της εικονικής πραγματικότητας στη «Virtusphere». Αφού φορέσετε τα ειδικά VR γυαλιά, σας κλείνουν σε μια μεγάλη πλαστική σφαιρική μπάλα (σαν αυτή για τα χάμστερ) με αισθητήρες, που γυρνάει καθώς κινείστε μέσα της κατά 360 μοίρες και γίνεστε μέρος μιας διαδραστικής εμπειρίας εικονικής πραγματικότητας.

Για τιμές εισιτηρίων, ώρες λειτουργίας και προπώληση:

Public, Metropolis http://www.showhat.gr/ http://www.tickethour.com/ και στο τηλ. 2111 805555. Διάρκεια: ώς 31 Ιανουαρίου.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Άλλα θέματα στην κατηγορία Τέχνες & Πολιτισμός της έντυπης έκδοσης
Νέες ταινίες
Από τον κόσμο των καρτούν στον κόσμο των δελφινιών
Διεθνής σάλος
Οι μουλάδες εξοντώνουν τον Παναχί
Εκθεση video games
Μπλιμπλίκια χωρίς όρια στο Γκάζι
Ιστορία των νομισμάτων
Πρόσκληση για βουτιά στο χρήμα
Μουσική
Christmas around the rock
Περίπατος με αρχαιότητες
Πράσινο αντί τσιμέντου στην Ακαδημία Πλάτωνος
Τηλεόραση
Κέρδη και ζημίες
Μεταβίβαση για Flash, ραδιόφωνο για ΛΑΟΣ
Διαγραφή Παναγόπουλου
Ενταση και στάσεις εργασίας στο Alter