Έντυπη Έκδοση

69 ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ

Ναρκω-κύκλωμα μέσα κι έξω από τα κάγκελα

Η σύλληψη ενός αστυνομικού, που υπηρετούσε στη Διεύθυνση Μεταγωγών Αθηνών και η ένορκη καταγγελία πρώην εγκλείστου στάθηκαν η αιτία για να ξεκινήσει η πολύμηνη έρευνα, η οποία οδήγησε σε ναρκω-κύκλωμα μέσα κι έξω από τις φυλακές.

Η έρευνα ολοκληρώθηκε και -όπως ανακοινώθηκε χθες- από την ΕΛ.ΑΣ. σχηματίστηκε μια πολυσέλιδη δικογραφία, 3.924 σελίδων, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που παραγγέλθηκε από την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Κέρκυρας, από την οποία προέκυψαν «σοβαρές ενδείξεις για -κατά περίπτωση- συμμετοχή 69 ατόμων σε εμπόριο, διακίνηση και εισαγωγή ναρκωτικών ουσιών, καθώς και κινητών τηλεφώνων σε σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας».

Πρόκειται για 61 ιδιώτες -οι 20 ήδη έγκλειστοι σε φυλακές της χώρας- έναν αστυνομικό, τρεις σωφρονιστικούς υπαλλήλους του Τμήματος Ψυχιατρείου των Δικαστικών Φυλακών Κορυδαλλού, έναν ιδιώτη γιατρό-ψυχίατρο, έναν δικηγόρο, μια νοσηλεύτρια του Νοσοκομείου της Πτολεμαΐδας, καθώς και μια καθαρίστρια (ιδιωτικού συνεργείου) της Διεύθυνσης Μεταγωγών Αθηνών. Ο αστυνομικός -που έχει αποταχθεί με πρωτόδικη απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου της ΕΛ.ΑΣ. και κρατείται στις δικαστικές φυλακές Κορυδαλλού- είχε συλληφθεί επ' αυτοφώρω στις 29 Οκτωβρίου του 2009, από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων για διακίνηση ναρκωτικής ουσίας σε τοξικοεξαρτημένο κρατούμενο στα Κρατητήρια του Μεταγωγών Αθηνών.

Οπως προέκυψε από την έρευνα των «αδιάφθορων» της ΕΛ.ΑΣ., κατά τη διάρκεια της οποίας έγινε και άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, οι προαναφερόμενοι είχαν συστήσει δομημένη και με διάρκεια στον χρόνο εγκληματική οργάνωση με σκοπό την εισαγωγή, εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και κινητών τηλεφώνων στις φυλακές Κορυδαλλού, Λάρισας, Τρικάλων, Δομοκού, Μαλανδρίνου, Κέρκυρας, Αλικαρνασσού, Πάτρας, καθώς και στα κρατητήρια της Διεύθυνσης Μεταγωγών Δικαστηρίων Αθηνών.

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων τους, είχαν συστήσει κοινά ταμεία αποταμίευσης και διαχείρισης των παράνομων εσόδων τους μέσω τραπεζικών λογαριασμών, ενώ χρησιμοποιούσαν συγκεκριμένη μεθοδολογία για την εισαγωγή των ναρκωτικών ουσιών στις φυλακές και στα κρατητήρια, αλλά και συνθηματική ορολογία στις τηλεφωνικές τους επαφές και συνομιλίες. Η πολυσέλιδη δικογραφία υποβλήθηκε χθες στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Σωφρονιστικό σύστημα
Ναρκωτικά εξαρτησιογόνες ουσίες και απεξάρτηση
Σχετικά θέματα: Ναρκωτικά
Η κοκαΐνη παίρνει κεφάλι
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Διαχείριση απορριμμάτων
Από οδοκαθαριστές σε γραφεία υπουργών!
Πώς στήθηκε η κομπίνα των αποσπάσεων
Είπαν τα κάλαντα στα ΜΑΤ
Ελεύθεροι και οι δύο νεαροί
Αδειάζουν οι τσέπες
Ο μήνας που χάνεις τον λογαριασμό
Βροχές και νοτιάδες
Μουσκεμένα Χριστούγεννα
Βόνιτσα
Με περίστροφο και βενζίνη μπούκαρε στην Εφορία
Εκπαίδευση
Εσβησαν από τον πίνακα και το δημόσιο φροντιστήριο
Καιρός για μόρφωση των Τσιγγάνων
Θεσσαλονίκη
Τα «45άρια» του Ψωμιάδη
Ιρανοί και Αφγανοί πρόσφυγες
«Ξύλο αντί για άσυλο»
Κέντρο Περίθαλψης Παίδων Λεχαινών
Παιδιά με ειδικά μαρτύρια στο ΚΕΠΕΠ
Ναρκωτικά
Ναρκω-κύκλωμα μέσα κι έξω από τα κάγκελα
Η κοκαΐνη παίρνει κεφάλι
Υγεία
Ζητούν έκπτωση 20% για να δώσουν 1,15 δισ.
Άλλες ειδήσεις
3 ελεύθεροι από το «συνδικάτο»