Έντυπη Έκδοση

Λαϊκή αγορά από ιδιώτη

Εμπνεύστηκε από την αναγγελία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιου Τσαυτάρη, για θεσμοθέτηση των «αγορών των παραγωγών» (farmers market), όπου οι παραγωγοί της αγροτικής οικονομίας πουλάνε τα προϊόντα τους απ' ευθείας στους καταναλωτές χωρίς μεσάζοντες.

Ομως όταν είδε ότι το υπουργείο καθυστερεί (τι έκληξη!), τότε ανέλαβε μόνος του την υλοποίηση της ιδέας.

Ο λόγος για το νέο επιχειρηματία Δημήτρη Κουτσολιούτσο (ανιψιό του ιδρυτή της Folli-Follie, Δημ. Κουτσολιούτσου), ο οποίος ένα χρόνο μετά τη δημιουργία της ιστοσελίδας «Γίνε Αγρότης» (gineagrotis.gr) -όπου παρέχει εφόδια σε νέους για να γίνουν παραγωγοί και πουλάει τα προϊόντα τους μέσω e-shop απ' ευθείας στην πόρτα του καταναλωτή (διακινεί, συσκευάζει και διανέμει τα προϊόντα)- αποφάσισε να εξελίξει τη δραστηριότητα με τη δημιουργία στεγασμένης ιδιωτικής αγοράς παραγωγών.

Η πρώτη τέτοια αγορά, η οποία φέρει την ονομασία «Farmers Republic», θα κάνει πρεμιέρα στον Αγιο Στέφανο το ερχόμενο Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014 (προετοιμάζεται και δεύτερη στα νότια προάστια). Θα είναι σαν λαϊκή αγορά, όπου περίπου 40 παραγωγοί θα παρουσιάσουν τα προϊόντα τους. Στον ίδιο χώρο θα βρίσκεται παντοπωλείο με 200 προϊόντα, e-shop (www.farmersrepublic.gr) για τη διανομή προϊόντων κατ' οίκον και κουζίνα, όπου επώνυμοι σεφ θα ετοιμάζουν σύγχρονες αλλά και παραδοσιακές συνταγές με προϊόντα από το παντοπωλείο και τη λαϊκή.

Η λαϊκή αγορά θα λειτουργεί κάθε Σάββατο από τις 11 π.μ. μέχρι τις 4 μ.μ. Ενώ το παντοπωλείο και το ηλεκτρονικό κατάστημα, καθημερινά.

Ο κ. Κουτσολιούτσος, σε εκδήλωση που πραγματοποίησε για την παρουσίαση της δραστηριότητας, ανέφερε ότι σκοπός είναι α) η διάθεση φρέσκων και βιολογικά πιστοποιημένων προϊόντων απ' ευθείας στον καταναλωτή και β) η διάθεση με τη χαμηλότερη τιμή από τις κλασικές αγορές και τα σουπερμάρκετ.

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Κανένα σχόλιο

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 0

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Επιχειρηματικότητα
Άλλα θέματα στην κατηγορία Οικονομία της έντυπης έκδοσης
Σώματα ασφαλείας
Εως 65% το μαχαίρι στους ενστόλους
ΟΑΕΕ
Εκτός ρύθμισης χρεών όσοι διώκονται ποινικά
Αυθαίρετα
Αυθαίρετα: μπόνους μόνο για δοσατζήδες
ΔΕΗ
Πρόστιμα - κατασχέσεις για χρέη άλλων
Το τρικ πώλησης του δικτύου της ΔΕΗ
Κινητή Τηλεφωνία
Στην εθελούσια έξοδο 50 της Vodafone
Τράπεζες
Ζητείται φόρμουλα για την αύξηση κεφαλαίου
ΓΣΕΕ
Εκστρατεία ΓΣΕΕ κατά των απολύσεων
ΑΕΠ
Πρωτογενές πλεόνασμα με το ζόρι
Διεθνείς αγορές
«Υψηλός ο κίνδυνος κοινωνικής έκρηξης»
Απασχόληση
Αδιάβαστος συνελήφθη ο Κεδίκογλου
Επιχειρηματικότητα
Λαϊκή αγορά από ιδιώτη