Έντυπη Έκδοση

Η ΝΕΡΙΤ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ... ΚΑΛΟ ΚΟΜΜΑΤΙ

Πράσινο φως για τη ΔιχοΤόμηση

Η EBU σταμάτησε τον «ανένδοτο» (όχι ότι αντιστάθηκε και πολύ) αγώνα και ενέδωσε στο κυβερνητικό προσωρινό τηλεοπτικό μόρφωμα της Δ.Τ.

Σήμερα αναμένεται να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η κοινή υπουργική υπόφαση, με τις υπογραφές των υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και υφυπουργού Ραδιοτηλεόρασης Παντελή Καψή, με βάση την οποία μπορεί να σπάσει η Δ.Τ. σε καλή και κακή επιχείρηση (κατά το σύστημα good bank-bad bank, το οποίο επιχειρήθηκε και για την εξυγίανση των τραπεζών).

Στουρνάρας και Καψής υπογράφουν την απόφαση, ο Μάναλης πότε; Στουρνάρας και Καψής υπογράφουν την απόφαση, ο Μάναλης πότε; Επειτα από αυτό απομένει μόνο να υπογράψει και ο ειδικός διαχειριστής της ΕΡΤ, Γκίκας Μάναλης.

Στη συνέχεια η ΝΕΡΙΤ θα μπορεί πλέον να διαχειριστεί το καλό κομμάτι της Δ.Τ., ενώ το κακό κομμάτι της προσωρινής Δ.Τ. θα έχει εμπλοκή, μεταξύ άλλων, στις διεκδικήσεις των πρώην εργαζομένων της ΕΡΤ.

Καθυστερεί

Ακόμη ένα φλέγον ζήτημα βέβαια είναι πως ο Γκίκας Μάναλης, αν και έχει συμφωνήσει από την προηγούμενη Παρασκευή να βάλει την υπογραφή του, καθυστερεί χαρακτηριστικά, γεγονός που έχει προκαλέσει μεγάλη ένταση και ποικίλα ερωτηματικά σε όσους εμπλέκονται στη δημιουργία της ΝΕΡΙΤ.

Στο μεταξύ η EBU σταμάτησε τον «ανένδοτο» (όχι ότι αντιστάθηκε και πολύ) αγώνα και ενέδωσε στο κυβερνητικό προσωρινό τηλεοπτικό μόρφωμα της Δ.Τ. Οπως αναφέρει σχετικό δελτίο Τύπου: «Υπογράφηκε χθες η συμφωνία μεταξύ της EBU και του Ειδικού Διαχειριστή Γκίκα Μάναλη, με την οποία η Δημόσια Τηλεόραση αναλαμβάνει, ως ο μεταβατικός δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας της χώρας, τις υποχρεώσεις που απορρέουν από παλαιότερες δεσμεύσεις της ΕΡΤ, αλλά και τα δικαιώματα που αντιστοιχούν σε όλα τα μέλη της EBU». Κοινώς, δικαιώματα μεγάλων αθλητικών γεγονότων, συμπαραγωγών και άλλες πολλές δραστηριότητες, για τις οποίες ας μην ξεχνάμε πως είχαν δοθεί ήδη προκαταβολές από τα χρήματα του ελληνικού λαού μέσω του ανταποδοτικού τέλους που εισέπραττε η τότε ΕΡΤ.

Ακόμη στην ανακοίνωση αναφέρεται πως: «Στο πλαίσιο της συμφωνίας, δίνεται η δυνατότητα στη Δημόσια Τηλεόραση να συμμετέχει σε διεθνείς συμπαραγωγές που τελούνται υπό την αιγίδα της EBU και να έχει πρόσβαση στο ειδησεογραφικό υλικό που συνεισφέρουν όλα τα ευρωπαϊκά δίκτυα. Στη συμφωνία καθορίζεται επίσης ότι το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου του 2014, όπως και ο διαγωνισμός της Eurovision τον προσεχή Μάιο θα μεταδοθούν από το μόνιμο ραδιοτηλεοπτικό φορέα (ΝΕΡΙΤ). Η συμφωνία θα διαρκέσει μέχρι την έναρξη της ΝΕΡΙΤ και την ένταξή της ως πλήρες μέλος στην οικογένεια της EBU».

Που σημαίνει ότι η Δ.Τ. δεν είναι πλήρες μέλος, απλώς η EBU κάνει την ανάγκη φιλοτιμία, παρ' όλο που η διοίκησή της είχε προ 2 μηνών διαμηνύσει ότι «η Δ.Τ. δεν είναι και επ' ουδενί δεν πρόκειται να γίνει μέλος της EBU». Τότε η δήλωση ήταν κατηγορηματική και δεν είχε γίνει κανένας διαχωρισμός για... πλήρες ή μη... πλήρες μέλος. Κι έπρεπε κάπως να σωθούν τα προσχήματα, μετά το κυβερνητικό ντου των ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο.

Πού οφείλεται η νέα στροφή της EBU, η οποία ακόμη και για την κάλυψη των εργασιών της ελληνικής προεδρίας της Ε.Ε. χρησιμοποίησε κάμερες ιδιώτη; Προφανώς επειδή έχει πέσει τρόμος και πανικός σε πανευρωπαϊκό επίπεδο για το μέλλον των δημόσιων ραδιοτηλεοπτικών φορέων κρατάει χαμηλό προφίλ, μπας και υπάρξουν και νέα κρούσματα τύπου ΕΡΤ. Κι άντε πάλι μετά να συμμαζεύει τα ασυμμάζευτα.

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Κανένα σχόλιο

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 0

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
TV & Media
Νεα Ελληνική Ραδιοφωνία Ιντερνετ και Τηλεόραση (ΝΕΡΙΤ)
Σχετικά θέματα: TV & Media
Ηξεις αφήξεις για τη Δημόσια Τηλεόραση στη Θεσσαλονίκη
Εξι μήνες φυλάκιση με αναστολή στον Ρίζο
Ερώτηση Στάθη Παναγούλη για δάνεια Mega
Άλλα θέματα στην κατηγορία Τέχνες & Πολιτισμός της έντυπης έκδοσης
Μουσική
Ο θείος Νώντας, το ροκ εν ρολ θηρίο
Κινηματογράφος
Το Φεστιβάλ στους Θεσσαλονικείς
Συγκινητικό ρόουντ-μούβι σε αποξενωμένες κοινωνίες
Λαογραφία
Νυφικά στα μέτρα της κρίσης
Βιβλίο
50 χρόνων η «Οδοντόκρεμα με χλωροφύλλη»
Τέχνη/Πολιτισμός
Επιχειρηματικότητα και άνοιγμα στην Κίνα
Κι αυτά
Εξαλλος ο Ταραντίνο
Κι εκείνα
Βραβείο στον Μπάδενας
Η πρώτη 25ετία του Ροθ
Παρθενικές της συνθέσεις
TV & Media
Πράσινο φως για τη ΔιχοΤόμηση
Ηξεις αφήξεις για τη Δημόσια Τηλεόραση στη Θεσσαλονίκη
Εξι μήνες φυλάκιση με αναστολή στον Ρίζο
Ερώτηση Στάθη Παναγούλη για δάνεια Mega