Έντυπη Έκδοση

Απειλούν με μέτρα ΗΠΑ και Ε. Ενωση

Στο ψυγείο βάζουν οι ΗΠΑ και η Ε.Ε. την Ουκρανία ύστερα από το ανεξέλεγκτο κύμα βίας των Αρχών του Κιέβου προς τους διαδηλωτές. Η αρχή έγινε από την Ουάσιγκτον, η οποία μέσω της πρεσβείας της στο Κίεβο ανακοίνωσε πως ανακαλεί τις θεωρήσεις εισόδου (βίζες) στις Ηνωμένες Πολιτείες, για μεγάλο αριθμό Ουκρανών, ως πρώτο μέτρο απέναντι στην αστυνομική βία της ουκρανικής αστυνομίας.

Τρεις -ή πέντε κατά την αντιπολίτευση- οι νεκροί το τελευταίο 24ωρο στο Κίεβο. Η κατάσταση φαίνεται να έχει ξεφύγει... Τρεις -ή πέντε κατά την αντιπολίτευση- οι νεκροί το τελευταίο 24ωρο στο Κίεβο. Η κατάσταση φαίνεται να έχει ξεφύγει... Τη σκυτάλη των αυστηρών απειλών προς το Κίεβο έλαβαν οι Βρυξέλλες. Με σκληρή ανακοίνωσή του, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, τόνισε πως οι Βρυξέλλες έχουν σοκαριστεί από τους θανάτους, ενώ κατήγγειλε με τον πλέον σαφή τρόπο τα επεισόδια και τη χρήση βίας.

Χωρίς να αναφερθεί σε λήψη μέτρων εναντίον της Ουκρανίας, καθώς αυτό όπως εξήγησε πρέπει να είναι αποτέλεσμα κοινής απόφασης όλων των μελών της Ε.Ε., άφησε να εννοηθεί πως οι Βρυξέλλες θα εξετάσουν πιθανές δράσεις, αλλά και τις επιπτώσεις που θα έχουν τα πρόσφατα γεγονότα στις σχέσεις της με το Κίεβο.

Τις χαοτικές εξελίξεις στην Ουκρανία σχολίασε και ο Γάλλος πρόεδρος. Με γραπτή του δήλωση ο Φρανσουά Ολάντ δεν έκρυψε την έντονη ανησυχία του για τις ολοένα και πιο βίαιες συγκρούσεις, κατηγορώντας παράλληλα την ουκρανική κυβέρνηση για την ψήφιση του νόμου, ο οποίος εμποδίζει την ελευθερία έκφρασης μέσω των διαδηλώσεων.

Με την καυτή πατάτα της Ουκρανίας να βρίσκεται στα χέρια της ελληνικής προεδρίας, ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος κράτησε την πιο ψύχραιμη στάση. Με μήνυμά του μέσω της σελίδας της ελληνικής προεδρίας στο twitter απηύθυνε έκκληση προς όλους στην Ουκρανία να δρουν με αυτοσυγκράτηση και να αποφεύγουν τη βία.

Την ίδια στιγμή η Μόσχα, αφού χαρακτήρισε την κατάσταση στο Κίεβο εκτός ελέγχου, επανέλαβε την πάγια θέση της πως οι συγκρούσεις τροφοδοτούνται από ξένες δυνάμεις, οι οποίες αναμιγνύονται στις εσωτερικές υποθέσεις της Ουκρανίας.

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Κανένα σχόλιο

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 0

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Ουκρανία
ΗΠΑ
Ευρωπαϊκή Ένωση
Σχετικά θέματα: Ουκρανία
Κίνδυνος εμφυλίου
Άλλα θέματα στην κατηγορία Διεθνή της έντυπης έκδοσης
Συρία
- Στην προεδρία! - Στη φυλακή!
Δαμασκός: Στημένα τα στοιχεία για τις εκτελέσεις
Ουκρανία
Κίνδυνος εμφυλίου
Απειλούν με μέτρα ΗΠΑ και Ε. Ενωση
Κίνα
Υπάρχουν παράδεισοι και για την κινεζική ελίτ
«Πολεμούν τη διαφθορά» με φυλακίσεις αυτών που την αποκαλύπτουν
Ρωσία
Σνόουντεν: Δεν είμαι κατάσκοπος της Ρωσίας
Ματιές στον κόσμο
Με βούλα Ε.Ε. η Τουρκία θα στέλνει πίσω τους μετανάστες
Γύρισαν πίσω 4 εκατομμύρια οι βουλευτές του Γκρίλο
Στο δρόμο και στο πόδι το υπουργικό συμβούλιο
Η ατμοσφαιρική ρύπανση αυξάνει τα καρδιακά επεισόδια
«Χάσαμε την εμπιστοσύνη του κοινού, λόγω Σνόουντεν»
Αυτόματος μεταφραστής σκυλίσιων συναισθημάτων