Έντυπη Έκδοση

ΔΗΜΟΙ

Οι κάλπες φρέναραν την κινητικότητα

Πρώτοι οι σχολικοί φύλακες πραγματοποιούν σήμερα συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος
Στον αέρα τα σχέδια της κυβέρνησης για εθελοντική κινητικότητα 6.000 υπαλλήλων στους δήμους, μετά την άρνηση των εργαζομένων να απογραφούν και των δημάρχων να δώσουν οικονομικά στοιχεία εν όψει των εκλογών του Μαΐου!

Πλήρες θέμα...

 • Τοπική Αυτοδιοίκηση

 • Τρομοκρατία

  • 4 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ Κατόπιν φυγής επικήρυξη
   ΕΝΑ εκατομμύριο για κάθε έναν από τους Χρ.Ξηρό, Ν. Μαζιώτη και Π. Ρούπα και ένα ακόμη για τους δράστες του διπλού φονικού έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής προσφέρει η πολιτεία. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει, αλλά μέχρι τώρα δεν επήλθαν ουσιαστικά αποτελέσματα.
  • Κινητικότητα Χριστόδουλου στον Κορυδαλλό από πτέρυγα σε πτέρυγα
   Εχουν κληθεί 7 υπάλληλοι για να απολογηθούν, καθώς φέρεται να εμπλέκονται στη διευκόλυνση των μετακινήσεων του Ξηρού Με άνεση κυκλοφορούσε στο εσωτερικό των φυλακών ο Χ. Ξηρός Υπαρχιφύλακες του Κορυδαλλού γνώριζαν τις μετακινήσεις του καταζητούμενου πλέον Χριστόδουλου Ξηρού στις πτέρυγες των φυλακών, όπως προκύπτει από την έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη για τις πειθαρχικές ευθύνες σωφρονιστικών υπαλλήλων.
  • «Μαρκάρουν» συγγενείς του Ξηρού περιμένοντας την «απάντησή» του
   «Ανταπάντησαν» στην προειδοποίησή του («μην τολμήσετε να κανιβαλίσετε συγγενείς και αγαπημένα μου πρόσωπα») Την «απάντηση» του Χριστόδουλου Ξηρού φαίνεται πως επιδιώκουν οι αρχές, που μέσα σε δύο 24ωρα από τη δημοσιοποίηση του κειμένου του και του βίντεο-μανιφέστο, «ανταπάντησαν» στην προειδοποίησή του («μην τολμήσετε να κανιβαλίσετε συγγενείς και αγαπημένα μου πρόσωπα») με νέες έρευνες στα σπίτια συγγενών του, και μία επικήρυξη.
  • Θεοφίλου: Σκευωρία η εμπλοκή μου στη ληστεία
   Σε μεθόδευση της Αντιτρομοκρατικής Υπρεσίας αποδίδει την εμπλοκή του στην υπόθεση ο 30χρονος φοιτητής Τάσος Θεοφίλου, που κατηγορείται για τη ληστεία μετά φόνου σε υποκατάστημα τράπεζας στην Πάρο, το καλοκαίρι του 2012, και για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».
 • Σωφρονιστικό σύστημα

  • Ολοι μέσα!
   Προφυλακίσεις με τη σέσουλα, κατά πρωθυπουργική εντολή, παρ' ότι το 40% των κατηγορουμένων, στους οποίους είχε επιβληθεί προφυλάκιση, στη συνέχεια αθωώνονταν Ηδη εξετάζεται είτε επαναφορά στο παλαιό καθεστώς των προφυλακίσεων (πριν από το 2010) είτε προσθήκη τροποποιήσεων που θα διευκολύνουν την επιβολή του επαχθούς μέτρου. Εκτός από τις άδειες που θα κοπούν, κατ' αρχάς, για τους καταδικασθέντες για τρομοκρατία, το βέβαιο είναι ότι θα καταργηθεί και το ισχύον πλαίσιο για τις προφυλακίσεις
 • Δικαστικό ρεπορτάζ

