Έντυπη Έκδοση

Υπόλογοι οι εφοριακοί για 7,5 εκατ. ευρώ που δεν αποδόθηκαν από το δήμο

Συνολικά 7,5 εκατ. ευρώ δεν αποδόθηκαν στη Θ' ΔΟΥ, λόγω της υπεξαίρεσης στα ταμεία του Δήμου Θεσσαλονίκης, όπως προέκυψε χθες κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης. Το παραπάνω χρηματικό ποσό καταλογίζεται συνολικά στους εμπλεκόμενους εφοριακούς που είχαν την ευθύνη ελέγχου και ήδη βρίσκονται στο επίκεντρο εισαγγελικής έρευνας.

Τα ανωτέρω τόνισε στο δικαστήριο ο δικηγόρος Σωτήρης Καπετανόπουλος, συνήγορος του κατηγορούμενου πρώην γεν. γραμματέα του δήμου ερωτώντας την οικονομική επιθεωρήτρια Αναστασία Τσεμπερά γιατί δεν διεξήγαγε νωρίτερα την έρευνα, ενώ είχε σχετική εντολή του εισαγγελέα για τον έλεγχο της συγκεκριμένης ΔΟΥ από το 2009. Η βασική μάρτυρας κατηγορίας απάντησε ότι η έρευνα για την εμπλοκή των εφοριακών καθυστέρησε λόγω φόρτου εργασίας, επειδή προηγείτο η υπόθεση της υπεξαίρεσης.

Η υπεράσπιση του Μ. Λεμούσια έθεσε και το θέμα της υπαλλήλου που αρχικά κατηγορήθηκε για την υπεξαίρεση, αλλά τελικά απαλλάχθηκε με το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, καθώς δεν προέκυψαν ευθύνες λόγω της θέσης που κατείχε στο δήμο, ενώ στη συνέχεια αποκαλύφθηκε ότι έπαιξε ποσό 12 εκατ. ευρώ στο Χρηματιστήριο, την περίοδο 2003-2007. Για τη συγκεκριμένη υπάλληλο διεξάγεται ξεχωριστή έρευνα για το αδίκημα της «νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες».

Νωρίτερα, η κ. Τσεμπερά ερωτήθηκε από πάρεδρο του δικαστηρίου για τις παραλείψεις του πρώην δημάρχου και απάντησε ότι «δεν έκανε τους απαιτούμενους ελέγχους στους λογαριασμούς του δήμου». Το λόγο πήρε ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος λέγοντας ότι η μάρτυρας «επαναλαμβάνει την ίδια αναλήθεια» και διευκρίνισε ότι όλα τα έγγραφα και τα παραστατικά ελέγχονται από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Ο συνήγορος Δημήτρης Τσοβόλας κατηγόρησε την επιθεωρήτρια για εμπάθεια σε βάρος του πρώην δημάρχου, σημειώνοντας πως «σπιλώνονται συνειδήσεις εδώ και τόσα χρόνια».

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Κανένα σχόλιο

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 0

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
ΔΟΥ
Επίορκοι
Θεσσαλονίκη
Σχετικά θέματα: Θεσσαλονίκη
Σε 40 ημέρες η απόφαση για την έκδοση των δύο Τούρκων
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Τοπική Αυτοδιοίκηση
Α-κινητικότητα λόγω δημοτικών
Δάσκαλος έβαλε τα παιδιά να χαστουκίσουν συμμαθητή τους!
Τρομοκρατία
Ενα εκατομμύριο το κεφάλι για Ξηρό, Μαζιώτη, Ρούπα
Κινητικότητα Χριστόδουλου στον Κορυδαλλό από πτέρυγα σε πτέρυγα
«Μαρκάρουν» συγγενείς του Ξηρού περιμένοντας την «απάντησή» του
Θεοφίλου: Σκευωρία η εμπλοκή μου στη ληστεία
Σωφρονιστικό σύστημα
Ολοι μέσα!
Δικαστικό ρεπορτάζ
Από τον ανακριτή στο ακροατήριο άδειασαν... οι τσάντες
Δήμος Αθηναίων
Και ηλεκτρονικά ο Δήμος Αθηναίων
Θεσσαλονίκη
Υπόλογοι οι εφοριακοί για 7,5 εκατ. ευρώ που δεν αποδόθηκαν από το δήμο
Σε 40 ημέρες η απόφαση για την έκδοση των δύο Τούρκων
Εργασιακά θέματα
Ολη η Αριστερά για τα εργασιακά δικαιώματα, πλην του ΚΚΕ
Υγεία
Στάση οι γιατροί για τις περικοπές στην Υγεία
Ανθρώπινα
«Ζωγραφική, το προσωπικό μου παραμύθι»
Της αγάπης