Έντυπη Έκδοση

Δαμασκός: Στημένα τα στοιχεία για τις εκτελέσεις

«Πολιτικούς σκοπούς» εξυπηρετεί η προχθεσινή έκθεση για τα βασανιστήρια και τις εκτελέσεις στη Συρία από κυβερνητικές δυνάμεις, σύμφωνα με την κυβέρνηση της Δαμασκού, η οποία θεωρεί ότι τα στοιχεία είναι ψεύτικα.

«Το υπουργείο Δικαιοσύνης αρνείται κατηγορηματικά την αυθεντικότητα της έκθεσης», μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων SANA, επικαλούμενο ανακοίνωση του υπουργείου, που λέει ότι η δημοσίευση των στοιχείων είχε στόχο «να υπονομεύσει τις προσπάθειες για ειρήνευση στη Συρία». «Είναι μια πολιτικοποιημένη έκθεση, χωρίς αντικειμενικότητα και επαγγελματισμό», αναφέρει η υπουργική ανακοίνωση.

Η έκθεση βασίστηκε στις περίπου 55.000 φωτογραφίες που παρέδωσε ένας λιποτάκτης. Οι φωτογραφίες, σύμφωνα με τρεις νομικούς ειδικευμένους σε εγκλήματα πολέμου, παρέχουν «σαφείς αποδείξεις» για το «συστηματικό βασανισμό και τις δολοφονίες» 11.000 κρατουμένων από το καθεστώς του Ασαντ. Το υπουργείο Δικαιοσύνης της Συρίας ωστόσο υποστηρίζει ότι οι φωτογραφίες είναι πλαστές. «Οποιος έχει εργαστεί στον τομέα της διερεύνησης εγκλημάτων μπορεί να δει ότι οι φωτογραφίες αυτές είναι πλαστές», ανέφερε η ανακοίνωση.

Ο λιποτάκτης στρατιώτης (στην έκθεση αναφέρεται ως «Καίσαρας») είπε ότι εργαζόταν στη στρατιωτική αστυνομία και δουλειά του ήταν να φωτογραφίζει τους νεκρούς κρατουμένους. Δεν ισχυρίζεται ότι ήταν ο ίδιος αυτόπτης μάρτυρας εκτελέσεων ή βασανιστηρίων. Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών υποστήριξε ότι η έκθεση είναι φρικιαστική και υποδηλώνει τις συστηματικές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από μέρους της κυβέρνησης του προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ.

(ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ)

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Κανένα σχόλιο

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 0

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Μέση Ανατολή και αραβικός κόσμος
Συρία
Σχετικά θέματα: Συρία
- Στην προεδρία! - Στη φυλακή!
Άλλα θέματα στην κατηγορία Διεθνή της έντυπης έκδοσης
Συρία
- Στην προεδρία! - Στη φυλακή!
Δαμασκός: Στημένα τα στοιχεία για τις εκτελέσεις
Ουκρανία
Κίνδυνος εμφυλίου
Απειλούν με μέτρα ΗΠΑ και Ε. Ενωση
Κίνα
Υπάρχουν παράδεισοι και για την κινεζική ελίτ
«Πολεμούν τη διαφθορά» με φυλακίσεις αυτών που την αποκαλύπτουν
Ρωσία
Σνόουντεν: Δεν είμαι κατάσκοπος της Ρωσίας
Ματιές στον κόσμο
Με βούλα Ε.Ε. η Τουρκία θα στέλνει πίσω τους μετανάστες
Γύρισαν πίσω 4 εκατομμύρια οι βουλευτές του Γκρίλο
Στο δρόμο και στο πόδι το υπουργικό συμβούλιο
Η ατμοσφαιρική ρύπανση αυξάνει τα καρδιακά επεισόδια
«Χάσαμε την εμπιστοσύνη του κοινού, λόγω Σνόουντεν»
Αυτόματος μεταφραστής σκυλίσιων συναισθημάτων