Έντυπη Έκδοση

ΑΛΛΗΛΟΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΩΝ ΤΟΥ ΑΣΑΝΤ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΛΩΝ, ΣΤΗ ΓΕΝΕΥΗ 2

- Στην προεδρία! - Στη φυλακή!

Ενώ υποστηρικτές του Ασαντ διαδηλώνουν στο Μοντρέ...
Φραστικός πόλεμος και ανταλλαγή αλληλοκατηγοριών μεταξύ των αντιμαχόμενων πλευρών, με αιχμή του δόρατος την τύχη του Μπασάρ αλ Ασαντ, σημάδεψαν την πρώτη ημέρα των ειρηνευτικών συνομιλιών για τη Συρία, στο Μοντρέ.

Πλήρες θέμα...

 • Συρία

  • Δαμασκός: Στημένα τα στοιχεία για τις εκτελέσεις
   «Πολιτικούς σκοπούς» εξυπηρετεί η προχθεσινή έκθεση για τα βασανιστήρια και τις εκτελέσεις στη Συρία από κυβερνητικές δυνάμεις, σύμφωνα με την κυβέρνηση της Δαμασκού, η οποία θεωρεί ότι τα στοιχεία είναι ψεύτικα.
 • Ουκρανία

  • ΟΠΛΙΣΜΕΝΟΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ Δαμασκός έγινε το Κίεβο
   ΣΕ ΑΙΜΑΤΗΡΟ αντάρτικο πόλης εξελίσσεται η αντιπαράθεση της αντιπολίτευσης με την κυβέρνηση στην Ουκρανία, για τους νέους νόμους περί διαδηλώσεων και λειτουργίας των ΜΚΟ. Πέντε άτομα σκοτώθηκαν και 300 τραυματίστηκαν στις χθεσινές συγκρούσεις, ενώ η Ε.Ε. απειλεί να υιοθετήσει κυρώσεις εναντίον του Κιέβου για την αστυνομική βία και η Ρωσία καταγγέλλει ξένη ανάμιξη στις ουκρανικές εσωτερικές υποθέσεις.
  • Απειλούν με μέτρα ΗΠΑ και Ε. Ενωση
   Τρεις -ή πέντε κατά την αντιπολίτευση- οι νεκροί το τελευταίο 24ωρο στο Κίεβο. Η κατάσταση φαίνεται να έχει ξεφύγει... Στο ψυγείο βάζουν οι ΗΠΑ και η Ε.Ε. την Ουκρανία ύστερα από το ανεξέλεγκτο κύμα βίας των Αρχών του Κιέβου προς τους διαδηλωτές. Η αρχή έγινε από την Ουάσιγκτον, η οποία μέσω της πρεσβείας της στο Κίεβο ανακοίνωσε πως ανακαλεί τις θεωρήσεις εισόδου (βίζες) στις Ηνωμένες Πολιτείες, για μεγάλο αριθμό Ουκρανών, ως πρώτο μέτρο απέναντι στην αστυνομική βία της ουκρανικής αστυνομίας.
 • Κίνα

  • ΜΕΓΑΛΟΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣΤΕΛΕΧΗ ΜΕ OFFSHORE ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ Υπάρχουν παράδεισοι και για την κινεζική ελίτ
   Πρόσωπα από το στενό οικογενειακό περιβάλλον της κινεζικής ελίτ, όπως ο κουνιάδος του προέδρου της Κίνας Σι Ζινπίνγκ, και τα παιδιά των πρώην πρωθυπουργών, Γουέν Τζιαμπάο και Λι Πενγκ, φαίνεται να διατηρούσαν επιχειρήσεις σε φορολογικούς παραδείσους του εξωτερικού.
  • «Πολεμούν τη διαφθορά» με φυλακίσεις αυτών που την αποκαλύπτουν
   Αυστηρά μέτρα έξω από το δικαστήριο όπου δικάζεται ο Κινέζος ακτιβιστής Σου Ζιγιόνγκ και άλλοι επτά σύντροφοί του Επισήμως, δικάζεται για «διοργάνωση παράνομης συγκέντρωσης με στόχο τη διατάραξη της δημόσιας τάξης». Το πραγματικό του έγκλημα, λένε οι υποστηρικτές του και οι ξένοι ανταποκριτές στο Πεκίνο, είναι η εκστρατεία του κατά της διαφθοράς και οι πιέσεις που ασκούσε δημοσίως στο κομμουνιστικό κόμμα ν' αποκαλύψει τον παράνομο πλούτο κυβερνητικών αξιωματούχων.
 • Ρωσία

