Έντυπη Έκδοση

Ηξεις αφήξεις για τη Δημόσια Τηλεόραση στη Θεσσαλονίκη

Ελάχιστοι ήταν αυτοί, χθες, σε ημερίδα για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση στη Θεσσαλονίκη, που τόλμησαν να ζητήσουν επαναλειτουργία της ΕΡΤ3.

Οι περισσότεροι ομιλητές, αν και κατήγγειλαν το κλείσιμο της ΕΡΤ και κατ' επέκταση και της ΕΡΤ3, ζήτησαν να λειτουργήσει στη Θεσσαλονίκη αυτόνομος ραδιοτηλεοπτικός φορέας με έδρα την πόλη, κι όχι ένα ανταποκριτικό γραφείο. Την εκδήλωση οργάνωσε η ΕΣΗΕΜΘ με σκοπό να κληθούν οι φορείς να πάρουν θέση. Αλλά η πλειονότητα των ομιλητών «πατούσε σε δύο βάρκες». Μιλούσαν για φορέα «στα πρότυπα της ΕΡΤ3» ή «με το προσωπικό της ΕΡΤ3». Με αποτέλεσμα όλοι να αναμένουν πλέον το ψήφισμα που θα εκδοθεί, ώστε να διαπιστωθεί τι ακριβώς ζητούν οι φορείς της Θεσσαλονίκης. Να ξαναλειτουργήσει η ΕΡΤ3, που σημαίνει ότι ζητούν να ξαναλειτουργήσει η ΕΡΤ, ή απλώς να λειτουργήσει στη Θεσσαλονίκη ένας αυτόνομος ραδιοτηλεοπτικός φορέας υπό οποιαδήποτε μορφή και ονομασία;

Εντύπωση προκάλεσε ότι στο πρόγραμμα της ημερίδας, που είχε εκδώσει η ΕΣΗΕΜΘ, δεν αναφερόταν ούτε εκπρόσωπος των εργαζομένων στην ΕΡΤ3, αλλά ούτε των εργαζομένων στη Δ.Τ., που είναι και οι άμεσα θιγόμενοι από τις κυβερνητικές αποφάσεις. Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ3 πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης, όπου γινόταν η εκδήλωση, και ζήτησαν να δοθεί ο λόγος σε εκπρόσωπό τους, όπως και έγινε. Η εκπρόσωπος της ΠΟΣΠΕΡΤ στην ΕΡΤ3, Ελευθερία Φαραντάκη, κατήγγειλε την ΕΣΗΕΜΘ ότι καθυστέρησε να δράσει και ότι κινητοποιήθηκε τώρα που διαπίστωσε ότι η κυβέρνηση προωθεί στη Θεσσαλονίκη τη λειτουργία ενός ανταποκριτικού γραφείου με μόνο 15 δημοσιογράφους. Κατήγγειλε επίσης την κυβέρνηση για αναξιοπιστία και αναλγησία με ενδεικτικό το ότι το μεγαλύτερο μέρος των εργαζομένων, παρά τις αντίθετες κυβερνητικές διαβεβαιώσεις για πλουσιοπάροχες αποζημιώσεις, δεν έχει λάβει ούτε τη νόμιμη αποζημίωση, ούτε καν τα δεδουλευμένα, τα προ της 11ης Ιουνίου.

Επαναλειτουργία της ΕΡΤ3 ζήτησαν ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, Ανθιμος, ο πρύτανης του ΑΠΘ, Γιάννης Μυλόπουλος, ο εργατολόγος Αρις Καζάκος και ο σεισμολόγος Βασίλης Παπαζάχος. Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του πρώην γενικού διευθυντή της ΕΡΤ3, προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και στελέχους της Ν.Δ., Δημήτρη Τσάμη, ο οποίος κατήγγειλε το λόγο του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου, το βράδυ που μαύρισαν οι οθόνες. Χαρακτήρισε μεγάλο ψέμα οτιδήποτε ακούστηκε για κακοδιαχείριση σε σχέση με την ΕΡΤ3 και υπογράμμισε: «Μακάρι να λειτουργούσε όλη η ΕΡΤ όπως η ΕΡΤ3».

Στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε η ΕΣΗΕΜΘ μετά την ημερίδα, αναφέρεται ότι οι ομιλητές συμφώνησαν στην ανάγκη να λειτουργήσει εκ νέου ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας με έδρα τη Θεσσαλονίκη και αποφάσισαν να ζητήσουν συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο, για να διατυπώσουν το αίτημα αυτό.

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Κανένα σχόλιο

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 0

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
TV & Media
ΕΡΤ
ΕΡΤ-3
Σχετικά θέματα: TV & Media
Πράσινο φως για τη ΔιχοΤόμηση
Εξι μήνες φυλάκιση με αναστολή στον Ρίζο
Ερώτηση Στάθη Παναγούλη για δάνεια Mega
Άλλα θέματα στην κατηγορία Τέχνες & Πολιτισμός της έντυπης έκδοσης
Μουσική
Ο θείος Νώντας, το ροκ εν ρολ θηρίο
Κινηματογράφος
Το Φεστιβάλ στους Θεσσαλονικείς
Συγκινητικό ρόουντ-μούβι σε αποξενωμένες κοινωνίες
Λαογραφία
Νυφικά στα μέτρα της κρίσης
Βιβλίο
50 χρόνων η «Οδοντόκρεμα με χλωροφύλλη»
Τέχνη/Πολιτισμός
Επιχειρηματικότητα και άνοιγμα στην Κίνα
Κι αυτά
Εξαλλος ο Ταραντίνο
Κι εκείνα
Βραβείο στον Μπάδενας
Η πρώτη 25ετία του Ροθ
Παρθενικές της συνθέσεις
TV & Media
Πράσινο φως για τη ΔιχοΤόμηση
Ηξεις αφήξεις για τη Δημόσια Τηλεόραση στη Θεσσαλονίκη
Εξι μήνες φυλάκιση με αναστολή στον Ρίζο
Ερώτηση Στάθη Παναγούλη για δάνεια Mega