Έντυπη Έκδοση

Εξαλλος ο Ταραντίνο

Εγινε «φέιγ βολάν» στο Χόλιγουντ το σενάριο της νέας ταινίας του. Διακόπτει τα γυρίσματα

Παρελθόν αποτελεί ήδη η πολυαναμενόμενη ταινία του Ταραντίνο «The Hateful Eight», καθώς τις προηγούμενες ημέρες διέρρευσε σε «ολόκληρο το Χόλιγουντ» το σενάριό της και ο Αμερικανός σκηνοθέτης αποφάσισε να βάλει ένα οριστικό τέλος. «Είμαι πολύ απογοητευμένος, τελείωσα το σενάριο, μία μόλις σκηνή και δεν σκόπευα να συνεχίσω μέχρι τον επόμενο χειμώνα.

Τώρα τέλειωσαν όλα», ήταν τα πρώτα του λόγια.

Το σενάριο το είχαν στα χέρια τους μόνο έξι άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και οι τρεις πρωταγωνιστές της ταινίας: ο Τιμ Ροθ, ο Μάικλ Μάντσεν και ο Μπρους Ντερν. Το αξιοσημείωτο της υπόθεσης είναι ότι ο Ταραντίνο, κατά δήλωσή του, «το χέρι στη φωτιά» το βάζει μόνο για τον Τιμ Ροθ και όχι για παράδειγμα για τον Μάικλ Μάντσεν που έχει πρωταγωνιστήσει στο παρελθόν σε βασικούς ρόλους ταινιών του (Reservoir Dogs, Kill Bill 1 & 2).

Ο Αμερικανός σκηνοθέτης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Για τον Τιμ βάζω το χέρι μου στη φωτιά. Κάποιος από τους άλλους δύο το διάβασε στον ατζέντη του και εκείνος το πάσαρε σε ολόκληρο το Χόλιγουντ. Δεν γνωρίζω πώς δουλεύουν αυτοί οι καταραμένοι οι ατζέντηδες. Το μόνο που γνωρίζω είναι ότι δεν έχω πλέον καμία διάθεση να κάνω την ταινία. Θα εκδώσω το σενάριο και θα αφοσιωθώ σε ένα καινούργιο πρότζεκτ. Εχω ήδη δέκα σενάρια στο μυαλό μου».

Μόλις πριν από ενάμιση μήνα ο σκηνοθέτης είχε προαναγγείλει τα γυρίσματα της ταινίας του στο «The Tonight Show» και ενδεικτικό της βαρύτητας που προσδίδει στη μη διαρροή οποιουδήποτε στοιχείου είναι και το γεγονός ότι σε εκείνη την εκπομπή είχε αναφέρει: «Δεν μπορώ να σας πω τίποτα περισσότερο παρά μόνο ότι θα είναι ένα γουέστερν». Τα πρώτα σημάδια της «προδοσίας» έφτασαν στον Ταραντίνο από τα τηλέφωνα διάφορων ατζέντηδων που ζητούσαν για τους πελάτες τους συγκεκριμένους ρόλους για το «The Hateful Eight». Μεγάλη η οργή και η απογοήτευση για το τρομερό παιδί του αμερικανικού κινηματογράφου που καθρεφτίζεται και σε μία από τις τελευταίες φράσεις των δηλώσεών του: «Είχα δώσει το σενάριό μου μόνο σε έξι γ...ς ανθρώπους».

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Κανένα σχόλιο

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 0

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Σκηνοθέτες/Παραγωγοί
Κινηματογράφος
Κι αυτά
Άλλα θέματα στην κατηγορία Τέχνες & Πολιτισμός της έντυπης έκδοσης
Μουσική
Ο θείος Νώντας, το ροκ εν ρολ θηρίο
Κινηματογράφος
Το Φεστιβάλ στους Θεσσαλονικείς
Συγκινητικό ρόουντ-μούβι σε αποξενωμένες κοινωνίες
Λαογραφία
Νυφικά στα μέτρα της κρίσης
Βιβλίο
50 χρόνων η «Οδοντόκρεμα με χλωροφύλλη»
Τέχνη/Πολιτισμός
Επιχειρηματικότητα και άνοιγμα στην Κίνα
Κι αυτά
Εξαλλος ο Ταραντίνο
Κι εκείνα
Βραβείο στον Μπάδενας
Η πρώτη 25ετία του Ροθ
Παρθενικές της συνθέσεις
TV & Media
Πράσινο φως για τη ΔιχοΤόμηση
Ηξεις αφήξεις για τη Δημόσια Τηλεόραση στη Θεσσαλονίκη
Εξι μήνες φυλάκιση με αναστολή στον Ρίζο
Ερώτηση Στάθη Παναγούλη για δάνεια Mega