  • **ΔΙΚΗ ΨΩΜΙΑΔΗ Από τον ανακριτή στο ακροατήριο άδειασαν... οι τσάντες
   Με ένταση αλλά και με... εντυπωσιακή κατάθεση μάρτυρα τραπεζικού υπαλλήλου συνεχίστηκε στο Εφετείο Κακουργημάτων η δίκη του Μάκη Ψωμιάδη για τα χαμένα εκατομμύρια της ΠΑΕ ΑΕΚ. Ο μάρτυρας Οδυσσέας Αναστασίου (διευθυντής στο κατάστημα Eurobank Πατησίων από τον Ιανουάριο 2001 έως τον Σεπτέμβριο 2003) στον ανακριτή και στο ΣΔΟΕ είχε μιλήσει για τσάντες με δεσμίδες χρημάτων, αλλά στο ακροατήριο για... άδειες τσάντες. Σε σχετική ερώτηση είπε ότι και στις δύο αντίθετες, καταφανώς, καταθέσεις έλεγε... αλήθεια!
 • Δήμος Αθηναίων

  • Και ηλεκτρονικά ο Δήμος Αθηναίων
   Στο επίκεντρο βρίσκεται η ταχεία εξυπηρέτηση του δημότη, καθώς και η άμεση προσβασιμότητα σε πληροφορίες που τον αφορούν «Δεν έχουμε ανάγκη το άγρυπνο μάτι της τρόικας,αλλά του πολίτη», τόνισε ο Γ. Καμίνης παρουσιάζοντας το πρόγραμμα Σύμφωνα με υπολογισμούς του δήμου, μέσω της ηλεκτρονικής διακίνησης εγγράφων εξοικονομούνται 200.000 ευρώ ετησίως, τόσο από το κόστος της εκτύπωσης όσο και της φθοράς εκτυπωτών
 • Θεσσαλονίκη

  • Υπόλογοι οι εφοριακοί για 7,5 εκατ. ευρώ που δεν αποδόθηκαν από το δήμο
   Συνολικά 7,5 εκατ. ευρώ δεν αποδόθηκαν στη Θ' ΔΟΥ, λόγω της υπεξαίρεσης στα ταμεία του Δήμου Θεσσαλονίκης, όπως προέκυψε χθες κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης. Το παραπάνω χρηματικό ποσό καταλογίζεται συνολικά στους εμπλεκόμενους εφοριακούς που είχαν την ευθύνη ελέγχου και ήδη βρίσκονται στο επίκεντρο εισαγγελικής έρευνας.
  • Σε 40 ημέρες η απόφαση για την έκδοση των δύο Τούρκων
   Σε περίπου 40 ημέρες αναμένεται να απαντήσει το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης στο αίτημα των τουρκικών αρχών για την έκδοση των δύο Τούρκων που συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη, ως μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης της γειτονικής χώρας.
 • Εργασιακά θέματα

  • Ολη η Αριστερά για τα εργασιακά δικαιώματα, πλην του ΚΚΕ
   Η αρχή οργανωμένων κοινών αντιδράσεων για την υποστήριξη των εργασιακών και δημοκρατικών δικαιωμάτων έγινε πράξη, είπαν δεκάδες συνδικαλιστές, στελέχη και μέλη της Αριστεράς, που συναντήθηκαν χθες το απόγευμα στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών και πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας στη Βουλή.
 • Υγεία

  • Στάση οι γιατροί για τις περικοπές στην Υγεία
   Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν σήμερα τα δημόσια νοσοκομεία, αφού σύσσωμος ο ιατρικός κόσμος πραγματοποιεί στάση εργασίας από τις 11.00 έως τις 15.00, γεγονός το οποίο σημαίνει ότι το διάστημα αυτό θα αντιμετωπίζονται μόνο τα έκτακτα και επείγοντα περιστατικά στα νοσηλευτικά ιδρύματα.
 • Ανθρώπινα

  • «Ζωγραφική, το προσωπικό μου παραμύθι»
   Συνέντευξη με τη ΛΗΔΑ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ «Σαν παραμύθι, διαφυγή και αναβίωση των παιδικών μας αναμνήσεων» Λ.Κ. Αισιοδοξεί και πιστεύει πως αυτή η πολύ δύσκολη κατάσταση θα μας κάνει να αλλάξουμε τον τρόπο σκέψης μας, να ιεραρχήσουμε καλύτερα τις προτεραιότητές μας, να εκμεταλλευτούμε τα προτερήματα της χώρας μας χωρίς να μιμούμαστε βλακωδώς τους ξένους.
  • Της αγάπης
   Φέτος συμπληρώνονται είκοσι χρόνια από το θάνατο του άρχοντα της πνευματικής μας παράδοσης, του Γέροντα Παΐσιου του Αγιορείτη ή Αρσένιου Εζνεπίδη. Θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό που γνώρισα αυτή τη μεγάλη μορφή.