  • Σνόουντεν: Δεν είμαι κατάσκοπος της Ρωσίας
   «Ενήργησα μόνος» ξεκαθαρίζει για άλλη μια φορά ο πρώην τεχνικός σύμβουλος της NSA Εντουαρντ Σνόουντεν απορρίπτοντας ως «παράλογους» τους αμερικανικούς υπαινιγμούς περί μυστικής συνεργασίας με τη Μόσχα.
 • Ματιές στον κόσμο

  • Με βούλα Ε.Ε. η Τουρκία θα στέλνει πίσω τους μετανάστες
   Οι μετανάστες που εισέρχονται παράνομα στην Τουρκία μέσω κρατών-μελών της Ε.Ε. ή στην Ε.Ε. μέσω της Τουρκίας θα πρέπει να επιστρέφουν στη χώρα προέλευσής τους στο πλαίσιο της συμφωνίας «επανεισδοχής» που υπέγραψαν η Ε.Ε. και η Τουρκία στις 16 Δεκεμβρίου, αποφάνθηκε η κοινοβουλευτική επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
  • Γύρισαν πίσω 4 εκατομμύρια οι βουλευτές του Γκρίλο
   Τέσσερα εκατομμύρια ευρώ, που τους είχαν διατεθεί για κάλυψη των εξόδων τους, επέστρεψαν στο ιταλικό κράτος βουλευτές και γερουσιαστές του Κινήματος των 5 Αστέρων, του Μπέπε Γκρίλο.
  • Στο δρόμο και στο πόδι το υπουργικό συμβούλιο
   Δική του παντιέρα κατά της κεντρικής κυβέρνησης της Ινδίας σήκωσε ο πρόεδρος του τοπικού υπουργικού συμβουλίου του Νέου Δελχί, Αρβιντ Κετζριγουάλ, οργανώνοντας μια άνευ προηγουμένου διαμαρτυρία, με αφορμή μια αντιπαράθεση για το ποιος ελέγχει την αστυνομία της πόλης.
  • Η ατμοσφαιρική ρύπανση αυξάνει τα καρδιακά επεισόδια
   Μελέτη που επιβεβαιώνει ότι η ατμοσφαιρική ρύπανση συνδέεται με τον κίνδυνο καρδιακού επεισοδίου ενισχύει την προώθηση από την Ευρωπαϊκή Ενωση αυστηρότερων στόχων για καθαρή ατμόσφαιρα.
  • «Χάσαμε την εμπιστοσύνη του κοινού, λόγω Σνόουντεν»
   Η ασφάλεια και η ελευθερία στο Διαδίκτυο πρωταγωνιστούν στην ατζέντα του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός, με τις εταιρείες τεχνολογίας να εκφράζουν ανησυχία για τις επιπτώσεις των αποκαλύψεων Σνόουντεν, υπό το φως των οποίων προαναγγέλθηκε χθες ανεξάρτητη ερευνητική πρωτοβουλία για το μέλλον του Ιντερνετ.
  • Γαβ, τέλος. Οι σκύλοι θα μιλάνε
   «Ωραία, εσύ με καταλαβαίνεις. Εγώ;» Οι σκύλοι πλέον δεν θα γαβγίζουν. Θα λένε «κουράστηκα», «τι είναι αυτό;» και «πεινάω». Κι όλ' αυτά σε τέσσερις γλώσσες.