Έντυπη Έκδοση

Κέρδη και ζημίες

Οι υπεύθυνοι των τηλεοπτικών σταθμών, εκτός από τις απώλειες στα διαφημιστικά έσοδα, κάνουν και απολογισμό τηλεθέασης σε ειδήσεις αλλά και πρωινή ενημέρωση

Αλλη μια χρονιά φτάνει στο τέλος της, με τους υπεύθυνους των τηλεοπτικών σταθμών, εκτός από τις απώλειες στα διαφημιστικά έσοδα, να καταμετρούν κέρδη και ζημίες και από πλευράς τηλεθέασης.

Το ΜΕΓΚΑ, που εμφανίζεται αυτήν την τηλεοπτική σεζόν ιδιαίτερα «ζορισμένο» οικονομικά, με αποτέλεσμα να κάνει κράτει τις μηχανές στο πρόγραμμα που σχεδίαζε να βγάλει με τη νέα χρονιά, παραμένει κυρίαρχο στον τομέα των ειδήσεων ή τέλος πάντων αυτού του προγράμματος που θεωρούν κεντρικό δελτίο ειδήσεων. Σύμφωνα με τις μετρήσεις της Nielsen Audience Measurement για την περίοδο 1/10-12/12/2010 το δελτίο του ΜΕΓΚΑ τις καθημερινές παρακολουθούν κατά μέσον όρο 966.000 τηλεθεατές, με το μέσο τηλεμερίδιο να αγγίζει το 24,3%. Στη δεύτερη θέση, με σχεδόν έξι μονάδες διαφορά όμως, βρίσκεται το δελτίο ειδήσεων του Alter με 733.000 τηλεθεατές (18,5%) κατά μέσον όρο ημερησίως, ενώ ακολουθεί (σε μεγάλη απόσταση) το δελτίο του ΑΝΤ1 (474.000 άτομα και 12,0% μερίδιο).

Στις τελευταίες θέσεις φαίνεται να υπάρχει μια ανακατάταξη, καθώς το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Σκάι (231.000 τηλεθεατές) έχει ξεπεράσει αυτό της ΝΕΤ (160.000 άτομα). Τα δύο δελτία μεταδίδονται την ίδια ώρα, 21.00, και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τη νέα χρονιά τι μπορεί να πετύχει η δημόσια τηλεόραση με την επάνοδο της Ελλης Στάη. Πάντως, το κυρίαρχο σε ένα δελτίο ειδήσεων και ειδικά της δημόσιας τηλεόρασης δεν μπορεί να είναι μόνο το πρόσωπο, αλλά η δομή και ο τρόπος με τον οποίο στήνεται, γίνονται οι επιλογές και η δημιουργία των θεμάτων. Αυτό πρέπει να επανεξετάσουν στην ΕΡΤ, που εξακολουθεί να «μπατάρει» κυβερνητικά.

Στην πρωινή ενημέρωση πάλι ο μίστερ «Καλημέρα Ελλάδα» Γιώργος Παπαδάκης στον ΑΝΤ1 εξακολουθεί να παραμένει (για το ίδιο χρονικό διάστημα) ο κυρίαρχος του παιχνιδιού, αν και οι αποστάσεις φαίνεται να έχουν μικρύνει. Την εκπομπή του φαίνεται να προτιμούν καθημερινά 272.000 τηλεθεατές κατά μέσον όρο, με τηλεμερίδιο 20,4%, ενώ ακολουθούν οι Δημήτρης Καμπουράκης και Γιώργος Οικονομέας με το «Κοινωνία ώρα ΜΕΓΚΑ» που το παρακολουθούν 266.000 άτομα. Τρίτος είναι ο Γιώργος Αυτιάς με την «Καλημέρα» του στο Alter, στην οποία δείχνουν προτίμηση 216.000 τηλεθεατές. Η ενημερωτική εκπομπή που ακολουθεί στο κανάλι με τίτλο «Εδώ και τώρα» καταφέρνει να αποσπάσει το ενδιαφέρον 135.000 τηλεθεατών.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Τηλεόραση
Σχετικά θέματα: Τηλεόραση
Μεταβίβαση για Flash, ραδιόφωνο για ΛΑΟΣ
Διαγραφή Παναγόπουλου
Ενταση και στάσεις εργασίας στο Alter
Άλλα θέματα στην κατηγορία Τέχνες & Πολιτισμός της έντυπης έκδοσης
Νέες ταινίες
Από τον κόσμο των καρτούν στον κόσμο των δελφινιών
Διεθνής σάλος
Οι μουλάδες εξοντώνουν τον Παναχί
Εκθεση video games
Μπλιμπλίκια χωρίς όρια στο Γκάζι
Ιστορία των νομισμάτων
Πρόσκληση για βουτιά στο χρήμα
Μουσική
Christmas around the rock
Περίπατος με αρχαιότητες
Πράσινο αντί τσιμέντου στην Ακαδημία Πλάτωνος
Τηλεόραση
Κέρδη και ζημίες
Μεταβίβαση για Flash, ραδιόφωνο για ΛΑΟΣ
Διαγραφή Παναγόπουλου
Ενταση και στάσεις εργασίας στο Alter