Έντυπη Έκδοση

Ολη η Αριστερά για τα εργασιακά δικαιώματα, πλην του ΚΚΕ

Η αρχή οργανωμένων κοινών αντιδράσεων για την υποστήριξη των εργασιακών και δημοκρατικών δικαιωμάτων έγινε πράξη, είπαν δεκάδες συνδικαλιστές, στελέχη και μέλη της Αριστεράς, που συναντήθηκαν χθες το απόγευμα στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών και πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας στη Βουλή.

Φαίνεται ότι το ζήτημα των δικαιωμάτων ενώνει την Αριστερά. Στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στις 6 το απόγευμα παρόντες ήταν όλοι, εκτός του Κομμουνιστικού Κόμματος. Μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, εκπρόσωποι αντιφασιστικών και οργανώσεων δικαιωμάτων, συνδικαλιστές (ΑΔΕΔΥ, ΟΛΜΕ, ΠΟΕ-ΟΤΑ, Μετρό, καθώς και εκπρόσωποι ομοσπονδιών εργαζομένων).

«Οχι στις απαγορεύσεις των δικαιωμάτων», «Κάτω τα χέρια από τις εργατικές ελευθερίες», έγραφαν τα πανό. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης δήλωσε ότι «θα αγωνιστούμε για την υπεράσπιση της αληθινής δημοκρατίας, που αποκτά σημασία για την επιβίωση του ελληνικού λαού, και την έξοδο από την κρίση. Η δημοκρατία είναι το μέσον και ταυτόχρονα ο σκοπός για τη μεγάλη ανατροπή».

«Δεν φοβόμαστε, διεκδικούμε»

Ο συνταγματολόγος Δημήτρης Μπελαντής αναφέρθηκε σε «επίθεση εναντίον συνδικαλιστών και αγωνιστών της Αριστεράς, γεγονός που επιδεικνύει τον κατήφορο του πολιτικού συστήματος». Αναφέρθηκε σε «μαύρο χειμώνα» τον οποίο βιώνουν με τη στοχοποίησή τους επιστήμονες, απεργοί και διαδηλωτές, όσοι διεκδικούν ελευθερίες και συλλογικά δικαιώματα: «Δεν φοβόμαστε, συνεχίζουμε να διεκδικούμε...» τόνισε.

Από την ΑΔΕΔΥ, ο Γρ. Καλομοίρης επισήμανε ότι «διοργανώνουμε σειρά κινητοποιήσεων σχετικά με την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και συνδικαλιστικών ελευθεριών, με στόχο να ανατρέψουμε την καταπάτησή τους». Ως παραδείγματα αναφέρει την απαγόρευση της συγκέντρωσης στα Προπύλαια στις 8 Ιανουαρίου, ημέρα ανάληψης της ευρωπαϊκής προεδρίας από την Ελλάδα. Στη συγκέντρωση, που είχε πραγματοποιηθεί παρά την απαγόρευση, σημειώθηκε ρίψη χημικών από διμοιρία των ΜΑΤ, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο ίδιος, ενώ συνελήφθη ο συνδικαλιστής Παύλος Αντωνόπουλος.

Ο Γρ. Καλομοίρης πρόσθεσε ότι ακολούθησε και δεύτερη απαγόρευση συγκέντρωσης, στις 11 του ίδιου μήνα. Πρόκειται για διαμαρτυρία που είχαν διοργανώσει καθηγητές και σχολικοί φύλακες στα διόδια των Τεμπών. «Είναι η δεύτερη φορά που συλλαμβάνομαι επειδή μετέχω σε συγκέντρωση. Την πρώτη φορά ήταν στη χούντα» δήλωσε ο Π. Αντωνόπουλος.

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Κανένα σχόλιο

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 0

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
ΚΚΕ
Εργασιακά θέματα
Απεργίες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας
Βουλή
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Τοπική Αυτοδιοίκηση
Α-κινητικότητα λόγω δημοτικών
Δάσκαλος έβαλε τα παιδιά να χαστουκίσουν συμμαθητή τους!
Τρομοκρατία
Ενα εκατομμύριο το κεφάλι για Ξηρό, Μαζιώτη, Ρούπα
Κινητικότητα Χριστόδουλου στον Κορυδαλλό από πτέρυγα σε πτέρυγα
«Μαρκάρουν» συγγενείς του Ξηρού περιμένοντας την «απάντησή» του
Θεοφίλου: Σκευωρία η εμπλοκή μου στη ληστεία
Σωφρονιστικό σύστημα
Ολοι μέσα!
Δικαστικό ρεπορτάζ
Από τον ανακριτή στο ακροατήριο άδειασαν... οι τσάντες
Δήμος Αθηναίων
Και ηλεκτρονικά ο Δήμος Αθηναίων
Θεσσαλονίκη
Υπόλογοι οι εφοριακοί για 7,5 εκατ. ευρώ που δεν αποδόθηκαν από το δήμο
Σε 40 ημέρες η απόφαση για την έκδοση των δύο Τούρκων
Εργασιακά θέματα
Ολη η Αριστερά για τα εργασιακά δικαιώματα, πλην του ΚΚΕ
Υγεία
Στάση οι γιατροί για τις περικοπές στην Υγεία
Ανθρώπινα
«Ζωγραφική, το προσωπικό μου παραμύθι»
Της αγάπης