Έντυπη Έκδοση

Το Φεστιβάλ στους Θεσσαλονικείς

Να ξαναζωντανέψει το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ζητούν, με επιστολή τους προς τον Γιάννη Μπουτάρη, 16 άνθρωποι του κινηματογράφου της πόλης.

Πρόκειται για κινηματογραφιστές, σκηνοθέτες, παραγωγούς και κριτικούς κινηματογράφου που ζουν και εργάζονται στη Θεσσαλονίκη. Ζητούν από το δήμαρχο της πόλης να διοργανώσει ο δήμος μια διημερίδα, ώστε να καταθέσουν και οι ίδιοι τις απόψεις τους για το πώς θα πρέπει να είναι το ΦΚΘ στο μέλλον και να ληφθούν αποφάσεις με γνώμονα τι συμφέρει τη Θεσσαλονίκη από καλλιτεχνική, πνευματική αλλά και οικονομική σκοπιά.

Απευθύνονται στον Γ. Μπουτάρη λόγω του περιεχομένου της επιστολής παραίτησής του από τη θέση του προέδρου του δ.σ. του ΦΚΘ, λίγο μετά το τέλος του τελευταίου φεστιβάλ, κι επειδή σ' αυτήν την επιστολή ο ίδιος σημείωνε πόσο σημαντικοί θεσμοί είναι για τη Θεσσαλονίκη τόσο το Φεστιβάλ Κινηματογράφου όσο και το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ κι επειδή προέτρεπε τον υπουργό Πολιτισμού να διορίσει στη θέση του κάποιον που διαμένει μόνιμα στην πόλη. Υπογραμμίζουν ότι ως άνθρωποι του κινηματογραφικού χώρου, όλων των ειδικοτήτων και όλων των πολιτικών αποχρώσεων, οι οποίοι κατοικούν στη Θεσσαλονίκη, ζητούν τη σύγκληση διημερίδας, γιατί όπως υπογραμμίζουν «νομίζουμε πως είναι πλέον καιρός, οι άνθρωποι της πόλης, που έχουμε ως αντικείμενο ενασχόλησής μας τον κινηματογράφο, να αρθρώσουμε λόγο και να διαβουλευτούμε, καταλήγοντας σε προτάσεις σε σχέση για το μέλλον και την πορεία του Φεστιβάλ Κινηματογράφου».

Δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψουν ένα θεσμό με ιστορία 54 ετών, ο οποίος ανήκει στη Θεσσαλονίκη, «στις προσωπικές φιλοδοξίες» του εκάστοτε καλλιτεχνικού διευθυντή.

«Πιστεύουμε πως ο ελληνικός κινηματογράφος πρέπει να επιστρέψει στο φυσικό χώρο του, όπως έχουν συνομολογήσει 20 διαφορετικά δημοσιεύματα θεσμικών και μη προσωπικοτήτων, ώστε να ξαναζωντανέψει το Φεστιβάλ», τονίζουν. Απευθύνονται στον Γ. Μπουτάρη γιατί, όπως επισημαίνουν, ο δήμος είναι ο μόνος φορέας ο οποίος νομιμοποιείται θεσμικά να οργανώσει μία τέτοια συνάντηση, καθώς έχει εκπρόσωπο στο δ.σ. του Φεστιβάλ. Και καλούν το δήμαρχο Θεσσαλονίκης να αποδείξει εμπράκτως πως ενδιαφέρεται για το μέλλον του Φεστιβάλ, ιδιαίτερα μετά την «άδοξη», όπως τη χαρακτηρίζουν, θητεία του.

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Κανένα σχόλιο

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 0

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
Κινηματογράφος
Σχετικά θέματα: Κινηματογράφος
Συγκινητικό ρόουντ-μούβι σε αποξενωμένες κοινωνίες
Άλλα θέματα στην κατηγορία Τέχνες & Πολιτισμός της έντυπης έκδοσης
Μουσική
Ο θείος Νώντας, το ροκ εν ρολ θηρίο
Κινηματογράφος
Το Φεστιβάλ στους Θεσσαλονικείς
Συγκινητικό ρόουντ-μούβι σε αποξενωμένες κοινωνίες
Λαογραφία
Νυφικά στα μέτρα της κρίσης
Βιβλίο
50 χρόνων η «Οδοντόκρεμα με χλωροφύλλη»
Τέχνη/Πολιτισμός
Επιχειρηματικότητα και άνοιγμα στην Κίνα
Κι αυτά
Εξαλλος ο Ταραντίνο
Κι εκείνα
Βραβείο στον Μπάδενας
Η πρώτη 25ετία του Ροθ
Παρθενικές της συνθέσεις
TV & Media
Πράσινο φως για τη ΔιχοΤόμηση
Ηξεις αφήξεις για τη Δημόσια Τηλεόραση στη Θεσσαλονίκη
Εξι μήνες φυλάκιση με αναστολή στον Ρίζο
Ερώτηση Στάθη Παναγούλη για δάνεια Mega