Έντυπη Έκδοση

ΕΥΝΟΪΚΟΙ ΟΡΟΙ ΓΙΑ ΟΦΕΙΛΕΣ ΕΩΣ 10.000 ΕΥΡΩ ΣΤΟΝ ΟΑΕΕ

Εκτός ρύθμισης χρεών όσοι διώκονται ποινικά

«Παγώνει» η δυνατότητα ρύθμισης χρεών σε όσους ελεύθερους επαγγελματίες έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις, ενώ δίνεται η δυνατότητα σε 270.000 άλλους να ρυθμίσουν με ευνοϊκούς όρους οφειλές έως 10.000 ευρώ, χωρίς να απαιτείται φορολογική ενημερότητα. Σε αναλυτική εγκύκλιο του ΟΑΕΕ, προβλέπεται η κατάργηση της υποχρέωσης υποβολής φορολογικής ενημερότητας ή πιστοποιητικού οφειλής ως προϋπόθεση υπαγωγής στη ρύθμιση «Νέα Αρχή».

Επίσης, τροποποιούνται διατάξεις με τις οποίες δεν υπάγονται σε ρύθμιση οι οφειλέτες εκείνοι που «έχει ασκηθεί κατ' αυτών ποινική δίωξη», καθώς επίσης και οφειλέτες «που έχουν καταδικαστεί για φοροδιαφυγή».

Για οφειλές άνω των 5.000 ― απαιτείται, μέχρι σήμερα, η απόδειξη της αδυναμίας εξόφλησης της οφειλής και της δυνατότητας ανταπόκρισης στο ύψος της μηνιαίας δόσης.

Για την απλούστευση των διαδικασιών ένταξης στις ρυθμίσεις, το ποσόν των 5.000 ― αυξάνεται σε 10.000 ―. Διαδικασίες που ακολουθούνται έως σήμερα, για ένταξη σε ρύθμιση οφειλών έως 5.000 ―, θα ακολουθούνται στο εξής για οφειλές έως 10.000 ―.

Από την τροποποίηση αυτή εξαιρούνται ασφαλισμένοι που έχουν διακόψει την επαγγελματική τους δραστηριότητα, για τους οποίους το όριο οφειλών παραμένει στα 5.000 ―.

Καταβολή εισφορών ΙΚΑ

**Η διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ενημερώνει τους εργοδότες κοινών επιχειρήσεων ότι οι τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές υπέρ ΕΤΕΑ θα καταβληθούν ενιαία με αυτές υπέρ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, κατά τα γνωστά και εντός των κατά το νόμο οριζομένων προθεσμιών.

Οι εισφορές των ήδη ασφαλισμένων αυτοαπασχολούμενων του ΕΤΕΑ (κρεοπώλες-εκδοροσφαγείς, χημικοί, εκπαιδευτικοί Ιδιωτικής Γενικής Εκπαίδευσης που είναι Ιδιοκτήτες Εκπαιδευτηρίων, ηλεκτρολόγοι) θα καταβληθούν στον ΑΜΕ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ που τους έχει αποδοθεί, κατά την απογραφή τους ως αυτοαπασχολούμενων, στο Μητρώο Εργοδοτών ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, μέσω τραπεζών κατά τα γνωστά και εντός των κατά το νόμο οριζομένων προθεσμιών.

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Κανένα σχόλιο

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 0

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Οργανισμός Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ)
Εφορία και φορολογική πολιτική
Άλλα θέματα στην κατηγορία Οικονομία της έντυπης έκδοσης
Σώματα ασφαλείας
Εως 65% το μαχαίρι στους ενστόλους
ΟΑΕΕ
Εκτός ρύθμισης χρεών όσοι διώκονται ποινικά
Αυθαίρετα
Αυθαίρετα: μπόνους μόνο για δοσατζήδες
ΔΕΗ
Πρόστιμα - κατασχέσεις για χρέη άλλων
Το τρικ πώλησης του δικτύου της ΔΕΗ
Κινητή Τηλεφωνία
Στην εθελούσια έξοδο 50 της Vodafone
Τράπεζες
Ζητείται φόρμουλα για την αύξηση κεφαλαίου
ΓΣΕΕ
Εκστρατεία ΓΣΕΕ κατά των απολύσεων
ΑΕΠ
Πρωτογενές πλεόνασμα με το ζόρι
Διεθνείς αγορές
«Υψηλός ο κίνδυνος κοινωνικής έκρηξης»
Απασχόληση
Αδιάβαστος συνελήφθη ο Κεδίκογλου
Επιχειρηματικότητα
Λαϊκή αγορά από ιδιώτη