Έντυπη Έκδοση

ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΤΕΛΟΣ

Εσβησαν από τον πίνακα και το δημόσιο φροντιστήριο

Δημόσιο φροντιστήριο, οριστικά τέλος. Η σφραγίδα μπήκε χθες, με την υπουργική απόφαση που προβλέπει τη λειτουργία της «Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης» μόνο για τα δυσπρόσιτα σχολεία, μόνο για τους μαθητές της τρίτης λυκείου και με αυστηρούς όρους (όριο απουσιών) παρακολούθησης.

Ηδη είναι έντονη η αντίδραση των μαθητών, που διαμαρτύρονται από την αρχή της σχολικής χρονιάς για την κατάργηση του προγράμματος, αλλά και των εκπαιδευτικών που έχουν προσφύγει στα δικαστήρια για τα δεδουλευμένα των δύο τελευταίων χρόνων.

Το άδοξο τέλος του θεσμού είχε προαναγγελθεί πριν ακόμη αρχίσει η σχολική χρονιά, καθώς η υπουργός Παιδείας -σε σχετική συνέντευξη Τύπου- είχε μιλήσει για «αλλαγή μορφής της ΠΔΣ και μόνο σε μικρά σχολεία απομακρυσμένων περιοχών». Ωστόσο, η ίδια είχε αναφερθεί σε ειδικά προγράμματα στήριξης, τα οποία θα απευθύνονταν σε ευρύτερο αριθμό παιδιών χωρίς περιορισμούς. Ακόμα δεν έχει γνωστοποιηθεί τίποτα, βρισκόμαστε στη μέση περίπου της χρονιάς και μόλις δρομολογήθηκε το εξαρχής προγραμματισμένο... Είναι απογοητευτικά τα δεδομένα.

Σε ό,τι αφορά τους όρους λειτουργίας των συρρικνωμένων προγραμμάτων ΠΔΣ, που στοχεύουν «στη δημιουργία συνθηκών πρόληψης και θεραπείας του κοινωνικού αποκλεισμού και αναβάθμισης της ποιότητας της εκπαίδευσης», η σχετική υπουργική απόφαση, μεταξύ άλλων, προβλέπει:

α) Τα τμήματα ΠΔΣ μπορούν να συγκροτούνται και με έναν μαθητή, ενώ μαθητές που απουσιάζουν από τα μαθήματα για περισσότερες από το 50% των μηνιαίων ωρών του τμήματος, ο σχεδιαστής-αξιολογητής οφείλει να τον διαγράψει έπειτα από ενημέρωση του γονέα ή κηδεμόνα του.

β) Οι παρουσίες των μαθητών επιβεβαιώνονται με υπογραφή τους ανά ώρα παρακολούθησης στο σχετικό έντυπο. Κάθε μάθημα της ΠΔΣ διδάσκεται δύο (2) ώρες εβδομαδιαίως, γ) Η ΠΔΣ, ως υποστηρικτικός θεσμός της εκπαίδευσης, ταυτίζεται με τον αντίστοιχο θεσμό της ενισχυτικής διδασκαλίας (Ε.Δ.) και απευθύνεται σε μαθητές της τελευταίας τάξης όλων των τύπων Λυκείων, που είναι χαρακτηρισμένα δυσπρόσιτα σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Εκπαίδευση
Σχετικά θέματα: Εκπαίδευση
Καιρός για μόρφωση των Τσιγγάνων
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Διαχείριση απορριμμάτων
Από οδοκαθαριστές σε γραφεία υπουργών!
Πώς στήθηκε η κομπίνα των αποσπάσεων
Είπαν τα κάλαντα στα ΜΑΤ
Ελεύθεροι και οι δύο νεαροί
Αδειάζουν οι τσέπες
Ο μήνας που χάνεις τον λογαριασμό
Βροχές και νοτιάδες
Μουσκεμένα Χριστούγεννα
Βόνιτσα
Με περίστροφο και βενζίνη μπούκαρε στην Εφορία
Εκπαίδευση
Εσβησαν από τον πίνακα και το δημόσιο φροντιστήριο
Καιρός για μόρφωση των Τσιγγάνων
Θεσσαλονίκη
Τα «45άρια» του Ψωμιάδη
Ιρανοί και Αφγανοί πρόσφυγες
«Ξύλο αντί για άσυλο»
Κέντρο Περίθαλψης Παίδων Λεχαινών
Παιδιά με ειδικά μαρτύρια στο ΚΕΠΕΠ
Ναρκωτικά
Ναρκω-κύκλωμα μέσα κι έξω από τα κάγκελα
Η κοκαΐνη παίρνει κεφάλι
Υγεία
Ζητούν έκπτωση 20% για να δώσουν 1,15 δισ.
Άλλες ειδήσεις
3 ελεύθεροι από το «συνδικάτο»